Kontrola PN v zahraničí: Príde kontrola na Cyprus?
Podala som si elektronicku žiadosť o PN s tým že trvalý pobyt som uviedla kde mam ale miesto kde sa budem nachádzať som uviedla rezort na Cypre . Obvodná mi to schválila. Neviem či to bola nevedomosť ale chcem sa opýtať že ak pride kontrola či realne dojdu tam. Ďakujem
Obvodna si nevsimla adresu, ty si krava blba tam nieco taketo napisat 😂
@anonym_7d32e7 no nič budem čakať v Kaya Artemis kontrolorov
Dobry pokus o vtip. Na PN mas byt doma a nie na dovolenke. Predpoklada si, ze si tak chora, ze nevladzes chodit von a nie ze zvladnes letiet na dovolenku. Ak je toto pravda, tak uz pri pohlade na adresa Cyprus pride kontrola domov a odobratie pn.
Ak by tam reálne prišli tak ti podľa mňa poďakujú :D skôr by som sa bál že si to niekto všeimne a budú ti krátiť nemocenské alebo nedostaneš nič :D
😂 ja som zvedavá, tak potom aj napíš, či ťa prišli pozrieť vrámci dovolenky 😂
No ja naozaj neviem že čo ako ale áno schválili mi to v maili mám potvrdenie
Viete ako sa hovorí risk je zisk no každopádne zajtra letím. Dám vedieť keď mi odoberú pn aj keď prídu aj keď neprídu😁
@anonym_7d32e7 no nič budem čakať v Kaya Artemis kontrolorov
@anonym_autor mala si ist riskovat radsej do Limaku hned vedla, nech to stoji za to...
Viete ako sa hovorí risk je zisk no každopádne zajtra letím. Dám vedieť keď mi odoberú pn aj keď prídu aj keď neprídu😁
@anonym_autor prist nepridu, to mozes uz teraz vediet a myslim si, ze na poistovni si to vsimnu a vyplatenie ti pozastavia! kazdopadne si uzi dovolenku!
A smieme sa spýtať s akou chorobou letíš? Zlomená ruka, depresie, angína? To len keby si chcela odpovedať.
daj vediet ako si dopadla 😀 ...ale cisto realne, moze mat byt alebo dom napr. na cypre, v bulharsku, v madarsku a moze sa tam aj zdrziavat...
@anonym_autor prist nepridu, to mozes uz teraz vediet a myslim si, ze na poistovni si to vsimnu a vyplatenie ti pozastavia! kazdopadne si uzi dovolenku!
@christina_petrikova dik!!
Tak blokovanie v ePN nie je, ale kazdopadne, nemozes sa pocas PN nachadzat mimo SR. Urcite ti PN pozastavia a pokutu dostanes ty aj lekar.
Tak blokovanie v ePN nie je, ale kazdopadne, nemozes sa pocas PN nachadzat mimo SR. Urcite ti PN pozastavia a pokutu dostanes ty aj lekar.
@anonym_d7e282 Kde je to uvedené, že sa nemôže človek nachádzať mimo SR? Na stránke sociálnej poisťovne je uvedené iba, že o adrese sa musí pacient dohodnúť s ošetrujúcim lekárom.
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob...
"Poistenec – pacient sa počas trvania PN nemusí zdržiavať iba v mieste svojho trvalého bydliska. Môže byť na adrese, ktorú si určí. Musí sa však na nej dohodnúť s ošetrujúcim lekárom pri vypísaní PN a ten ju uvedie na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN)."
@anonym_d7e282 tak to nie je pravda...kazdu PN som mimo slovenska...kontretne v madarsku, kde mam svoj dom a aj pobytovu kartu cudzinca
veľmi zaujímavé, že pacient si sám určuje PN a miesto pobytu tisíce km
ved prvych 14 dni ti hradi zamestnavatel a nie socialna poistovna 🤭 tak si to vsimne hadam a nahlasi ta
toto je taká blbosť v tejto sociálnej poisťovni, sedieť len doma ma PN,ako by každá PN znamenala ,že človek je doma v posteli v horuckach (a to potom fakt nechápem ,ako taký človek ma ísť otvoriť ,keď ani zvonček nepočuje )a iné diagnózu neexistujú
toto je taká blbosť v tejto sociálnej poisťovni, sedieť len doma ma PN,ako by každá PN znamenala ,že človek je doma v posteli v horuckach (a to potom fakt nechápem ,ako taký človek ma ísť otvoriť ,keď ani zvonček nepočuje )a iné diagnózu neexistujú
@minenkaa a ako by si chcela aby to kontrolovali? Ved to si kazdy moze potom chodit aj po dovolenkach, ako tuto autorka a este sa rehotat inym do tvare. Neminie si dovolenku a este to ma zaplatene.
Trajdat moze pocas vychadzok. Ak je clovek chory, 4 hodiny denne mu hadam mozu stacit.
@minenkaa a ako by si chcela aby to kontrolovali? Ved to si kazdy moze potom chodit aj po dovolenkach, ako tuto autorka a este sa rehotat inym do tvare. Neminie si dovolenku a este to ma zaplatene.
Trajdat moze pocas vychadzok. Ak je clovek chory, 4 hodiny denne mu hadam mozu stacit.
@anonym_d7e282 nemali by byt kontroly
Kontroly by mali mať lekári či sú PN odôvodnené
@minenkaa "že človek je doma v posteli"
Akože či človek leží doma alebo na Cypruse na lehátku pri mori je rozdiel? Tam má aj zdravší vzduch a skorej sa vráti do práce, či? 🤣
A este si ju poda sama,ja som si vzdy myslela,ze to vypisuje lekar aj elektronicku pn,nie pacient.
Inak viete že sú aj krajiny kde človek môže ísť aj počas PN na dovolenku a nemusí čakať na vychádzky a kontrolovať,kedy môže a nemôže ísť z bytu ,alebo nedaj boh zaspať počas dňa lebo treba byt v pozore,či nepríde kontrola
Ak si to na sociálke všimnú, prídu na kontrolu a odoberú Ti PN. To si si normálne vypýtala, keď si to tam napísala...

Obvodna si nevsimla adresu, ty si krava blba tam nieco taketo napisat 😂