icon

Kontrola počas prvých piatich dní PN

pistalka23
3. feb 2026

Ahojte, som na PN prvýkrat, platí mi od pondelka do piatku, s tym, ze v piatok idem na kontrolu ku doktorke. Citala som ze na kontrolu pocas pn zvycajne chodia az od 11teho dna kedze prvych 10 preplaca zamestnavatel. Mozu prist aj pocas tychto 5 dni co som doma?

Strana
z2
anonym_a81840
4. feb 2026
@melanta

@anonym_a81840 prečo, preboha prečo ľudia robíte toto? Prečo píšete bludy? A že absolútne totálne. PN je v systéme SP od prvého dňa. Neverím, že ti niekto v SP povedal, že tam budeš až po 10 dňoch. A neverím, že človek s priemerným IQ by veril takému nezmyslu.

@domkakvet aj ty máš zlé informácie. Systém SP každý deň vygeneruje náhodným výberom ľudí na kontrolu. Systém nerieši pri výbere diagnózu ani už počet trvajúcich dní PN. Čiže ak ti lekár dá od dnes PN, už zajtra ráno ťa môže systém SP vyhodiť ako pacienta na kontrolu.

@melanta skludni hormon moja... Predstav si, ze som sa bola osobne informovat priamo na pobocke SP v auguste minuleho roku a nevedela mi pani povedat, lebo som nebola v systeme. Takze to mam z prvej ruky, preco by som klamala? Ale sak mi never, mne to moze byt jedno 🙂 Ja sa nehadam, ze nemoze prist kontrola aj hned prvy den alebo druhy, treti. Ale na podnet zamestnavatela.

volterra
4. feb 2026
@anonym_a81840

@melanta skludni hormon moja... Predstav si, ze som sa bola osobne informovat priamo na pobocke SP v auguste minuleho roku a nevedela mi pani povedat, lebo som nebola v systeme. Takze to mam z prvej ruky, preco by som klamala? Ale sak mi never, mne to moze byt jedno 🙂 Ja sa nehadam, ze nemoze prist kontrola aj hned prvy den alebo druhy, treti. Ale na podnet zamestnavatela.

@anonym_a81840 vôbec nie na podnet zamestnávateľa. Máme zamestnancov, ktorí boli PN a do týždňa mali kontroly zo SP, a my teda žiadne podnety na kontrolu nedávame, nakoľko máme zamestnancov, s ktorými máme vynikajúce vzťahy a PNky nezneužívaju. Nemám dôvod podávať podnety na SP.

lusa18
4. feb 2026
@pistalka23

@lasona no papiere uz lekari nedavaju, minimalne nie tu a vsetko je elektronicky, ale aby som videla tieto veci tak musim mat konto v SP…a to sa zaregistrovat neviem lebo tam pise ze mi treba napojit citacku kariet na pocitac..to by som asi musela prist do SP priamo..tak neviem ci to len zle chapem alebo ako

@pistalka23 netreba ti čítačku kariet, ja som to všetko vybavila mailom a po telefóne

Strana
z2