Má e-PN kontrolór právo vedieť prechodnú adresu počas PN-ky?
Zdravím,
Vopred upozorňujem, že je to hypoteticka otázka, ktorw mi vŕta hlavou, a potrebovala by som poradiť...
Keď je človek chorý a lekar mu vypisuje PN-ku píše sa tam adresu na ktorej sa pacient zdržiava...
Pokiaľ sa pacient rozhodne že sa chce liečiť a zdržiavať na prechodné adrese( napríklad u syna, alebo na chate v inom meste...) tak to náhľady dr. A cez e-PN ma kontrolór aktuálnu adresu...
Otázka však znie, že pokiaľ adresa nie je...( že daná nehnuteľnosť ešte nemá presnú identificku adresu) je možné dať adresu ,,suseda" a do poznámky dat len - dom oproti, ale susedný zelený dom vedľa...
A nebude s tým problém?
Viete niekto poradiť?
@anonym_autor naozaj očakávaš, že pracovník SP bude "behať" po dedine a zvoniť na zvončeky, ktorý dom je asi ten oproti?
Zazvonia na danú adresu, nebudeš tam, idú na ďalšiu kontrolu.
Máš byť na danej adrese.
Bože ľudia. Napíšem to polopatisticky a vidím, že akosi pochopenie uniklo... oproti domu kde je uvedená adresa je len jeden dom... prečo by mal kontrolór behať po celej dedine? ... to nik nechce....
Proste je adresa, a v poznámke sa píše ze sa jedna o dom oproti ktorý je bez popisné čísla....
A nikde som nenapísala, že ten človek bude behať po vonku, po meste alebo kdekoľvek inde. Bude ležať doma v posteli po uši zakrytý... 🤦♀️
A kontrolór ho nájde na adrese ktorú lekar zapise do PN🤦♀️
Bože ľudia. Napíšem to polopatisticky a vidím, že akosi pochopenie uniklo... oproti domu kde je uvedená adresa je len jeden dom... prečo by mal kontrolór behať po celej dedine? ... to nik nechce....
Proste je adresa, a v poznámke sa píše ze sa jedna o dom oproti ktorý je bez popisné čísla....
A nikde som nenapísala, že ten človek bude behať po vonku, po meste alebo kdekoľvek inde. Bude ležať doma v posteli po uši zakrytý... 🤦♀️
@anonym_autor dom bez popisneho cisla? to neznie moc doveryhodne. na samote u lesa, na chalupke? jasne, na chate. najlepsia PNka.
@anonym_autor Mala by si mat ,,dom" oznaceny.Predsa chces mat PN platenu?
@anonym_autor Mala by si mat ,,dom" oznaceny.Predsa chces mat PN platenu?
@niekto2hy vies, chystat sa na PN dakde na chatu, kde nie je supisne cislo, mi to tak pride. zvlastna PNnka.
@anonym_autor dom bez popisneho cisla? to neznie moc doveryhodne. na samote u lesa, na chalupke? jasne, na chate. najlepsia PNka.
To asi nebude dom... to asi bude nejaka mobilna stavba alebo co...
"Dom bez súpisného čísla úradne „neexistuje“ a nemôže byť zapísaný do katastra nehnuteľností, pretože súpisné číslo sa prideľuje po kolaudácii stavby určenej na bývanie, podnikanie alebo iné účely, čím sa dokončí proces zápisu do katastra."
Budes v bazéne či ako ? 🙂 veď nám to vysvetli, prečo nemá ten dom popisné číslo ???
@anonym_autor https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/nemo...
Budes v bazéne či ako ? 🙂 veď nám to vysvetli, prečo nemá ten dom popisné číslo ???
@anonym_b0f0bb na hriboch
To asi nebude dom... to asi bude nejaka mobilna stavba alebo co...
"Dom bez súpisného čísla úradne „neexistuje“ a nemôže byť zapísaný do katastra nehnuteľností, pretože súpisné číslo sa prideľuje po kolaudácii stavby určenej na bývanie, podnikanie alebo iné účely, čím sa dokončí proces zápisu do katastra."
@hiro taka klasika pre travenie PNKy. ved je zrejme ze to tympadom nebude bezny pobyt
@anonym_autor kamaratka bola v neskolaudovanom dome, kde ešte nemali súpisné číslo tak napísala čislo suseda a s poznamkou dom oproti
@anonym_autor kamaratka bola v neskolaudovanom dome, kde ešte nemali súpisné číslo tak napísala čislo suseda a s poznamkou dom oproti
@gabriela228 kebyze to takto uvedie v uvode, je situacia ina. dala text plny polemiky.
Bože ludia🤣 ja tak milujem tohto koňa. Ja sa vždy zasmejem🤣🤣🤣 normálne. Novostavba, ešte neprešla kolaudáciou, tak nema súpisné cislo🤣🤣🤣 nič nepochopitelne🤣🤣🤣 ale koľko špekulácií dohadov. A intríg ohľadne bazénu a neviem coho🤣 mám dosť 🤦♀️
A píšem že je to hypoteticky...
Ale vďaka tomuto rozmýšľam, ze ako by som vôbec mohla ja ísť na PN-ku ( vďaka bohu ze som zatiaľ na materskej) ale podla tohto uvažovania by som sa musela vzdať nároku na PN.🤣 lebo keď nie je súpisné číslo nie sú ani love🤣🤣🤣🤣
@gabriela228 no konečne niekto kto to pochopil❤️❤️❤️❤️🙏 ďakujem za teba❤️❤️❤️😘 a akože v pohode bezproblemov?🙂
@anonym_autor nie, nie je to možné. Pokial si PN, mas sa zdržiavať na jednej adrese a nie migrovat a vymýšľať.
