icon

Kto podpisuje OČR pre chorého rodiča?

3. jún 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať som odriadena, o maleho sa neviem starať, musí sa starať muž. Ide si vybrať ocr na malého s tým že ja som chorá. Navštevujem chirurgiu. Ocr na syna má podpísať môj obvodný alebo chirurg?

viestta
3. jún 2025

Ty si chora, tebe vystavi tvoj lekar OCR

autor
3. jún 2025
@viestta

Ty si chora, tebe vystavi tvoj lekar OCR

@viestta ja viem ale pýtam sa či obvodný alebo chirurg

viestta
3. jún 2025

Obvodny

lilinka88
3. jún 2025

Ošetrujúci lekár by mal. Ale tak aj obvodný by mal poznať tvoj zdravotný stav

zooeynka
3. jún 2025

U nas, ked som bola odpalena tak Ocr na dieta muzovi vystavuje pediater. Obvodna ma zrusila ze ona nie

joesvk
3. jún 2025

Pediater,keď chceš dokladovať starostlivosť o dieťa.
Obvodný vypisuje,keď by manžel potreboval OČR ,že sa chce postarať o teba.

ayato
3. jún 2025

Mne napísali zo sociálnej poisťovne, že tvoj ošetrujúci lekár. Tak vyber si 😃

autor
3. jún 2025

Niesme manželia. Máme tlačivo od pediatra a je tam odsek že sa neviem o dieťa postarať, že sa bude starať priateľ. Len ma zaujíma či chirurg alebo obvodný podpisuje že som chorá

lilinka88
3. jún 2025
@ayato

Mne napísali zo sociálnej poisťovne, že tvoj ošetrujúci lekár. Tak vyber si 😃

@ayato určite ošetrujúci lekár chorého, ktorý vie zhodnotiť jeho zdravotný stav a aj to, či je alebo nie je schopný sa starať o dieťa. Veď jednak to je aj na tom tlačive a jednak už logicky, ako môže pediater potvrdiť,že osoba, ktorá sa bežne o dieťa stara, je chorá, hospitalizovaná, keď nemá prístup k jej dokumentácii? Veď to môže hocikto prísť za pediatrom a povedať,že rodič ochorel, potrebujem očr na dieťa 🤷

zuzanockamt
3. jún 2025

Na teba si tvoj frajer nemôže zobrať OČR. Jedine na dieťa.

autor
3. jún 2025
@zuzanockamt

Na teba si tvoj frajer nemôže zobrať OČR. Jedine na dieťa.

@zuzanockamt veď na dieťa, ja som sa pýtala kto potvrdzuje ocr od pediatra, že sa neviem starať o dieťa. Či môj obvodný alebo môj chirurg

zuzanaete
3. jún 2025

Manzel si bral ocr na dieta, ked som sa o neho nemohla starat. Potvrdzoval mi to moj prakticky lekar z dovodu, ze vedel detaily o mojom zdravotnom stave. Robil mi aj predoperacne vysetrenia. Moze to podpisat aj osetrujuci lekar. Spytaj sa svojich lekarov, ze ktory ti to potvrdi, lebo mozu obidvaja.

autor
5. jún 2025

Baby a ja môžem ísť von?