icon

Koronavirus a očr - kde nájdem žiadosť?

tina7729
13. mar 2020

Ahojte volala som detskej dr kôli ocr ona že to nevybavuje že to na portáli soc.poistovni vypísať žiadosť nikde to neviem nájsť . Od pondelka sú všetky školy zavreté potrebujem na dieťa 14dni ocr a neviem sa nijak k tomu dopátrať.poradte

Strana
z5
nicolkae
31. mar 2020

@alenah31 ďakujem 😇

katkup
2. apr 2020

Prosim vie mi niekto poradit? Koncim rodicovsku dovolenku a nasledne nastupujem na OCR ku starsej skolacke. Syn ma zajtra 3.4. narodeniny 3roky...prosim OCR ma vypisat k 3.4 alebo az na dalsi den 4.4.-sobota, alebo az k pondelku 6.4? uctovnicka z firmy je tiez na ocr a tak na maile odpoveda minimalne a odpovede sa neviem akosi dockat :( dakujem za pomoc...pripadne, ci nahodou sa nieco nezmenilo s predlzovanim materskych, lebo uz aj take cosi som zachytila...lez viem, ze vsetko sa teraz meni z hodiny na hodinu....

evittam
4. apr 2020

@katkup Oznámila si zamestnavatelovi ukončenie RD ku dnu 3.4. a nástup do prace 4.4.? Ak ano daj si OCR od 6.4.

francesska2
Autor odpoveď zmazal
mici512
10. apr 2020

@zuzana2104 nie je to z hrubej mzdy ale z denného vymeriavacieho základu čo je dosť podstatný rozdiel, iba ak by zmenili zákon

evittam
10. apr 2020

@mici512 V podstate je denny VZ priemer HM z ktorej sa odvádzali odvody. U SZCO VZ z ktorého sa odvádzali odvody.

lucia1181
22. apr 2020

@evittam Ahoj,prosim ta, nevies mi poradit? Som SZCO od 11.3 som na OCR so synom,lebo im zavreli skolu. Musela som zavret prevadzku,kedze to nariadil stát. Dnes sme prevadzku mohli zase otvorit. Ja som nadalej so synom na OCR, v prevadzke pracuje manzel a brat.Moja otazka znie...mam nadalej narok na osetrovne,aj ked som dnes otvorila prevadzku? Jedna teta na urade mi povedala,ze mozem dalej ostat na OCR,ze u zivnostnikov je to mozne a druha teta povedala,ze nie,musim ukoncit OCR na syna,lebo uz budem mat prijem. Ako to prosim je? Neviem aky datum napisat do cestneho vyhlasenia k OCR,ci normalne od 1.4 do 30.4...alebo od 1.4 do 21.4., kedze od dnes mam prevadzku zase otvorenu. Velmi pekne dakujem za pomoc.

simonka121
23. apr 2020

Zdravím chcem sa spýtať od zajtra som na OČR so synom....stačí ak som do žiadosti napísala že žiadam OCR od 24.4. ale dátum do kedy som nepísala.....je potrebné poslať ešte jednu žiadosť ak budem na OČR aj počas celého Maja....či staci len ta jedna čo som poslala.... Ďakujem 😊

nicolkae
4. máj 2020

Maminky da sa pracovať popri OČR- korona tak, že napríklad dva dni v týždni v práci a zvyšok týždňa by som bola na OČR? A v cestnom prehlásení na konci mesiaca len uvediem dní kedy som sa starala o dieťa? Pýtam sa nakoľko momentálne som na OCR ale v zamestnani by som vedela aspoň pár dní do mesiaca pomôcť pokiaľ by bolo možné to takto kombinovať .... Ďakujem

mondolina
4. máj 2020

@nicolkae
Áno, dá sa to kombinovať

janage
25. máj 2020

@evittam ahoj nevieš mi prosím poradiť či môžem žiadosť o očr poslať spolu s čp na konci mesiaca? Prvý až tretí májový týždeň som bola doma z titulu starostlivosti o dceru len jeden deň v týždni - pôvodne som chcela brať dovolenku, ale teraz sa dcére (8 rokov) zhoršil ekzém natoľko, že je potrebná denná starostlivosť, zrejme celý posledný týždeň. Neviem na stránke soc. poisťovne nájsť neskrátenú verziu postupu podania žiadosti. Chcela by som na konci mesiaca podať naraz obe žiadosti. Doteraz som pandemickú očr neuplatňovala. Skúšala som aj volať priamo na pobočku, ale vkuse je obsadené. Ďakujem

janage
25. máj 2020

Už som našla možno niekomu pomôže
Ako sa podáva žiadosť o pandemické ošetrovné?

O pandemické ošetrovné je potrebné požiadať miestne príslušnú pobočku Sociálnej poisťovne telefonicky (linky však môžu byť preťažené), poštou alebo mailom (E-mailové adresy pobočiek SP). Na celé obdobie poberania pandemického ošetrovného stačí každému poistencovi iba jedna žiadosť. To platí aj v prípade, ak poistenec podal žiadosť o ošetrovné pred 12.3.2020, ak nárok na pandemické ošetrovné od tohto dátumu trvá. Žiadosť nie je potrebné podať vopred. Postačí ju poslať aj na konci mesiaca spolu s čestným vyhlásením o tom, ktoré dni poistenec poskytoval starostlivosť/ošetrovanie.
@evittam

evittam
26. máj 2020

@janage Ja to viem.,😉

janage
26. máj 2020

@evittam ja len že už netreba hľadať, kde to je 🙂 a nechcela som mazať, že možno niekomu pomôže otázka aj odpoveď.

janage
10. jún 2020

@evittam ahoj mohla by som poprosit este o jednu radu? Min.tyzden v stvrtok rano dostala mala vysoke horucky, piatok sa pridali aj traviace problemy. Lekarka bola zastupujuca, konzultaciu robila len po telefone a ohladom OCR mi povedala, ze nech si vypisem tu pandemicku. V robote som to vysvetlila, v skole oznamila, ze nenastupi teda do 15.6.
Vcera som zachytila v spravach, ze budu zmeny, na stranke soc.poistovne este nic. Moja otazka, mozem si pandemicku ocr vypisat do 15.6. Ci musim to inak riesit? Do skoly mala ani nestihla nastupit. Dalsi tyzden s nou uz bude manzel na HO ak bude potrebne.

janage
10. jún 2020

@evittam a dakujem

evittam
10. jún 2020

@janage Podla mna ano.

Strana
z5