Krátkodobá PN pri zamestnaní v Česku: Čo robiť?
Zdravím. Som ešte v skúšobnej dobe ... zamestnaná ako sestra v českej nemocnici ( pendler). Som na 0,75 úväzok. Odvody mám teda v Česku a bola som si v zdravotnej poisťovni pre formulár S1 - na základe toho mi vystavili európsku zdravotnú kartičku. Nikdy som nebola PN neviem ako to vôbec chodí. Môj slovenský lekár mi vystaví krátkodobú PN a ja to doručím do práce a zamestnávateľ to už pošle na soc.poisťovňu v ČR ? Mýlim sa ? Ďakujem a pekný deň
Lekari vedia ako postupovat v tomto pripade,tiez som bola na pnke a zamestnavatela som mala v cr,nebol ziadny problem.
Dokonca som bola pn v cr od cr lekara,ten ma vtedy zrusil,aby sme sa mohli prestahovat a mala cas si najst v sr lekara a ten nasledne mi pn dal ako pokracovaciu k tomu dnu,co mi v cr koncila.
Ale najlepsie ak uz zijes v cr,najst si aj v cr lekarov,tiez som tak mala hoci trvaly stale v sr,byvaly sme v podnajme,tu adresu som dala do pnky.
Ale najlepsie ak uz zijes v cr,najst si aj v cr lekarov,tiez som tak mala hoci trvaly stale v sr,byvaly sme v podnajme,tu adresu som dala do pnky.
@anonym_b01820 nežijem v ČR, žijem na Slovensku a tie mám lekárov. Česko mám z domu 20km
Lekari vedia ako postupovat v tomto pripade,tiez som bola na pnke a zamestnavatela som mala v cr,nebol ziadny problem.
Dokonca som bola pn v cr od cr lekara,ten ma vtedy zrusil,aby sme sa mohli prestahovat a mala cas si najst v sr lekara a ten nasledne mi pn dal ako pokracovaciu k tomu dnu,co mi v cr koncila.
@anonym_b01820 v zdravotnej poisťovni- Dôvera mi povedali, že keď mám na formulár S1 vystavený európsky preukaz,tak môžem normálne chodiť k mojim lekárom na Slovensku že nemusím nič meniť. Môžem aj v ČR navštíviť lekára ale keď nechcem nič meniť tak nemusím

@anonym_autor pn ti musí vystaviť lekár v Česku. Ty so Slovenským nič neriešiš.