icon

Má e-PN kontrolór právo vedieť prechodnú adresu počas PN-ky?

3. okt 2025

Zdravím,
Vopred upozorňujem, že je to hypoteticka otázka, ktorw mi vŕta hlavou, a potrebovala by som poradiť...
Keď je človek chorý a lekar mu vypisuje PN-ku píše sa tam adresu na ktorej sa pacient zdržiava...
Pokiaľ sa pacient rozhodne že sa chce liečiť a zdržiavať na prechodné adrese( napríklad u syna, alebo na chate v inom meste...) tak to náhľady dr. A cez e-PN ma kontrolór aktuálnu adresu...
Otázka však znie, že pokiaľ adresa nie je...( že daná nehnuteľnosť ešte nemá presnú identificku adresu) je možné dať adresu ,,suseda" a do poznámky dat len - dom oproti, ale susedný zelený dom vedľa...
A nebude s tým problém?
Viete niekto poradiť?

Strana
z2
anonym_bacbe7
3. okt 2025

@anonym_autor dva sa adresa, kde sa budes zdrziavat. a telefonne cislo. bodka. prepac ale ak ma byt clovek PN , ma byt doma a byt vonku len v case vychadzok, tak jasne ze sa cudujem ze preco sa pytas potom????

martinka17
3. okt 2025

@anonym_autor naozaj očakávaš, že pracovník SP bude "behať" po dedine a zvoniť na zvončeky, ktorý dom je asi ten oproti?
Zazvonia na danú adresu, nebudeš tam, idú na ďalšiu kontrolu.

januska12323
3. okt 2025

Máš byť na danej adrese.

autor
3. okt 2025

Bože ľudia. Napíšem to polopatisticky a vidím, že akosi pochopenie uniklo... oproti domu kde je uvedená adresa je len jeden dom... prečo by mal kontrolór behať po celej dedine? ... to nik nechce....
Proste je adresa, a v poznámke sa píše ze sa jedna o dom oproti ktorý je bez popisné čísla....
A nikde som nenapísala, že ten človek bude behať po vonku, po meste alebo kdekoľvek inde. Bude ležať doma v posteli po uši zakrytý... 🤦‍♀️
A kontrolór ho nájde na adrese ktorú lekar zapise do PN🤦‍♀️

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@anonym_autor

Bože ľudia. Napíšem to polopatisticky a vidím, že akosi pochopenie uniklo... oproti domu kde je uvedená adresa je len jeden dom... prečo by mal kontrolór behať po celej dedine? ... to nik nechce....
Proste je adresa, a v poznámke sa píše ze sa jedna o dom oproti ktorý je bez popisné čísla....
A nikde som nenapísala, že ten človek bude behať po vonku, po meste alebo kdekoľvek inde. Bude ležať doma v posteli po uši zakrytý... 🤦‍♀️

@anonym_autor dom bez popisneho cisla? to neznie moc doveryhodne. na samote u lesa, na chalupke? jasne, na chate. najlepsia PNka.

niekto2hy
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Mala by si mat ,,dom" oznaceny.Predsa chces mat PN platenu?

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@niekto2hy

@anonym_autor Mala by si mat ,,dom" oznaceny.Predsa chces mat PN platenu?

@niekto2hy vies, chystat sa na PN dakde na chatu, kde nie je supisne cislo, mi to tak pride. zvlastna PNnka.

hiro
3. okt 2025
@anonym_bacbe7

@anonym_autor dom bez popisneho cisla? to neznie moc doveryhodne. na samote u lesa, na chalupke? jasne, na chate. najlepsia PNka.

To asi nebude dom... to asi bude nejaka mobilna stavba alebo co...
"Dom bez súpisného čísla úradne „neexistuje“ a nemôže byť zapísaný do katastra nehnuteľností, pretože súpisné číslo sa prideľuje po kolaudácii stavby určenej na bývanie, podnikanie alebo iné účely, čím sa dokončí proces zápisu do katastra."

anonym_b0f0bb
3. okt 2025

Budes v bazéne či ako ? 🙂 veď nám to vysvetli, prečo nemá ten dom popisné číslo ???

