icon

Kontrola PN

3. aug 2023

Ahojte , som PN kvôli rizikovke. Dnes som mala kontrolu , našli ma doma. Všetko tym padom v poriadku. Pán "kontrolór" sa ma spýtal , či mám nejaké problemy v robote , alebo či ma tam nemaju radi. Opytala som sa prečo a čosi odvrkol ale nerozumela som mu. V strese som to nemala chuť rozoberať. Mám chapať že z roboty ma udali ? Alebo čo si o tom myslieť? Na PN som 1x v živote. ĎAKUJEM

pribinak
•
3. aug 2023

Nie si povinná s ním nič rozoberať. V čase kontroly si bola doma, pn od lekára ti ďalej bezi a to je podatatne

biem22
•
3. aug 2023

Neudali ta, ale zamestnávateľ má normálne právo poslať na teba kontrolu, to je celé 🙂

salamistka
•
3. aug 2023

možno bol len zvedavý, prečo "sedíš" dom, keď si len tehotná, asi má predsudky, resp. súdi ťa aj keď ťa vôbec nepozná

oriesocek
•
3. aug 2023

no povedzme si, ze velke percento báb, ktoré je tehotné, tak hned riesia PN. Tak asi preto bola jeho poznámka, ze je to skor pravidlo, ako výnimka. a ano, mohli z práce požiadat o kontrolu...

mamina7070
•
3. aug 2023

tak zjavne nahlasili kontrolu z prace
dodrziavaj vychadzky

ankare
•
3. aug 2023

Koľko dní si PN? Myslím, že len počas prvých dni, ktoré platí zamestnávateľ, Ti zamestnavatel môže poslať kontrolu. Potom už nie.

zobaka
•
3. aug 2023

urcite udali, mne ked bola povedala mi to rovno tiez 🙂

alenah31
•
3. aug 2023

@ankare veľmi sa mýliš - zamestnávateľ môže cez SP požiadať o kontrolu dodržiavania liečebného režimu svojho zamestnanca počas celého trvania PN - rovnako tak SP môže aj prvých 10 dní kedy náhradu príjmu pri dočasnej PN vypláca zamestnávateľ tiež svojho poistenca skontrolovať. Dokonca aj zamestnávateľ - pokiaľ má na to určeného zamestnanca riadne registrovaného cez SP - môže vykonať kontrolu.
@autorka tá poznámka terénneho zamestnanca SP by ma vôbec netrápila - bola si doma? Bola. Kontrolu z práce žiadať mohli - možno si ťa s niekým pomýlil a táto poznámka nebola určená tebe. A aj keď ju ozaj žiadali - na a čo. Majú na to zákonné právo. Len by som si dávala pozor - v tomto prípade - hlavne ak bude PN trvať dlhšie - sa bude kontrola pravdepodobne opakovať.

ankare
•
3. aug 2023

@alenah31 to som nevedela