Má moja mamka nárok na čiastočný invalidný dôchodok?
Moja mama je uz skoro rok na peenke , ma problemy s chrbticou , je rano ked nemoze hybat s rukami alebo nemoze chodit. Operovat ju nechcu lebo ze to je blizko pri mieche, do prace sa vratit nemoze , to jej povedal aj lekar. Tak ja nechapem teda ake to ma mat riesenie. Myslim ze urcite ide minimalne o 40% znizenie praceschopnosti. Ak by niekto vedel poradit , vopred dakujem.
Ahoj moja mamka si teraz vybavovala dochodok. A ako pisala katusik007 nech ide na socialku a co najskor lebo su s tym dobre tahanice a trva to kym to vybavia. Potrebuje hlavne odporucania od lekara ale vela od toho necakaj moja mamka ma 55% aj to len tazko ak ma odrobenych 15 rokov tak ma narok urcite
ved musela ist pred posudkovu komisiu,pokial ja viem,chory človek,ktory je na Pn viac ako 8mesiacov,je predvolany na posudkovu a tá rozhodne,či do prace alebo na dochodok,čiastočny alebo plny

Toto je otazka pre socialnu poistovnu, dochodkove oddelenie. Podmienky naroku, sposob vypoctu, diagnozy - vsetko riesi zakon o socialnom poisteni.