Kontrola zo sociálnej poisťovne v čase epidémie

11. apr 2020

Dobry den, neviete, ci chodia kontroly zo socialnej poistovne v case epidemie koronavirusu? Som na PN von nechodim, ani v case vychadzok, takze som stale doma, ale byvame v panelaku a neviem si predstavit ako by to prebiehalo...dat si rusko, rukavice a ist von pred panelak za nimi? Alebo pridu hore na dane poschodie a na chodbe prezistia situaciu, ukaze sa im zeleny papier? Ale to nedodrzime odporucanu vzdialenost :( Dakujem za skusenosti ohladne priebehu kontroly v tomto case.

kittyna5
11. apr 2020

Normálne býva kontrola tak, že zavolajú, prídeš dole s občianskym a zeleným papierom a to je všetko. Takže si myslím, že aj teraz to funguje tak isto. Odstup sa dá dodržať, to čo podáš do ruky doklady sa nič nestane 🙂

autor
11. apr 2020

@kittyna5 dakujem za info.

evittam
11. apr 2020

Co viem riaditeľ SP sa cca pred 2tyzdnami vyjadril že kontroly nechodia boli zrušené. Nema kto robiť.

autor
11. apr 2020

@evittam dakujem za info. Ani sa necudujem a lutovala by som tych zamestnancov, co by museli cestovat a kontrolovat ludi....moj manzel obcas musi zajst na centralu firmy, ale ked pride domov ide hned do sprchy, veci do pracky a predmety a vevi striekame dezinfekcnym prostriedkom - doma zarobenym! Uz nech je ta korona prec.

mogaa
11. apr 2020

Nechcem byť zlá ale epidémia sa u nás ešteani poriadne nezačala.....ako som dnes pochopila, keďže máme stále málo prípadov a nemocnice sú už čiastočne pripravené, začne sa postupne s uvoľńovaním pravidiel, chcú už otvoriť všetky menšie obchody a postupne ostatné prevádzky....Tým pádom sa počty začnú zvyšovať - tzv. postupné zamorovanie obyvateľstva.....takže nebudeme čakať na vakcínu a ani že vírus sám o sebe zmizne....údajne aj sa nakazí 60-70% tak vírus by mal zmiznúť sám - teda v prípade ak sa preukáže že si tie osoby aj vytvorili protilátky - a to je tiež otázne, lebo boli štúdia že tretina šudí hlavne mladých si napriek prekonanému ochoreniu nevytvorila imunitu, tretina si vytvorila imunitu a časť z tých ľudí si síce vytvorila imunitu ale protilátok bolo tak málo, že by nezabránili ďaľšiemu nakazeniu.....takže ideme urobiť presne to čo ostatné štáty na okolí - postupne uvoľníme opatrenia a nakazíme väčšiu časť ľudí a potom sa uvidí....

janinka007
12. apr 2020

Trochu sa uvoľni... V Kórei sa teraz nakazilo 91 už vyliecenych ľudí. Nemôžeš sa donekonečna takto schovávať a dezinfikovat.

autor
12. apr 2020

@janinka007 @mogaa Vase prispevky vobec nesuvisia s prejednavanou temou!