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@anonym_b0f0bb

Budes v bazéne či ako ? 🙂 veď nám to vysvetli, prečo nemá ten dom popisné číslo ???

@anonym_b0f0bb na hriboch

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@hiro

To asi nebude dom... to asi bude nejaka mobilna stavba alebo co...
"Dom bez súpisného čísla úradne „neexistuje“ a nemôže byť zapísaný do katastra nehnuteľností, pretože súpisné číslo sa prideľuje po kolaudácii stavby určenej na bývanie, podnikanie alebo iné účely, čím sa dokončí proces zápisu do katastra."

@hiro taka klasika pre travenie PNKy. ved je zrejme ze to tympadom nebude bezny pobyt

gabriela228
3. okt 2025

@anonym_autor kamaratka bola v neskolaudovanom dome, kde ešte nemali súpisné číslo tak napísala čislo suseda a s poznamkou dom oproti

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@gabriela228

@anonym_autor kamaratka bola v neskolaudovanom dome, kde ešte nemali súpisné číslo tak napísala čislo suseda a s poznamkou dom oproti

@gabriela228 kebyze to takto uvedie v uvode, je situacia ina. dala text plny polemiky.

autor
3. okt 2025

Bože ludia🤣 ja tak milujem tohto koňa. Ja sa vždy zasmejem🤣🤣🤣 normálne. Novostavba, ešte neprešla kolaudáciou, tak nema súpisné cislo🤣🤣🤣 nič nepochopitelne🤣🤣🤣 ale koľko špekulácií dohadov. A intríg ohľadne bazénu a neviem coho🤣 mám dosť 🤦‍♀️
A píšem že je to hypoteticky...
Ale vďaka tomuto rozmýšľam, ze ako by som vôbec mohla ja ísť na PN-ku ( vďaka bohu ze som zatiaľ na materskej) ale podla tohto uvažovania by som sa musela vzdať nároku na PN.🤣 lebo keď nie je súpisné číslo nie sú ani love🤣🤣🤣🤣

autor
3. okt 2025
@gabriela228

@gabriela228 no konečne niekto kto to pochopil❤️❤️❤️❤️🙏 ďakujem za teba❤️❤️❤️😘 a akože v pohode bezproblemov?🙂

anonym_b0c05b
3. okt 2025

@anonym_autor nie, nie je to možné. Pokial si PN, mas sa zdržiavať na jednej adrese a nie migrovat a vymýšľať.

autor
3. okt 2025
@anonym_b0c05b

@anonym_autor nie, nie je to možné. Pokial si PN, mas sa zdržiavať na jednej adrese a nie migrovat a vymýšľať.

@anonym_b0c05b aha tak ty si múdrejší než človek na sociálnej poisťovni co mi práve po telefóne oznámil a vysvetlil, že áno je to možné. Pokiaľ to ma človek uvedené v PN ktorú vypisuje lekar.... áno????
Super nabudúce keď budem mať akýkoľvek problém ozvem sa konkrétne tebe....🤣🤣🤣

biba_18
3. okt 2025

@anonym_b0c05b môže byť odkázaná na starostlivosť a musí ísť na PN dočasne niekam, kde ešte nemajú popisné číslo ... napríklad ... alebo na trvalom pobyte je havarijný stav ... milión možných legálnych dôvodov ...

anonym_b0c05b
3. okt 2025
@anonym_autor

Bože ludia🤣 ja tak milujem tohto koňa. Ja sa vždy zasmejem🤣🤣🤣 normálne. Novostavba, ešte neprešla kolaudáciou, tak nema súpisné cislo🤣🤣🤣 nič nepochopitelne🤣🤣🤣 ale koľko špekulácií dohadov. A intríg ohľadne bazénu a neviem coho🤣 mám dosť 🤦‍♀️
A píšem že je to hypoteticky...
Ale vďaka tomuto rozmýšľam, ze ako by som vôbec mohla ja ísť na PN-ku ( vďaka bohu ze som zatiaľ na materskej) ale podla tohto uvažovania by som sa musela vzdať nároku na PN.🤣 lebo keď nie je súpisné číslo nie sú ani love🤣🤣🤣🤣

