Kontrola zo sociálky počas PN

roseakala
4. jan 2024

Ahojte, ako je to teraz s kontrolami, od vcera som pn, nezamestnana, nemam urcene vychadzky. Diagnoza zapal pridusnice a bolesti chrbta. Chodia od prveho dna, alebo az po nejakom case? Cakat ich aj pocas vikendov aj vo vecernych hodinach? Vdaka

melanta
4. jan 2024

Chodia od prvého dňa. Pracovníkom SP, ktorí robia kontroly totiž vyhodí náhodne PN-ky, bez ohľadu na diagnózu a bez ohľadu na to, či daná PN trvá deň alebo pol roka. Hoci veľa žien si tu mylne myslia, že chodia až po 10 dňoch (keďže pri zamestnaných prvých 10 dní platí zamestnávateľ). Chodia mimo nočného kľudu, čiže aj večer, aj cez víkendy.

saxana000
4. jan 2024

Mozu prist v podstate kedykolvek od prveho dna aj rano aj vecer aj cez vikend aj dva krat za den.ked nemas vychadzky mas byt doma nikde nechodit a liecit sa.

diaszoky
4. jan 2024

@saxana000 jasne kto toto dodrziava?🤦‍♀️Pn neznamena sediet v base

melanta
4. jan 2024

@diaszoky PN znamená, že človek má dodržiavať liečebný režim. PN však nie je povinná, chorý človek nemusí ísť na PN ak chce chodiť po vonku.

lilinka88
4. jan 2024

@diaszoky chorý človek má dodržiavať liečebný režim určený lekárom. Ak lekár zhodnotí stav,že nie sú možno vychádzky, tak áno, máš sedieť doma na zadku a liečiť sa. Ak sa to niekomu nepáči, PN si vôbec nemusí dať vypísať, už zvlášť, keď je nezamestnaný

bublinka1426
4. jan 2024

@diaszoky tak pri infekcnych ochoreniach sa caka ze clovek bude sediet doma na zadku si myslim...asi by bolo divne kebyze labzuju hore dole

bublinka1426
4. jan 2024

@lilinka88 jasne lebo tu sa kazdy hadze na PN v Ochrannej lehote asi

bublinka1426
4. jan 2024

@melanta a mohli by to este sprisnit, kopec ludi to zneuziva

hermiona_mi
4. jan 2024

Ja som bola PN len raz, 5 mesiacov (z toho mesiac v nemocnici) a boli mi na kontrolu 3 x. Prvýkrát len 3 dni od začiatku PN. Môžu prísť hocikedy aj cez víkendy.

@bublinka1426 Tiež som za to, aby sa sprísnilo. Ľudia si PN vybavujú, doma nesedia…veď načo. Celé zle. Úplné zneužívanie štátu.

saxana000
4. jan 2024

@diaszoky ten kto nechce prist o peniaze napriklad... a potom ti co su ozaj chori.po 10 dnoch dostavas vychadzky vtedy si mas vybavit neodkladne veci a ked ti je tak dobre ze vies chodit po svete mozes veselo aj do prace.. vychadzky vie doktor prisposobit tak aby ti vyhovovali napriklad ak potrebujes zaviezt deti do alebo zo skoly..na vynimku sa.da vybavit aj celodenna vychadzka. nedodrzanie liecebneho rezimu sa nevyplati prides o celu marodku.
Ja.som marodila parkrat vacsinou to.boli crevne chripky a podobne stavy ze som nedokazala vyliezt z postele nie to este niekam ist mimo dom.

lukbe
4. jan 2024

@roseakala čakať ich nemusíš, ale prísť môžu. To sú otázky. Akože co chceš robiť s takouto diagnózou okrem toho, že sa doma liečiš?

vyrovnanaosoba
4. jan 2024

@roseakala ak si nezamestnaná, prečo si teda na PN? Aby ti nedali nejakú prácu, či si na verejnoprospešných?
V tom prípade ti môže prísť kontrola ešte v ten deň kedy pošleš papiere do sociálnej.

