Má klub právo nakázať deťom, aby sa každý týždeň testovali na Covid-19?
Dobrý deň. Prosím vás, moja 10 ročná dcéra chodí do športovej triedy, tréningy majú 5+1. Teraz im však klub nakázal robiť každý týždeň antigénový test a na tréningu môže zúčastniť len s negatívnym výsledkom. Má na toto klub právo? Ak nie, neviete mi prosím poradiť stránku, alebo vyjadrenie o ktoré by som sa mohla argumentačne oprieť? Ďakujem.
Jasne ze to nema ziadny vyznam a ziadny zmysel... ak v triede su iba 2 otestovane, kazdy tyzden, lebo musia... a zvysok nie.
@natalienka12 praveze skola v prave nie je! 10r.STVRTAK ma vynimku!
Vyjadrim sa len k tym hrozu nahanajucim pribehom ako zle to deti znasaju. Mam 9rocnu tretiacku. Co cert nechcel vo vedlajsej tiede pozitivne dieta. A ona s tym dietatom na kruzku (vtedy este bez ruska lebo nemuseli) raz tyzdenne cca 1a pol.hod. Karantenu nariadili iba detom v tej jednej triede. Ale z dovodu nedostaku ucitelov a vychov. (vsetci co ucili v tej triede mali karantenu)zavreli prvy stupen na 5 dni. Na stvrty den zacala moja kaslat. Hnusne, dusivo.Takze PCR testy. Nerevala, nerobila cirkus. Ano bolo to neprijemne, ale zvladla. Negativna, nasadena liecba a choroba sa tahala takmer mesiac.
A bola este raz na antigenovych s nami po par tyzdnoch. Tiez nerevala, necirkusovala.
A teda nie je ziadny hrdinsky typ.
Nevravim teraz o tyzdennom testovani, ale nemyslim, ze rodicia, co z jednorazoveho testu robia strasiaka robia dobre. Lebo co bude potom, ked to dieta bez ohladu na vek, ten test bude potrebovat? Ako potom to vystrasene dieta presvedcia, ze ten vyter je potrebny?
@janage moja dcéra bola už 3x, na všetkých troch kolách a raz aj malý prvák. Zvládli to fakt bez problémov. Mne ide o princíp... Toto proste nemá logiku. Všetko sa dá zvládnuť, keď treba, ale zase testovať niekoho bez rozmyslenia. Len tak, lebo si niekto povedal...
Nuž neviem, ale zrejme by bolo lepšie zrušiť na danej škole tréningy, hlavne ak sa tam nájdu mamičky ako autorka.....ak niekto nechápe rozdiel medzi školou a tréningom, tak nechápe....na bežných školách sú telesné bud zrušené alebo decká sú vonku v rúškach, čo predpokladám že na tréningoch rúška nemajú.....je uplne jedno či sú z 1triedy alebo nie, v triedach majú rúška, na tréningoch kde behajú a kričia nie......
Ja na tvojom mieste by som dceru jednoducho z tréningov nateraz odhlasila. A je jedno ze su v rámci školy... Ak ma tréning napr prvé dve vyučovacie hodiny tam príde na 3tiu do školy a pod...
@dievcacitajucelist a
@leskovael práve pre také mamičky ako si ty ostanú deti doma do aleluja......za mňa deti račej testovať ale nech chodia riadne do školy.....to dištančné je na 2veci....
@mogaa zjavne ani ty nechápeš rozdiel.
Nechápeš, že tie dievčatá sú spolu v triede, všetky okrem nej môžu ísť na tréning, len jej jedinej nakázali testy?
A ostatné dievčatá, možno len o mesiac mladšie, na tie testy ísť nemusia? Oni nemôžu byť choré?
Budem sa opakovať, keby sa jednalo o tréningy, kde sú deti z iných škôl, tak to je iné.
Ale nie takto, veď sú predsa v jednej triede a ona jediná sa mala dať testovať. Preto spravili tie výnimky, lebo ináč to nedávalo zmysel.
A vidíš, to dievčatko nakoniec dostalo výnimku, na ktorú má právo, tak zbytočne sa tu už bude jedna aj druhá strana rozčuľovať.
@mogaa mamičky ako ja? Napadá mi kopec faktov, ktoré by som ti mohla napísať, ale by to zbytočné v prípade takých ako si ty....! A inak "račej" sa píše RADŠEJ...
@mogaa tak za prvé mňa sa to netýka! A za druhé je každého slobodné rozhodnutie a "také mamičky ako ty" nemajú právo poukazovať na tie ktoré testovať deti či seba nechcú keď to nepovažujú za vhodné , alebo nutné, alebo majú akýkoľvek dôvod prečo nechcú... Ja som sa vyjadrila v znení čo by som na jej mieste urobila keď dieťa nechce testovať - vyjadrila som sa k veci a odpovedala autorke... Lebo má v podstate na výber iba buď-alebo.. Buď budem robiť čo mám nariadené, alebo to neurobím a nebudem sa sťažovať a naťahovať niekde za nejaké vetičky na ktoré sa budem obracať. Tak nekomentuj aká som mamička a čo bude "koli takým ako som ja" ďakujem.