@anonym_autor v zmysle zákona nemáš čo bývať v neskolaudovanom dome. Môžeš sa smiať akurát tak sama na sebe

anonym_c685ae
3. okt 2025

Ja som ostala na PN a pocas toho som sa prestahovala na inu adresu. Adresu, na ktorej sa budem zdrziavat som si jednoducho zmenila cez elektronicky ucet poistenca.

niekto2hy
3. okt 2025
@anonym_b0c05b

@anonym_b0c05b Pozri odkaz hore a obrazok.

melanta
3. okt 2025
@anonym_autor

@gabriela228 no konečne niekto kto to pochopil❤️❤️❤️❤️🙏 ďakujem za teba❤️❤️❤️😘 a akože v pohode bezproblemov?🙂

@anonym_autor je bezproblémové napísať toto ako adresu. Čiže áno, môžeš zadať ako adrdesu, kde sa budeš zdržiavať, aj neskolaudovaný dom a teda dom bez označenia a čísla. Ale nie je povinnosť kontrolóra na mieste skúmať, ktorý dom to je, ak nie je jasné označený číslom a náhodou tam bude bez čísla nie jeden dom. Takže teoretický problém to nie je, ale môže to byť problém praktický, ak k tej kontrole príde. Ďalším faktorom môže byť to, že ako tu bolo spomenuté, zákon nepovoľuje obývať neskolaudovanú nehnuteľnosť. Na Slovensku síce je toto štandard a úrady to neriešia, myslím stavebné úrady, pokiaľ to niekto nenahlási, potom to riešiť musia. Takže na zamyslenie je, či sa vystavovať riziku, že v SP bude niekto iniciatávny a ohlási to na SÚ. Lebo to nikdy nevieš.

melanta
3. okt 2025
@anonym_b0c05b

@anonym_b0c05b prečo máš potrebu radiť, ak evidentne nevieš? Tomuto ozaj nechápem. Áno, adresu počas PN je možné zmeniť. A ľudia to robia a väčšina to vôbec nerobí z nejakého vychcaného dôvodu, ale proste sa chcú liečiť na inom mieste v inej svojej nehnuteľnosti.

anonym_b0c05b
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b0c05b aha tak ty si múdrejší než človek na sociálnej poisťovni co mi práve po telefóne oznámil a vysvetlil, že áno je to možné. Pokiaľ to ma človek uvedené v PN ktorú vypisuje lekar.... áno????
Super nabudúce keď budem mať akýkoľvek problém ozvem sa konkrétne tebe....🤣🤣🤣

@anonym_autor tak keď ti to múdrejší človek v SP vysvetli a oznámil, naco mas potom potrebu sem este vypisovat? Ci aby reč nestala? Milujem takéto múdre osoby ako ty.

anonym_41ecb1
3. okt 2025

dokonca mozes byt na PN aj v zahranici

anonym_19d115
3. okt 2025

Ale samozrejme že môžeš. Ja som počas jednej PN menila 2x. Bolo to počas toho, ako som odišla od ex. Keďže to bolo nahle, 2 noci som bola u kamošky a potom som išla bývať k rodičom. Sťahovala som sa 300km od prvého miesta PN. A jasné, že môžeš ako adresu uviesť - dom oproti.

anonym_bacbe7
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tu nejde o polopatisticke, to uz je dopredu premyslena kamuflaz.

anonym_11b62a
3. okt 2025
@anonym_41ecb1

dokonca mozes byt na PN aj v zahranici

@anonym_41ecb1 presne, ak mam lekara na SK a TP v zahranici, tak predsa nebudem na PN pod mostom, ked nemam na SK byt

nika1971
3. okt 2025
@anonym_11b62a

@anonym_41ecb1 presne, ak mam lekara na SK a TP v zahranici, tak predsa nebudem na PN pod mostom, ked nemam na SK byt

@anonym_11b62a trvaly pobyt mam na slovensku, chalupu v madarsku. neviem preco by som nemohla byt na pn tam...aj som bola na chalupe na pn

Strana
z2