Koronavirus a očr - kde nájdem žiadosť?
Ahojte volala som detskej dr kôli ocr ona že to nevybavuje že to na portáli soc.poistovni vypísať žiadosť nikde to neviem nájsť . Od pondelka sú všetky školy zavreté potrebujem na dieťa 14dni ocr a neviem sa nijak k tomu dopátrať.poradte
@evittam tak reagujem len na "bezkontaktne" moznosti :D
@bodkolienka81 No ved aj ja. Nemusís ist nikam. Zavolas pediatrovi, on vypíše OCR, posle na SP,ta informuje zamestnavatela a kontaktuje nasledne rodica telefonicky ako chce vyplatiť davku.
@dixy89 ďakujem krásne!
Baby, takže ak pôjdem so starším ako 11r. na ocr nemusim sa báť, že to neprejde, len zato, že nie chorý? Mudr. to automaticky pošle, áno? Ak som to správne pochopila.
Nárok na ošetrovné si môže uplatniť len jeden z rodičov, a to aj v tom prípade, ak majú rodičia viacero detí, ktoré navštevujú predškolské a školské zariadenie. Z uvedeného vyplýva, že nie je možné si rozdeliť nárok na ošetrovné medzi rodičov.
Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-... © Podnikajte.sk
@mazliceklienka Zaujímave ako sa v tom clanku nezhoduje uz len zakladna skutočnost o veku s nariadením od SP.
Formulár treba vyplniť a obratom – e-mailom alebo v tlačenej podobe poštou, či vhodením do schránky na pobočke pri vstupe - poslať do pobočky. Ak ide o zamestnanca, žiadosť posiela do pobočky podľa sídla zamestnávateľa, SZČO a dobrovoľne poistení do pobočky podľa trvalého bydliska. Sociálna poisťovňa si následne overí, že školské zariadenie konkrétneho dieťaťa do dovŕšenia 11 rokov veku je uzavreté a začne konanie o ošetrovné. Rozhodnutie o dávke bude zaslané žiadateľovi poštou.
Pri deťoch 11-ročných a viacročných je potrebné, aby na základe telefonického kontaktu žiadosť o ošetrovné potvrdil aj príslušný pediater a následne ju poslal do pobočky Sociálnej poisťovne. Tá bude spolu s telefonicky podanou žiadosťou alebo vyplneným uvedeným formulárom (poslaným e-mailom, poštou alebo vhodením do schránky pri vstupe do pobočky v tlačenej podobe) podnetom na začatie konania o dávku ošetrovné.
Pri posudzovaní žiadosti o ošetrovné pobočka preskúma aj splnenie ďalších zákonných podmienok na priznanie dávky, najmä existenciou nemocenského poistenia.
baby je tu niekto aj z BA? dala osm si OCR uz od 10.3.....no teraz na socialke je pisane ze budu tychto 14 dni.. cize od 16.3... cize mam si dat od 10.3-14.3 dovolenkuk???lebo asi nebudu preplacat od 10.3. z e? len v BA zavreli skolky atd o 4 dni skorej..pisala osm aj na socialku este nemam odpoved, ale neviete niekto popirpade nemate nitko znameho alebo nerobit rovno v socialke?lebo nevie ci mi daju vedet vobec....ale musim to v praci potom opravit
Ahojte, vcera som si posielala tlacivo na OCR do socialnej poistovne. Vyplnila som uplne vsetko, vratane datumu ukoncenia. Kedze som toho casu nemala informaciu, ze SP bude akceptovat nie 10, ale 14 dni, dala som tam datum ukoncenia do 25.03.2020. Vraj som to tam vobec nemusela pisat, zial stalo sa. Je nejaka moznost, ako si ziadost opravit? Alebo, ako inak mozem postupovat. Samozrejme som sa snazila kontaktovat SP, maju preplnene linky, neda sa im dovolat. Dakujem za akukolvek radu
AHojte! Vie mi prosím niekto poradiť? Mám 4 deti vo veku 11, 6, 5, 2mesiace. Doktorka mi povedala,že na OČR nemôže ísť manžel nakoľko ja som doma na materskej,takže má sa kto o deti starať. Bratovi však očr dali -iný okres... a má 2 deti. S jedným je švagriná na materskej a s druhým on na očr... Tak teraz už neviem....
Žienky, chcem sa len spýtať, či Vám niečo zo sociálky už došlo. Som na OCR prvýkrát v živote a neviem aký je potom postup. Ja som vyplnené tlačivo vhodila do ich zbernej nádobe v pobočke. Takže nemám žiaden doklad, že som to tam dala. Nemalo by prísť nejaké rozhodnutie? Ďakujem
ahojte, prosím Vás teraz ako postupovať ked som zacala s ocr 16.3. a teda 10 kalendarnych dni bolo do 25.03. a teraz je to do odvolania, mam podat dalsiu ziadost ci ako?Vdaka

@bodkolienka81 Podla sidla zamestnavatela.