Kto podpisuje OČR pre chorého rodiča?
Ahojte. Chcem sa spýtať som odriadena, o maleho sa neviem starať, musí sa starať muž. Ide si vybrať ocr na malého s tým že ja som chorá. Navštevujem chirurgiu. Ocr na syna má podpísať môj obvodný alebo chirurg?
Ty si chora, tebe vystavi tvoj lekar OCR
@viestta ja viem ale pýtam sa či obvodný alebo chirurg
Obvodny
Ošetrujúci lekár by mal. Ale tak aj obvodný by mal poznať tvoj zdravotný stav
U nas, ked som bola odpalena tak Ocr na dieta muzovi vystavuje pediater. Obvodna ma zrusila ze ona nie
Pediater,keď chceš dokladovať starostlivosť o dieťa.
Obvodný vypisuje,keď by manžel potreboval OČR ,že sa chce postarať o teba.
Niesme manželia. Máme tlačivo od pediatra a je tam odsek že sa neviem o dieťa postarať, že sa bude starať priateľ. Len ma zaujíma či chirurg alebo obvodný podpisuje že som chorá
Mne napísali zo sociálnej poisťovne, že tvoj ošetrujúci lekár. Tak vyber si 😃
@ayato určite ošetrujúci lekár chorého, ktorý vie zhodnotiť jeho zdravotný stav a aj to, či je alebo nie je schopný sa starať o dieťa. Veď jednak to je aj na tom tlačive a jednak už logicky, ako môže pediater potvrdiť,že osoba, ktorá sa bežne o dieťa stara, je chorá, hospitalizovaná, keď nemá prístup k jej dokumentácii? Veď to môže hocikto prísť za pediatrom a povedať,že rodič ochorel, potrebujem očr na dieťa 🤷
Na teba si tvoj frajer nemôže zobrať OČR. Jedine na dieťa.
Na teba si tvoj frajer nemôže zobrať OČR. Jedine na dieťa.
@zuzanockamt veď na dieťa, ja som sa pýtala kto potvrdzuje ocr od pediatra, že sa neviem starať o dieťa. Či môj obvodný alebo môj chirurg
Manzel si bral ocr na dieta, ked som sa o neho nemohla starat. Potvrdzoval mi to moj prakticky lekar z dovodu, ze vedel detaily o mojom zdravotnom stave. Robil mi aj predoperacne vysetrenia. Moze to podpisat aj osetrujuci lekar. Spytaj sa svojich lekarov, ze ktory ti to potvrdi, lebo mozu obidvaja.
Baby a ja môžem ísť von?

Ty si chora, tebe vystavi tvoj lekar OCR