icon

Kontrola PN v zahraničí: Príde kontrola na Cyprus?

Dnes o 12:24

Podala som si elektronicku žiadosť o PN s tým že trvalý pobyt som uviedla kde mam ale miesto kde sa budem nachádzať som uviedla rezort na Cypre . Obvodná mi to schválila. Neviem či to bola nevedomosť ale chcem sa opýtať že ak pride kontrola či realne dojdu tam. Ďakujem

anonym_7d32e7
Dnes o 12:25

Obvodna si nevsimla adresu, ty si krava blba tam nieco taketo napisat 😂

autor
Dnes o 12:26
@anonym_7d32e7

Obvodna si nevsimla adresu, ty si krava blba tam nieco taketo napisat 😂

@anonym_7d32e7 no nič budem čakať v Kaya Artemis kontrolorov

anonym_e69854
Dnes o 12:27

Dobry pokus o vtip. Na PN mas byt doma a nie na dovolenke. Predpoklada si, ze si tak chora, ze nevladzes chodit von a nie ze zvladnes letiet na dovolenku. Ak je toto pravda, tak uz pri pohlade na adresa Cyprus pride kontrola domov a odobratie pn.

igorbartali
Dnes o 12:27

Ak by tam reálne prišli tak ti podľa mňa poďakujú :D skôr by som sa bál že si to niekto všeimne a budú ti krátiť nemocenské alebo nedostaneš nič :D

marcelik88
Dnes o 12:28

😂 ja som zvedavá, tak potom aj napíš, či ťa prišli pozrieť vrámci dovolenky 😂

autor
Dnes o 12:28

No ja naozaj neviem že čo ako ale áno schválili mi to v maili mám potvrdenie

autor
Dnes o 12:29

Viete ako sa hovorí risk je zisk no každopádne zajtra letím. Dám vedieť keď mi odoberú pn aj keď prídu aj keď neprídu😁

anonym_23a0d6
Dnes o 12:30
@anonym_autor

@anonym_7d32e7 no nič budem čakať v Kaya Artemis kontrolorov

@anonym_autor mala si ist riskovat radsej do Limaku hned vedla, nech to stoji za to...

christina_petrikova
Dnes o 12:30
@anonym_autor

Viete ako sa hovorí risk je zisk no každopádne zajtra letím. Dám vedieť keď mi odoberú pn aj keď prídu aj keď neprídu😁

@anonym_autor prist nepridu, to mozes uz teraz vediet a myslim si, ze na poistovni si to vsimnu a vyplatenie ti pozastavia! kazdopadne si uzi dovolenku!

anonym_d7d1d7
Dnes o 12:34

A smieme sa spýtať s akou chorobou letíš? Zlomená ruka, depresie, angína? To len keby si chcela odpovedať.

anonym_f39a3a
Dnes o 12:34

daj vediet ako si dopadla 😀 ...ale cisto realne, moze mat byt alebo dom napr. na cypre, v bulharsku, v madarsku a moze sa tam aj zdrziavat...

autor
Dnes o 12:37
@christina_petrikova

@anonym_autor prist nepridu, to mozes uz teraz vediet a myslim si, ze na poistovni si to vsimnu a vyplatenie ti pozastavia! kazdopadne si uzi dovolenku!

anonym_d7e282
Dnes o 12:38

Tak blokovanie v ePN nie je, ale kazdopadne, nemozes sa pocas PN nachadzat mimo SR. Urcite ti PN pozastavia a pokutu dostanes ty aj lekar.

tanyan
Dnes o 12:50
@anonym_d7e282

Tak blokovanie v ePN nie je, ale kazdopadne, nemozes sa pocas PN nachadzat mimo SR. Urcite ti PN pozastavia a pokutu dostanes ty aj lekar.