Keby ste videli pacientou (hlavne vyssej vekovej kategorie)s coronou aky priebeh maju ako lapaju po dychu ako niesu schopne sa samostatne najest pretoze niesu schopny udrzat lyzicu v ruke tak by ste niektore zmenili nazor. Pretoze vam ide o princip. Ked toto pocujem tak mam nervy. A ano mam osobnu skusenost ked antigenovy test zachyti aspon jedneho a moze sa zabranit dalsiemu sireniu. A koli nezodpovednosti sa toto siri dalej lebo niekto si nechce dat sparat v nose....Lebo , lebo, lebo nieje ovca. Sorry ale som v situacii ked som bola v priamom kontakte s nakazenymi a neprajem vam takyto zazitok.
@hivanik ja poznam dvoch odchytenych pri antigenovom testovani, obidvaja v case pozitivity bez priznakov. Jeden neveril isiel este na PCR, bolo pozitivne tiez. Priznaky sa objavili neskor a zle to znasal. Druhy pripad sa nakazilo od rodica dieta a teploty 3 tyzdne. Starku vek cez 80 stihli izolovat a tym uchranili. Keby nesli na antigen.test nakazi sa aj ona.
Pre autorku: Ja som sa nevyjadrovala konkretne k Tebe a Tvojmu pripadu, ale k mamkam, co aj z jednorazoveho testovania robia hororove pribehy.
Vo vasom pripade suhlasim, ze aby sa testovali tyzdenne len dve deti z celej skupiny co cvici spolu, nema logiku.
@hivanik ja to neprezivam az tak dramaticky, ale mam tiez info ako bleskovo ochoreli zdravotnici v nemocniciach. Takze som za opatrenia lebo si uvedomujem, ze ak v skole ochorie len tretina ucitelov druheho stupna, tak bude po vyucovani aj prezencnom aj distancnom.
Na prd mi bude ked telecvikar bude suplovat matiku, ci nemcinarka slovinu. Ci potom Ti odbojni rodicia ich zastupia? Ci si myslia, ze ucitelia maju tajnu zbran na virozy?
Ja mam deviatacku a ziadna priprava na komparo, testovanie v skole. Ledva stihaju preberat riadne ucivo. Ziadne dni otvorenych dveri na strednych skolach. Maju to podla mna omnoho horsie ako rocnik pred nimi. Ten sa riadne ucil do marca. V skole vramci mimoskol.aktivity priprava slovina, matika. Teraz nic.
To je hrozné a co na to pediater dcérky?? Ved to moze poskodit zdravie tym detom, to je nehorazne!!!!! Ja mam od doktorky, ze to sa zdravym ludom nema robit. Ved v cechach neschvalili testy zo slín, nech take daco vymyslia vsak to je ale nieco hrozné kazdy tyzden do tkaniva, narúšat tkanivo, som smutna z toho. Nedovolila by som taky zasah do tela, to neni hrdlo. Co na to hovoria vasi doktori, nevolala si im?
@anita1978 skodia zdraviu, neni su urcene pre zdravych ludí. V rakusku ziadne taketo testy nerobia nechapem co nahovaras niekoho na poskodenie zdravia. Kto inak umrel na koronu z tvojho okolia? Poznas niekoho kto mal zly priebeh? Lebo v nasej nemocnici ani jeden.
Teba by som chcela vidiet ako nosis to rusko, taky co to schvaluju to najviac nedodrziavaju, nosenie ruska mimo infekcneho prostredia je totalny shit, nahubok. Ty si dychaj svoje vypary, je dokazane ze to skodí, napriek klamstvam nejakych par novinarov a nekaz to dospievajucim co potrebuju cerstvy vzduch.
@mogaa omg, ty by si sa mala s tymi detmi do skoly tiez vratit 😃 račej. to je co za slovo? 😃 slovensky jazyk take slovo nepozna
@mogaa tebe by som priala tyzdenné výtery antigenne, ty osoba, vsak ani ucho si nemozes cistit hlboko aby si si ho nenarusila, doktori snad lepsie vedia ako ty. Na tych testoch je ze sa nemaju robit zdravym. Ale ty si taka osoba ze tebe je jedno, len aby si ty mala pokoj. Ale vies ako to je, na kazdeho dojde.
