icon

Koronavirus a očr - kde nájdem žiadosť?

tina7729
13. mar 2020

Ahojte volala som detskej dr kôli ocr ona že to nevybavuje že to na portáli soc.poistovni vypísať žiadosť nikde to neviem nájsť . Od pondelka sú všetky školy zavreté potrebujem na dieťa 14dni ocr a neviem sa nijak k tomu dopátrať.poradte

evittam
15. mar 2020

@bodkolienka81 Podla sidla zamestnavatela.

veaaa
15. mar 2020

@evittam dakujem, si mila

bodkolienka81
15. mar 2020

@evittam tak reagujem len na "bezkontaktne" moznosti :D

evittam
15. mar 2020

@veaaa Rado sa stalo. Ved nic zložité to nájsť nie je...😉

veaaa
15. mar 2020

@evittam ja som asi slepa 😂 fakt to nevidim, na socpoist, aspon to mi porad, stranku

evittam
15. mar 2020

@bodkolienka81 No ved aj ja. Nemusís ist nikam. Zavolas pediatrovi, on vypíše OCR, posle na SP,ta informuje zamestnavatela a kontaktuje nasledne rodica telefonicky ako chce vyplatiť davku.

evittam
15. mar 2020

@veaaa Ved to mas na predchádzajúcej stránke. socpoist.sk

lenusska87
15. mar 2020

@dixy89 ďakujem krásne!

dixy89
15. mar 2020

@veaaa ano

danielahamar
15. mar 2020

Baby, takže ak pôjdem so starším ako 11r. na ocr nemusim sa báť, že to neprejde, len zato, že nie chorý? Mudr. to automaticky pošle, áno? Ak som to správne pochopila.

mazliceklienka
16. mar 2020

Nárok na ošetrovné si môže uplatniť len jeden z rodičov, a to aj v tom prípade, ak majú rodičia viacero detí, ktoré navštevujú predškolské a školské zariadenie. Z uvedeného vyplýva, že nie je možné si rozdeliť nárok na ošetrovné medzi rodičov.

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-... © Podnikajte.sk

evittam
16. mar 2020

@mazliceklienka Zaujímave ako sa v tom clanku nezhoduje uz len zakladna skutočnost o veku s nariadením od SP.
Formulár treba vyplniť a obratom – e-mailom alebo v tlačenej podobe poštou, či vhodením do schránky na pobočke pri vstupe - poslať do pobočky. Ak ide o zamestnanca, žiadosť posiela do pobočky podľa sídla zamestnávateľa, SZČO a dobrovoľne poistení do pobočky podľa trvalého bydliska. Sociálna poisťovňa si následne overí, že školské zariadenie konkrétneho dieťaťa do dovŕšenia 11 rokov veku je uzavreté a začne konanie o ošetrovné. Rozhodnutie o dávke bude zaslané žiadateľovi poštou.

Pri deťoch 11-ročných a viacročných je potrebné, aby na základe telefonického kontaktu žiadosť o ošetrovné potvrdil aj príslušný pediater a následne ju poslal do pobočky Sociálnej poisťovne. Tá bude spolu s telefonicky podanou žiadosťou alebo vyplneným uvedeným formulárom (poslaným e-mailom, poštou alebo vhodením do schránky pri vstupe do pobočky v tlačenej podobe) podnetom na začatie konania o dávku ošetrovné.

Pri posudzovaní žiadosti o ošetrovné pobočka preskúma aj splnenie ďalších zákonných podmienok na priznanie dávky, najmä existenciou nemocenského poistenia.

angelinja
16. mar 2020

baby je tu niekto aj z BA? dala osm si OCR uz od 10.3.....no teraz na socialke je pisane ze budu tychto 14 dni.. cize od 16.3... cize mam si dat od 10.3-14.3 dovolenkuk???lebo asi nebudu preplacat od 10.3. z e? len v BA zavreli skolky atd o 4 dni skorej..pisala osm aj na socialku este nemam odpoved, ale neviete niekto popirpade nemate nitko znameho alebo nerobit rovno v socialke?lebo nevie ci mi daju vedet vobec....ale musim to v praci potom opravit

elif2013
16. mar 2020

@evittam a kde to mám odoslať

evittam
16. mar 2020

@elif2013 Najst mailovú adresu svojej pobočky a tam. Pozor maju ich preplnené cize skúšať.

5peta1
16. mar 2020

Ahojte, vcera som si posielala tlacivo na OCR do socialnej poistovne. Vyplnila som uplne vsetko, vratane datumu ukoncenia. Kedze som toho casu nemala informaciu, ze SP bude akceptovat nie 10, ale 14 dni, dala som tam datum ukoncenia do 25.03.2020. Vraj som to tam vobec nemusela pisat, zial stalo sa. Je nejaka moznost, ako si ziadost opravit? Alebo, ako inak mozem postupovat. Samozrejme som sa snazila kontaktovat SP, maju preplnene linky, neda sa im dovolat. Dakujem za akukolvek radu

evittam
16. mar 2020

@5peta1 Vypises novu od 26.3.

elif2013
16. mar 2020

@evittam a platí zo len pre tých čo majú tpp či aj pre dohodarov ?

evittam
16. mar 2020

@elif2013 Ak mas dohodu na pravidelný prijem tak aj z nej mas narok na OCR.

5peta1
16. mar 2020

@evittam Dakujem

erikad82
23. mar 2020

AHojte! Vie mi prosím niekto poradiť? Mám 4 deti vo veku 11, 6, 5, 2mesiace. Doktorka mi povedala,že na OČR nemôže ísť manžel nakoľko ja som doma na materskej,takže má sa kto o deti starať. Bratovi však očr dali -iný okres... a má 2 deti. S jedným je švagriná na materskej a s druhým on na očr... Tak teraz už neviem....

zombie
23. mar 2020

Žienky, chcem sa len spýtať, či Vám niečo zo sociálky už došlo. Som na OCR prvýkrát v živote a neviem aký je potom postup. Ja som vyplnené tlačivo vhodila do ich zbernej nádobe v pobočke. Takže nemám žiaden doklad, že som to tam dala. Nemalo by prísť nejaké rozhodnutie? Ďakujem

evittam
23. mar 2020

@zombie Iste. Maju na to 60 dni. Príde rozhodnutie s vyskou denneho výmeru.

evittam
23. mar 2020

@erikad82 Ano moze ist na OCR. Lekárku neviem na co riesis. Stiahni ziadost zo stranky SP a vypíšte a poslite mailom na príslušnu pobočku, pripadne osobne alebo poštou. Najlepsie na dieťa do 11.rokov.

zombie
23. mar 2020

@evittam Ďakujem. Keď oni na to maju 60 dní, peniaze mi prídu v apríli, či kedy.

evittam
24. mar 2020

@zombie Peniaze ti pridu az po skončení OCR. A väčšinou ak je všetko v poriadku tak skor ako rozhodnutie. No pri momentálnej situácii a 400tis.OCR-no nechame sa prekvapiť.

gia88
25. mar 2020

ahojte, prosím Vás teraz ako postupovať ked som zacala s ocr 16.3. a teda 10 kalendarnych dni bolo do 25.03. a teraz je to do odvolania, mam podat dalsiu ziadost ci ako?Vdaka

evittam
25. mar 2020

@gia88 Dala si ukončenie? Ak ano ze vraj netreba. Ale ja by som dala novu a bez dátumu do...

gia88
25. mar 2020

@evittam ano dala som na prvej od 16.3. - 25.03. cize dodnes...ty si nedala dokedy?

evittam
25. mar 2020

@gia88 Nie ako bolo odporúčané.