icon

Kopíruje moju tvorbu

19. okt 2023

Ahoj baby.
Mam na vas taku otazku...mozno sa upokojim, mozno sa viac rozculim 😃 kazdopadne venujem sa handmade tvorbe, vyrabam rozne veci. Robim to naozaj jedinecne, davam do toho know-how, ludia ma podla toho poznaju. Bohuzial, mam za sebou jeden tien, ktory ma kopiruje. Vo vsetkom. Moja praca je poctiva aj co sa uradov tyka atd, viem, ze ona pracuje na cierno. Bez ostychu mi robi doslova fejky. Aky na to mate nazor? Hadali by ste sa? Vyjadrovalo verejne k tomu? (Mam aj ochranene dizajny, ale staci jedna mala zmena a uz to neplati).
Hovorim si dookola vetu "komu davas vinu, tomu davas moc" a ze si nezasluzi ani vyjadrenie odo mna, lebo jej nebudem robit reklamu na mnou vybudovanej platforme. Na druhej strane mam fakt zlomene srdce a je mi uzko. Predstavte si, ze na niecom pracujete vyse pol roka/rok a niekto si to ukradne. Netrva to rok ani dva..... a vidim, ze mi berie pracu, lebo sa moje fejky po internete predavaju. Ako by ste sa zachovali a aky mate na toto nazor, ak by ste poznali niekoho, kto tvori a nieco sa mu take deje? Vnutorne kazdu jednu atrapu oplacem.......samozrejme.

Strana
z2
tamitamitami
20. okt 2023

Nerobila by som hlúposti ako písania zlých recenzií naschvál (ono to potom môže byť poškodzovanie dobrého mena .... áno kopíruje ťa, po normálnej stránke je to hnus a však ak to robí tak že je to po právnej stránke ok tak potom môžeš byť ty tá ktorá bude musieť riešiť problém že jej zámerne škodíš), maximálne čo by som urobila ak teda už chceš (aj keď ako som písala vyššie si tým iba uškodíš - teda jej tým spravíš reklamu). Napísať na svoj profil všeobecne že sa začali objavovať produkty dotožné s tvojimi a že teda originál sa dá kúpiť u teba.

autor
20. okt 2023

Dakujem vam velmi pekne za podporu 🥰 nebudem sa zatazovat negativnou energiou, skodi to mne samej. Oproti nej mam vyhodu - viem vytvorit nove a nove produkty a koniec koncov pracovat na tom, aby sa raz ludia hanbili kupovat a predavat moje napodobeniny... ako fake LV kabelky 😄 neplanujem sa stiahnut do uzadia. Vdaka kazdej jednej z vas ❤️

pbra40
20. okt 2023

Ak mas istotu, ze pracuje na cierno, udat na danovom urade.

moonlight1210
20. okt 2023

Vzdy ked ides uviest novu vec, urob jej reklamu. Najprv, ze pracujes na niecom novom, na co sa mozu zakaznici tesit. Potom tej veci urob male video so zableskami nahliadnutia do procesu vyroby a daj ho na stranku. Potom ju uved na trh.

Na stranku si daj popis toho, ako volis materialy (nie od koho, nemusis prezradzat dodavatelov). Co musia splnat. Na com ti pri vybere zalezi a preco. Ako to vplyva na kvalitu a trvanlivost vyrobkov. Atd.

Upozorni na detaily, vdaka ktorym mozu tvoju znacku spoznat, ze je to original.
Pridaj trosku komplikovanejsie (najlepsie funkcne) detaily, ktore sa casovo neoplati nikomu kopirovat, lebo by potom uz nevedeli vyrazne podliezt tvoju cenu.

A nechaj to na ludoch.

Vzdy budu taki, ktori chcu len pekny dizajn, aby to navonok vyzeralo a neriesia kvalitu, spolahlivost a trvanlivost. S tym nic nenarobis. Taki vzdy radsej siahnu po fejku, lebo je to lacnejsie a to je ich najvacsie kriterium.

Ty vsak svojej znacke rob meno. Netreba sa vzdavat. Aj velke znacky su kopirovane a nevynakladaju az tak vela usilia do sudnych sporov. Ovela lahsie je zakorenit v zakaznikoch, ze original znamena pridanu hodnotu.

milka1988
20. okt 2023

ak chces kludne mi napíš správu 🙂

kandelabra
20. okt 2023

Mne este napadlo, kupit si od niekial (najlepsie z druhej ruky, aby si ju nepodporovala) jednu z tych kopii a porovnat ju s tvojim original produktom. Neuvadzat konkretny nazov, iba ze to je na trhu dostupna lacnejsia kopia tvojho. Vyzdvihnut, v com je tvoj produkt lepsi, kvalitnejsi, bezpecnejsi oproti kopii a upozornit na detaily, ako produkty rozlisit. Zavesit niekam na socialne siete, aby tvoji zakaznici vedeli, ze je take nieco v obehu, a dali si pozor. Komu zalezi na kvalite bude kupovat od teba.

Strana
z2