vyrovnanaosoba
4. jan 2024

@hermiona_mi presne. Ja som bola gynekológom vypísana posledné tri mesiace na rizikovom. Mala som vychádzky, ale bolo mi tak zle, že som radšej išla len na balkón sa nadýchať, nie to ešte behať po vonku. A kontrolu som mala 4x behom mesiaca, vždy niekto iný prišiel. A kolegyňa sa dala vypísať tiež na rizikové, že nebude cestovať tehotná, no behala po vonku, na kávičku, nákupy atď, aj na wellnesse bola s mužom na víkend a neprišla jej kontrola ani raz za celé tehotenstvo. 🤔

marca12
4. jan 2024

@diaszoky Ja to dodrziavam a moji rodinny prislusnici tiez. Ja si nemozem dovolit ostat bez prijmu a ked som chora,mam sediet doma a liecit sa. Moj oco bol skoro dva roky PN onkologicky pacient a poctivo dodrziaval cas vychadzok cele dva roky. Taky vychcalek,co si myli PN s dovolenkou,by na PN nemal chodit.

bublinka1426
4. jan 2024

@marca12 ja by som PN v Ochrannej lehote uplne zrusila, a ponechala len na niektore diagnozy. to by kopec darmozracov zaplakalo do vankusa.

iv007
4. jan 2024

Ja som nebola PN nikdy, ale mam znamych co pocas PN dokazu vycapit fotku z dovolenky alebo vysedavaju po kaviarnach🤦‍♀️ Moja mamina marodila par mesiacov za cely zivot so stitnou zlazou (hrozila operacia), isla raz v nedelu na hodinu do kostola a doktor ju zdrbal co si to dovolila, ze musi sediet doma..🤔 takto naopak funguje cela republika..

iv007
4. jan 2024

@bublinka1426 najlepsie, ze to vyuzivaju vo velkom ludia co idu do dochodku. Dostanu odstupne, odchodne, rok na platenej PNke plus dochodok.. a ze chudaci dochodci, treba len im pridavat stovecky. Velka chyba je v lekaroch co to vypisuju a beru obalocky💸

bublinka1426
4. jan 2024

@iv007

taky dochodca si aspon co to odrobil ( teda chapem ze za zivot daco robil a odrobil) , ale toto zneuzivaju mladi ludia, co riadne nic neodrobia, a to ma serie viac.
materske pre stredoskolacky a vysokoskolacky - tiez riadna blbost, ak idu pripravu na zamestnanie pocitat do materskej, preco sa potom roky na VS nepocitaju do dochodku?
robia kroky, ale nelogicke. rozdavaju tam kde nemusia a beru tam kde by nemali.
cele zle.

iv007
4. jan 2024

@bublinka1426 ja nemam rada argumenty "sak som si odrobil" alebo "sak kradnu vsetci". PNka ma sluzit naozaj chorym ludom, ma byt normalne zaplatena vratane zdravotnej dostupnosti. Potom by nemuseli byt rozne zbierky na vazne chorych ludi a deticky.. ja som za 15 rokov pracovneho zivota nedostala od tohto statu ani jedno €. Dokonca ani aktualnu hypotekarnu pomoc nesplnam, cize len prispievam ostatnym ako taky pako skoro polovicou vyplaty. Preto ma serie, ze sa tie peniaze rozhajdakaju alebo rovno udrbu.

bublinka1426
4. jan 2024

@iv007 ta hypotekárna👍 pomoc, dalsi skvely vymysel....

iv007
4. jan 2024

@bublinka1426 mam kamosku, ktora dostane tuto hypo pomoc s tym, ze zaraba cca 1500 plus ma partnera (nezobrati, byt je pisany na nu) ktory zarobi mozno 3ku. Cize dokopy maju luxusny prijem, su bezdetni.. Myslim, ze takyto ludia naozaj nepotrebuju aby sme im vsetci prispievali na byvanie. Cele na hlavu..

lilinka88
4. jan 2024

@iv007 taký čo ide na PN z ochrannej lehoty a žiada o dôchodok, s najväčšou pravdepodobnosťou PN nedostane

iv007
4. jan 2024

@lilinka88 tak sa da vypisat posledny den trvania PP. Ja poznam niekolkych takychto dochodcov co mali subeh PN cely rok + dochodok.

bublinka1426
4. jan 2024

@iv007 ano uz to tu cele zacina byt dost na hlavu

lilinka88
5. jan 2024

@iv007 veď tak ok, ja som písala o OL.

ness222
5. jan 2024

Ja som pocas minuleho roka bola dost dlhy cas na pn, a prisli mi len raz asi na treti tyzden odkedy som bola pn a aj to v uplne normalnom pracovnom case; cez pracovny tyzden rano o 9.