@anonym_d7e282 Kde je to uvedené, že sa nemôže človek nachádzať mimo SR? Na stránke sociálnej poisťovne je uvedené iba, že o adrese sa musí pacient dohodnúť s ošetrujúcim lekárom.
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob...
"Poistenec – pacient sa počas trvania PN nemusí zdržiavať iba v mieste svojho trvalého bydliska. Môže byť na adrese, ktorú si určí. Musí sa však na nej dohodnúť s ošetrujúcim lekárom pri vypísaní PN a ten ju uvedie na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN)."

nika1971
Dnes o 12:55
@anonym_d7e282

@anonym_d7e282 tak to nie je pravda...kazdu PN som mimo slovenska...kontretne v madarsku, kde mam svoj dom a aj pobytovu kartu cudzinca

anonym_9127ea
Dnes o 13:26

veľmi zaujímavé, že pacient si sám určuje PN a miesto pobytu tisíce km

anonym_026b39
Dnes o 13:54

ved prvych 14 dni ti hradi zamestnavatel a nie socialna poistovna 🤭 tak si to vsimne hadam a nahlasi ta

minenkaa
Dnes o 14:07

toto je taká blbosť v tejto sociálnej poisťovni, sedieť len doma ma PN,ako by každá PN znamenala ,že človek je doma v posteli v horuckach (a to potom fakt nechápem ,ako taký človek ma ísť otvoriť ,keď ani zvonček nepočuje )a iné diagnózu neexistujú

anonym_d7e282
Dnes o 14:13
@minenkaa

toto je taká blbosť v tejto sociálnej poisťovni, sedieť len doma ma PN,ako by každá PN znamenala ,že človek je doma v posteli v horuckach (a to potom fakt nechápem ,ako taký človek ma ísť otvoriť ,keď ani zvonček nepočuje )a iné diagnózu neexistujú

@minenkaa a ako by si chcela aby to kontrolovali? Ved to si kazdy moze potom chodit aj po dovolenkach, ako tuto autorka a este sa rehotat inym do tvare. Neminie si dovolenku a este to ma zaplatene.
Trajdat moze pocas vychadzok. Ak je clovek chory, 4 hodiny denne mu hadam mozu stacit.

minenkaa
Dnes o 14:30
@anonym_d7e282

@minenkaa a ako by si chcela aby to kontrolovali? Ved to si kazdy moze potom chodit aj po dovolenkach, ako tuto autorka a este sa rehotat inym do tvare. Neminie si dovolenku a este to ma zaplatene.
Trajdat moze pocas vychadzok. Ak je clovek chory, 4 hodiny denne mu hadam mozu stacit.

@anonym_d7e282 nemali by byt kontroly
Kontroly by mali mať lekári či sú PN odôvodnené

hiro
Dnes o 17:33
@minenkaa

@minenkaa "že človek je doma v posteli"
Akože či človek leží doma alebo na Cypruse na lehátku pri mori je rozdiel? Tam má aj zdravší vzduch a skorej sa vráti do práce, či? 🤣

anonym_87c04e
Dnes o 17:37

A este si ju poda sama,ja som si vzdy myslela,ze to vypisuje lekar aj elektronicku pn,nie pacient.

minenkaa
Dnes o 17:52
@hiro

@minenkaa "že človek je doma v posteli"
Akože či človek leží doma alebo na Cypruse na lehátku pri mori je rozdiel? Tam má aj zdravší vzduch a skorej sa vráti do práce, či? 🤣

@hiro a presne o tom by mala byt PN ,čo najskôr sa vrátiť do prace a to sa nedá ,keď človek je len doma a nehýbe sa

minenkaa
Dnes o 17:55

Inak viete že sú aj krajiny kde človek môže ísť aj počas PN na dovolenku a nemusí čakať na vychádzky a kontrolovať,kedy môže a nemôže ísť z bytu ,alebo nedaj boh zaspať počas dňa lebo treba byt v pozore,či nepríde kontrola

martinka13
Dnes o 18:13

Ak si to na sociálke všimnú, prídu na kontrolu a odoberú Ti PN. To si si normálne vypýtala, keď si to tam napísala...