Kto dedí po otcovi, syn alebo rodičia?
Ahojte, kto dedi po otcovi dedicstvo? Syn alebo rodicia? Byt je na hypoteku a syn ma 15 rokov
Syn
Syn
Priamy dedic = syn
Poistenie úveru pre prípad úmrtia by mal byt základ. Ale teda sud povolí predaj, a vyplatenie hypo. Zamyslala som sa nad tým prednedavnom, tiež mame takto nehnuteľnosť a veľmi sa mi to nepáči:D ale.majitel som aj ja. To sa mi duplom nepáči. Predpokladám ze ak by sa musela nehnuteľnosť predať, tak s tými peniazmi peniazmi zákonný zástupca robiť nič nemôže. Nejakým spôsobom sa zabezpečia do plnoletosti (?).
@vroni povinné je poistenie nehnutelnosti
@simca06022011, teraz som pozerala zmluvu, mám ako povinné zaskrtnute jedno i druhé. Už mám hypo dávno, mohlo sa niečo meniť, ale platím poistenie nehnuteľnosti mesačne a životnú poistku ročne spolu s hypo. 🤷🏼♀️
@vroni mne nanutili poistku v tb, akurát som ju rusila, lebo škoda peňazí. Ešte aj zle bola nastavená. Ale teraz to neriešila žiadna banka. Im je to fuk, ak má nehnuteľnosť hodnotu, ak nemá kto splácať, predaju ju.. vybavené. Zabezpečení sú. S rodinami je to horšie.
@jazula, hypotéku. Ale mne to kedysi dávno robil kamoš, nemáme hypo v BSM a že to je presne kvôli tomu, aby deti dedili už "čistý" byt. Ja mám navyše poistený nejaký výpadok príjmu či ky parom, ale toto je priamo viazane na hypo. Mi to pripadalo úplne normálne, že jasné, nevidela som iné zmluvy, tak reku, že všade je to "povinné"... Tak som sa niečo nové dozvedela 🤣
2 téma a to iste.

syn