@anonym_autor nie, nie je to možné. Pokial si PN, mas sa zdržiavať na jednej adrese a nie migrovat a vymýšľať.
@anonym_b0c05b aha tak ty si múdrejší než človek na sociálnej poisťovni co mi práve po telefóne oznámil a vysvetlil, že áno je to možné. Pokiaľ to ma človek uvedené v PN ktorú vypisuje lekar.... áno????
Super nabudúce keď budem mať akýkoľvek problém ozvem sa konkrétne tebe....🤣🤣🤣
@anonym_b0c05b môže byť odkázaná na starostlivosť a musí ísť na PN dočasne niekam, kde ešte nemajú popisné číslo ... napríklad ... alebo na trvalom pobyte je havarijný stav ... milión možných legálnych dôvodov ...
Bože ludia🤣 ja tak milujem tohto koňa. Ja sa vždy zasmejem🤣🤣🤣 normálne. Novostavba, ešte neprešla kolaudáciou, tak nema súpisné cislo🤣🤣🤣 nič nepochopitelne🤣🤣🤣 ale koľko špekulácií dohadov. A intríg ohľadne bazénu a neviem coho🤣 mám dosť 🤦♀️
A píšem že je to hypoteticky...
Ale vďaka tomuto rozmýšľam, ze ako by som vôbec mohla ja ísť na PN-ku ( vďaka bohu ze som zatiaľ na materskej) ale podla tohto uvažovania by som sa musela vzdať nároku na PN.🤣 lebo keď nie je súpisné číslo nie sú ani love🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor v zmysle zákona nemáš čo bývať v neskolaudovanom dome. Môžeš sa smiať akurát tak sama na sebe
Ja som ostala na PN a pocas toho som sa prestahovala na inu adresu. Adresu, na ktorej sa budem zdrziavat som si jednoducho zmenila cez elektronicky ucet poistenca.
@anonym_b0c05b Pozri odkaz hore a obrazok.
@gabriela228 no konečne niekto kto to pochopil❤️❤️❤️❤️🙏 ďakujem za teba❤️❤️❤️😘 a akože v pohode bezproblemov?🙂
@anonym_autor je bezproblémové napísať toto ako adresu. Čiže áno, môžeš zadať ako adrdesu, kde sa budeš zdržiavať, aj neskolaudovaný dom a teda dom bez označenia a čísla. Ale nie je povinnosť kontrolóra na mieste skúmať, ktorý dom to je, ak nie je jasné označený číslom a náhodou tam bude bez čísla nie jeden dom. Takže teoretický problém to nie je, ale môže to byť problém praktický, ak k tej kontrole príde. Ďalším faktorom môže byť to, že ako tu bolo spomenuté, zákon nepovoľuje obývať neskolaudovanú nehnuteľnosť. Na Slovensku síce je toto štandard a úrady to neriešia, myslím stavebné úrady, pokiaľ to niekto nenahlási, potom to riešiť musia. Takže na zamyslenie je, či sa vystavovať riziku, že v SP bude niekto iniciatávny a ohlási to na SÚ. Lebo to nikdy nevieš.
@anonym_b0c05b prečo máš potrebu radiť, ak evidentne nevieš? Tomuto ozaj nechápem. Áno, adresu počas PN je možné zmeniť. A ľudia to robia a väčšina to vôbec nerobí z nejakého vychcaného dôvodu, ale proste sa chcú liečiť na inom mieste v inej svojej nehnuteľnosti.
@anonym_b0c05b aha tak ty si múdrejší než človek na sociálnej poisťovni co mi práve po telefóne oznámil a vysvetlil, že áno je to možné. Pokiaľ to ma človek uvedené v PN ktorú vypisuje lekar.... áno????
Super nabudúce keď budem mať akýkoľvek problém ozvem sa konkrétne tebe....🤣🤣🤣
@anonym_autor tak keď ti to múdrejší človek v SP vysvetli a oznámil, naco mas potom potrebu sem este vypisovat? Ci aby reč nestala? Milujem takéto múdre osoby ako ty.
dokonca mozes byt na PN aj v zahranici
Ale samozrejme že môžeš. Ja som počas jednej PN menila 2x. Bolo to počas toho, ako som odišla od ex. Keďže to bolo nahle, 2 noci som bola u kamošky a potom som išla bývať k rodičom. Sťahovala som sa 300km od prvého miesta PN. A jasné, že môžeš ako adresu uviesť - dom oproti.
@anonym_autor tu nejde o polopatisticke, to uz je dopredu premyslena kamuflaz.
dokonca mozes byt na PN aj v zahranici
@anonym_41ecb1 presne, ak mam lekara na SK a TP v zahranici, tak predsa nebudem na PN pod mostom, ked nemam na SK byt
@anonym_41ecb1 presne, ak mam lekara na SK a TP v zahranici, tak predsa nebudem na PN pod mostom, ked nemam na SK byt
@anonym_11b62a trvaly pobyt mam na slovensku, chalupu v madarsku. neviem preco by som nemohla byt na pn tam...aj som bola na chalupe na pn

@anonym_autor dva sa adresa, kde sa budes zdrziavat. a telefonne cislo. bodka. prepac ale ak ma byt clovek PN , ma byt doma a byt vonku len v case vychadzok, tak jasne ze sa cudujem ze preco sa pytas potom????