Kto si zmenil meno?
Poznate niekoho, kto si zmenil meno?
Ano poznam, volala sa Blanka , zmenila to na Barboru... celu strednu skolu si uzivala vtipky spoluziakov, ked mala 18 to bolo to prve, co spravila... myslim, ze to bolo dokonca zadarmo, stacilo vypisat papiere a cele si to obehat.
@anjelicek26 moja spolužiačka bola tiež Blanka a zmenila si na Bianka a tiež menila meno v deň svojich 18tich narodenín
Dakujem, a existujú ludia, co si celé meno aj s priezviskom zmenili?
Áno.... ale poznám niekoho kto to robil kedysi dávno ....
Naozaj nechaoem, preco niektori rodicia davaju mena za trest...fakt teda, ze Blanka...
ano, cele meno, u nas jeden byval v bytovke, kde zili hlavne romovia a priezviska sa tam opakovali.zmenil meno celej rodine,aj detom. lebo ani posta mu nechodila poriadne, postarka z toho mala gulas
Ano da sa zmenit cele meno aj priezvisko.
Krstne meno nie je problém, na priezvisko musíš mat vážny dôvod. Odôvodňuješ to a musia ti to schváliť. Väčšinou ide o hanlive priezviska. Inak musíš mat šťastie (teda skôr- známosti).
Nie je to až také jednoduché.
@simona20201309 a ak si chcem len pridat aj priezvisko za slobodna?
Tak ja poznám Blanku, ktorá aj dcéru nazvala Blankou a sú to tak neskutočne krásne ženy že si fakt neviem predstaviť že by sa im posmievali a proste sa mi to meno k nim hodí.... fakt sprosté sa smiať z takého mena, keď navyše panenská blana je blana a nie blanka, ale tak vidíte aký vedia byť ľudia, hrozné. Mne sa tiež smiali z priezviska, ale kašľala som na to. No a poznám dvoch čo si zmenili priezvisko, z toho jeden ale trpí schizofréniou, vôbec nechápem načo to urobil mimochodom. A poznala som aj babu ktorá si chcela zmeniť meno Vanda na Wanda (no chápete? 😀)
@birika potrebuješ povolenie, tuším 100e poplatok. Na matrike si počas žiadosť. Skus si zavolať, určite ti poradia a podajú aktuálne info
@simona20201309 dakujem 🙂

Áno. Moja by ala spolužiačka. Zaplatila na matrike poplatok a vybavené.
Potom tá nepríjemná časť, zmena všetkých dokladov