icon

Má pracujúca babka nárok na OČR na 10 r. vnučku,ak žijú v spoločnej domácnosti?

maminajanka
28. máj 2019
hettinka
28. máj 2019

Nárok v uniká zamestnancovi sk je “potreba osobného a celodenného ošetrovania chorého dieťaťa, chorého manžela, chorej manželky, chorého rodiča alebo chorého rodiča manžela (manželky), ktorých zdravotný stav si podľa potvrdenia príslušného lekára nevyhnutne vyžaduje ošetrovanie inou osobou”

Ja tam nevidím “vnuk/vnučka”, takze podľa tohto si babka na vnučku OČR zobrať nemôže.

evittam
28. máj 2019

Suhlas s
@hettinka
Nie.

majka64
28. máj 2019

@hettink nie... Ale raz to dávali že to chcú schváliť tak som zvedavá

evittam
28. máj 2019

@majka64 Všeličo chcu schvalit a este ani navrh nie je podaný. A úprimne-zakon o OCR je dobre spracovany cize pochybujem,ze ho budu menit alebo maju záujem a ani som o tom nepocula. Teda odkial mas zdroj?

elanor
28. máj 2019

babka ci OCR zobrat moze, ale nebude ju mat platenu, na to narok nema. Ale ako ospravednenie v praci je to mozne.

majka64
28. máj 2019

@evittam televíznych novinách to hovorili a minule o tom hovorili baby v práci. Možno sa raz dočkáme... A že to chcú dať na viac dní, nie ako je teraz 10 dní

maminajanka
autor
28. máj 2019

ano aj ja som niečo počula v rádii, preto som sa na to spýtala, či je také niečo možné. No nič, škoda. Ale aj tak ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Krásny večer prajem všetkým

evittam
28. máj 2019

@majka64 Zase plne usta predvolebných slubov ako aj zvysenie RP?😀😉

elanor
28. máj 2019

@maminajanka Stary rodic si OCR na vnuca zobrat moze, a zamestnavatel je povinny mu to umoznit, teda ho ospravedlnit v praci.
Ale nema narok na osetrovne, teda nedostane ziadne panieze od socialnej poistovne.
Je to teda nevyhodne, lebo jednak staremu rodicovi nejde ani plat ani davka.
Ale v pripade najvyssej nudze ak to inak na par dni nejde, na OCR moze s vnukom/vnuckou nastupit.
Takze klidek, nestresuj 😉

nikola3000
28. máj 2019

Môže si zobrať OČR na vnúča. Mne pri malej mama bola aby som ja mohla chodiť do roboty a normálne mala OČR

majka64
28. máj 2019

@maminajanka pekný večer

maminajanka
autor
29. máj 2019

@majka64 Ďakujem veľmi pekne za info, pomohli ste nám.Pekný deň prajem

majka64
30. máj 2019

@maminajanka za máličko 😘❤️ pekný zvyšok večera prajem 😊 ❤️