Ľudia sa uz trochu preberte.... viete ako to v skolach funguje s tymi ruskami? Cely den nerobime nic ine len daj si to rusko ved uz si dojedol, daj si ho prosim poriadne , nehraj sa s tym ruskom, prosim daj si ho aj na nos,... opytajte sa deti ci sa toho svojho ruska cez hodinu ani nedotknu.... mali by ste vidiet ako to je ked desiatuju a hlavne tie mladsie deti ... a teraz neviem ci vam to pride normalne davat deti testovat kazdy tyzden... a co ak to budu vyzadovat rok? Tak rok bude chodit kazdy tyzden na testy ? Si viete predstavit chodit na test kazdy tyzden????... ved uz trochu pouzivajme aj sedliacky rozum ... je s detmi s ktorymi je aj v triede a myslim si ze ked aj vase dieta v skole desiatuje tak sedi vedla niekoho kto tiez desiatuje nema rusko do toho sa otoci spoluziacka ktora tie nieco je ..... podla mna je to uplne pritiahnute davat kazdy tyzden testovat deti , ludi ....
@slobodnamama777 vo vasej nezomrel ani jeden pacient na Covid. Tak zalezi od toho aka nemocnica a ake oddelenie. Mam kontakt v nemocnici v Presove. Tak si predstav, ze tam tych pacientov uz zomrelo niekolko. Zdravotnicky personal je testovany kazdy tyzden. A ochorelo tam uz aj vela zdravotnikov. Moj kontakt je napr. posledny z oddelenia co neochorel. A niektori mali hnusny priebeh plus vypadli na viac ako tyzden. K tomu ruka v ruke nedostatok kvalifikovaneho personalu. Lebo nebudeme si navravat, ze absolvent ma,znalosti zdravotnika s niekolkorocnou praxou a tiez, ze gynekolog Ti nastavi spravnu liecbu srdca, ci zoperuje zlomeninu ako priklad.
Ked bude mal moj rodic infarkt, ci dieta nehodu nebolo by mi jedno, ze bude operovat neskuseny lekar, lebo ten skuseny, lezi s teplotami doma. Ci odkial si myslis, ze,dalsieho vezmu.
Pri nastupe do skol sa hovori o jednom pretestovani ziakov a rodicov.
Tyzdenne sa tu spominali sportove kluby.
Nechapem vete, ze zdravi sa testovat nemaju. Ako Ty vies kto je,zdravy, ked niektori su chori, akurat su bezpriznakovi, ale infekcni uz su aj ako bezpriznakovi. Osobne poznam 2pripady odchytene na plosnom testovani. V oboch pripadoch sa choroba prejavila neskor - pisem vyssie.
@slobodnamama777 nerozumiem vete malo byt
@susedka moja mala bola vyse mesiaca chora doma (mala uzky kontakt, ale covid neg.) ked presli 2 tyzdne ako prve som povedala, ze aj ked su ruska na prvom stupni nepovinne ona ho mat bude. Ked sa konecne mohla vratit do skoly uz povinne boli. Prva reakcia ona teda druzinu nechce s ruskom. Ok, pojdes domov po obede. Dalsi den uz nebolo rusko problem ani v druzine. Je mi jasne, ze nie je to v skolach idealne, ale aspon nieco. A zas si musime uvedomit, ze ak sice deti maju zvacsa bezproblemovy priebeh, ich rodicia co sa od nich nakazia a uz ho taky mat nemusia, niekde budu chybat. Ako kucharky v SJ, ucitelia, zdravotnici atd.
@hivanik ja ochorenie beriem vážne, preto moje deti svoje stare mamy a dedka vidia len z balkóna. Nechodia nikam, len škola a trening a pekne domov. Cez víkend prechádzka v parku pri dome. Prešla si všetkými kolami testovania. Je mi ľúto, že vám vadí, že mi ide o princíp, ale áno ide. Moja dcéra nieje zlo vo svete, len preto, že je ročník narodenia 2010
Tak nechapem preco to testovanie je taky problem. To je to najmenej co mozme urobit ked sa v tychto veciach tak obmedzujeme. Aj my striktne dodrziavame nariadenia a nestretavame sa v rodine.
Malickym detom sa po kupani vytiera nostek, niektore az prehnane po kazdom kupani a teraz nechcu dat detom sprtat do nosa. (Cakam ze napises ze ty si to nerobila ale raz za cas urcite)
@hivanik testovanie je problem, pretoze sa jedna o 2dievcata z triedy. DVE. to tie dve spasia celu triedu, celu skolu, cele slovensko? ostatni covid nedonesu do triedy len preto, ze su narodeni uz v r.2011? moj muz ma znameho, jeho zena robi v DSS, aktualne jej plynie 2mes.vypovedna doba. tiez ich testuju kazdy tyzden a ona s tym nie je ok. kazdy tyzden si nechat sprtat v nose, ja nerozumiem, ze existuju ludia, kt.to nevadi a vidia v tom zachranu ludstva. nerozumiem, ak je to take skvele preco to nepraktizuju vyspele staty zapadnej europy

Ja by som určite nesúhlasila...keď budú chcieť presadiť testovanie 2.stupňa a stredných škôl (v oboch prípadoch tam mám deti) budem zásadne proti a čo spravia? Zakážu mojím deťom vstup do školy??? Pokiaľ viem školská dochádzka je povinná od čias Márie Terézie