icon

Má moja mamka nárok na čiastočný invalidný dôchodok?

rudienka
23. sep 2014

Moja mama je uz skoro rok na peenke , ma problemy s chrbticou , je rano ked nemoze hybat s rukami alebo nemoze chodit. Operovat ju nechcu lebo ze to je blizko pri mieche, do prace sa vratit nemoze , to jej povedal aj lekar. Tak ja nechapem teda ake to ma mat riesenie. Myslim ze urcite ide minimalne o 40% znizenie praceschopnosti. Ak by niekto vedel poradit , vopred dakujem.

kaktusik007
23. sep 2014

Toto je otazka pre socialnu poistovnu, dochodkove oddelenie. Podmienky naroku, sposob vypoctu, diagnozy - vsetko riesi zakon o socialnom poisteni.

m3693
23. sep 2014

Ahoj moja mamka si teraz vybavovala dochodok. A ako pisala katusik007 nech ide na socialku a co najskor lebo su s tym dobre tahanice a trva to kym to vybavia. Potrebuje hlavne odporucania od lekara ale vela od toho necakaj moja mamka ma 55% aj to len tazko ak ma odrobenych 15 rokov tak ma narok urcite

mihula
25. sep 2014

ved musela ist pred posudkovu komisiu,pokial ja viem,chory človek,ktory je na Pn viac ako 8mesiacov,je predvolany na posudkovu a tá rozhodne,či do prace alebo na dochodok,čiastočny alebo plny