icon

Kto si zmenil meno?

31. jan 2023

Poznate niekoho, kto si zmenil meno?

pribinak
31. jan 2023

Áno. Moja by ala spolužiačka. Zaplatila na matrike poplatok a vybavené.
Potom tá nepríjemná časť, zmena všetkých dokladov

anjelicek26
31. jan 2023

Ano poznam, volala sa Blanka , zmenila to na Barboru... celu strednu skolu si uzivala vtipky spoluziakov, ked mala 18 to bolo to prve, co spravila... myslim, ze to bolo dokonca zadarmo, stacilo vypisat papiere a cele si to obehat.

pribinak
31. jan 2023

@anjelicek26 moja spolužiačka bola tiež Blanka a zmenila si na Bianka a tiež menila meno v deň svojich 18tich narodenín

autor
31. jan 2023

Dakujem, a existujú ludia, co si celé meno aj s priezviskom zmenili?

lejllamt
31. jan 2023

Áno.... ale poznám niekoho kto to robil kedysi dávno ....

mimi3008
31. jan 2023

Naozaj nechaoem, preco niektori rodicia davaju mena za trest...fakt teda, ze Blanka...

lavinis
31. jan 2023

@mimi3008 lebo sa dočítajú v diskusii na MK, že keď sa im páči, majú ho dať 😅

janetinka27
31. jan 2023

ano, cele meno, u nas jeden byval v bytovke, kde zili hlavne romovia a priezviska sa tam opakovali.zmenil meno celej rodine,aj detom. lebo ani posta mu nechodila poriadne, postarka z toho mala gulas

mistymay33
31. jan 2023

Ano da sa zmenit cele meno aj priezvisko.

simona20201309
31. jan 2023

Krstne meno nie je problém, na priezvisko musíš mat vážny dôvod. Odôvodňuješ to a musia ti to schváliť. Väčšinou ide o hanlive priezviska. Inak musíš mat šťastie (teda skôr- známosti).
Nie je to až také jednoduché.

birika
1. feb 2023

@simona20201309 a ak si chcem len pridat aj priezvisko za slobodna?

mladena
1. feb 2023

Tak ja poznám Blanku, ktorá aj dcéru nazvala Blankou a sú to tak neskutočne krásne ženy že si fakt neviem predstaviť že by sa im posmievali a proste sa mi to meno k nim hodí.... fakt sprosté sa smiať z takého mena, keď navyše panenská blana je blana a nie blanka, ale tak vidíte aký vedia byť ľudia, hrozné. Mne sa tiež smiali z priezviska, ale kašľala som na to. No a poznám dvoch čo si zmenili priezvisko, z toho jeden ale trpí schizofréniou, vôbec nechápem načo to urobil mimochodom. A poznala som aj babu ktorá si chcela zmeniť meno Vanda na Wanda (no chápete? 😀)

simona20201309
1. feb 2023

@birika potrebuješ povolenie, tuším 100e poplatok. Na matrike si počas žiadosť. Skus si zavolať, určite ti poradia a podajú aktuálne info

birika
3. feb 2023

@simona20201309 dakujem 🙂