icon

Kontrola počas prvých piatich dní PN

pistalka23
Včera o 18:45

Ahojte, som na PN prvýkrat, platí mi od pondelka do piatku, s tym, ze v piatok idem na kontrolu ku doktorke. Citala som ze na kontrolu pocas pn zvycajne chodia az od 11teho dna kedze prvych 10 preplaca zamestnavatel. Mozu prist aj pocas tychto 5 dni co som doma?

anonym_db3cf2
Včera o 18:47

Mozu chodit uz od prveho dna.

sasa1310

kontrola chodí od prvého dňa. A zamestnávateľ prepláca 14 dní

patka06

Kontrola môže prísť od 1. dňa PN,

lusa18

@pistalka23 od nového roku platí zamestnávateľ 14 dní PN, kontrola môže aj nemusí prísť

doriiis
Včera o 18:49

A na kontrolu môže prvých 14 dní prísť aj zamestnavatel

domkakvet
Včera o 18:51

@pistalka23 ja mam zasa informaciu, ze kontrola zacne chodit az ked pn nebude platit zamestnavatel.

huxy
Včera o 19:04
@domkakvet

@pistalka23 ja mam zasa informaciu, ze kontrola zacne chodit az ked pn nebude platit zamestnavatel.

@domkakvet kontrola zo soc.poistovne mozno. Ale na kontrolu môže ísť aj zamestnávateľ predsa

aliziana
Včera o 19:09
@domkakvet

@domkakvet mne prišla kontrola na cca 5. deň zo sociálky, akurát ma čerstvo prepustili z nemocnice

anonym_d21c19
Včera o 19:14
@domkakvet

@domkakvet socialnanpoistovna chodi na kontroly bez ohladu na diagnozu a den PN akonahle je PN v systeme mozu prist na kontrolu

anonym_245694
Včera o 19:17

Kntrolu môže vykonať Sociálna poisťovňa aj zamestnávateľ už od prvého dňa PN. Preto musíš dodržiavať vychádzky a byť doma v čase, ktorý máš uvedený na PN, aj počas týchto piatich dní.

anonym_a81840
Včera o 19:30

Je nepravdepodobne ze by prisli, kedze nie si v systeme. V systeme socialnej poistovne sa objavis az po desiatich dnoch. Dovtedy ta akoby ,,nevidia". Ina vec je, keby na teba poslal kontrolu zamestnavatel. Bola som min. rok na dlhodobej PN, kontrola nebola ani raz. Ale tak vychadzky som mala skoro celodenne od 8:00- 20:00.

anonym_6c04d6
Včera o 19:38

Zamestnávateľ môže prísť tiež hocikedy. Ja som PN už 3 týždne chodím po lekároch neuro orto oftalmo tak jasne som z domu aj mimo vychádzok ale mam správy od lekárov ze som tam bola je tam čas aj dátum a proste aj cesta trvá keďže neuro mám dosť ďaleko. Zatiaľ nebol na kontrole nikto ale keď nejdem k lekárovi som vkuse doma

domkakvet
Včera o 19:41
@huxy

@domkakvet kontrola zo soc.poistovne mozno. Ale na kontrolu môže ísť aj zamestnávateľ predsa

@huxy to ano.

anonym_a4e698
Včera o 19:44

SP má PN v systéme od 1. dňa a odvtedy môže chodiť na kontroly, úplne bežne práve v prvé dni, keďže ľudia si myslia kraviny ako že to neplatia, tak nechodia

pistalka23
autor
Včera o 19:46
@anonym_a81840

Je nepravdepodobne ze by prisli, kedze nie si v systeme. V systeme socialnej poistovne sa objavis az po desiatich dnoch. Dovtedy ta akoby ,,nevidia". Ina vec je, keby na teba poslal kontrolu zamestnavatel. Bola som min. rok na dlhodobej PN, kontrola nebola ani raz. Ale tak vychadzky som mala skoro celodenne od 8:00- 20:00.

@anonym_a81840 a viem niekde zistit ci tie vychadzky mam alebo nie? mam 19 rokov, som vo svojej prvej praci a vobec neviem ako mi tieto veci funguju. a doktorka mi nepovedala nic, len ze plati do piatku..tak sa bojim aj so smetami vyjst von

anonym_16b409
Včera o 19:58
@anonym_a81840

@anonym_a81840 v systéme je od 1. dňa PN

anonym_d21c19
Včera o 20:01
@pistalka23

@anonym_a81840 a viem niekde zistit ci tie vychadzky mam alebo nie? mam 19 rokov, som vo svojej prvej praci a vobec neviem ako mi tieto veci funguju. a doktorka mi nepovedala nic, len ze plati do piatku..tak sa bojim aj so smetami vyjst von

@pistalka23 najskor vycjadzky nemas vobec pri takych kratkych PN sa nedavaju ale pozriet si to vies v elektronickom ucte poistenca

lasona
Včera o 20:02
@pistalka23

@pistalka23 na papieri od pn by si mala mat napísané vychádzky. Ale môže sa stať ze ani ziadne nemáš.....ze proste musíš byť doma

anonym_a81840
Včera o 20:10
@pistalka23

@anonym_16b409 zaujimave, lebo ja som sa bola asi na druhy alebo treti den od zaciatku PN informovat na soc. poistovni o svojej PN a pani mi nevedela odpovedat lebo som nebola v systeme, ze tam budem az po desiatich dnoch od vystavenia 😏

@pistalka23 najjednoduchsie bude zavolat doktorke a u nej sa informovat, ci mas vychadzky. Pripadne si zavolaj do pobocky soc. poistovne ale neviem ci ti povedia. Je aj moznost, ze nemas vobec vychadzky ako pisali baby vyssie...

anonym_7b372a
Včera o 20:15
mamina7070
Včera o 20:20

pri pat dnovej PN z dobodu akutneho ochorenia nemas narok na vychadzky pekne ostan doma

sonik231
Včera o 20:39
@anonym_a81840

@anonym_a81840 ja som bola minulý rok pn 8 mesiacov vychádzky som mala podobné ako ty , a kontrolu som mala 2 krát 🤷🏽‍♀️

anonym_53c8be
Včera o 20:40
@mamina7070

pri pat dnovej PN z dobodu akutneho ochorenia nemas narok na vychadzky pekne ostan doma

@mamina7070 tak tak

anonym_53c8be
Včera o 20:41
@pistalka23

@pistalka23 haloo, zjavne mas nieco akutne, ked si na 5 dni, nemas len zastavene vetry, 5 dni mas byt doma. bezne sa vychadzky nedavaju, to je pri rakovine, pri tehotenstve, pri psycho diagnozach, alebo jednoducho ked mas dlhodobejsie PN.

volterra
Včera o 21:01
@anonym_a81840

@anonym_a81840 ty si dobre mimo. Práveže zamestnávateľ sa dozvedá o PN zamestnanca z portálu SP od 1. dňa PN. Takže v systéme SP je zápis ePN, a až potom u zamestnávateľa v dochadzke. A SP chodí na kontrolu dodržiavania liečebného režimu už od 1. dňa PN, pretože síce nemocenské platí až od 15. dňa PN, ale takisto prichádza o odvody zo mzdy od zamestnávateľa aj od zamestnancov. Takže je v záujme SP, aby neboli PNky zneužívané.

eff007
Včera o 23:46

Mne prisla kontrola na 3.den PN