icon

Majú manželove sestry právo na vyplatenie z domu?

michaltat
22. aug 2024

Manželove sestry nás požiadali, aby sme ich vyplatili z domu. Podotýkam dom je stále na svokra. My tam nebývame a ani neplánujeme. Jedna zo sestier tam bývalá par rokov a aj si horné podlažie prerobila no potom sa odsťahovali. Má na to právo, pripadá mi to neetické ved ešte žije svokor.

Strana
z3
sense
22. aug 2024

@michaltat to nie je dôvod ab ich tvoj muž vyplatil. Veď som mu nepatrí. A otec môže so svojím domom urobiť čo chce či sa to dospelym deťom páči alebo nie

b_a_m_b_i
22. aug 2024

Pises ze pozemok je na 3 casti,
Iba dom je cely na otca,
neziadaju ony za svoj podiel na pozemku?

luccija
22. aug 2024

@b_a_m_b_i veď nech si ho predaju🙂ona na svojom nech pestuje či chodí sa opaľovať😛to je neriešiteľné pozemok na tri časti okrem toho na pozemku stojí dom.Ja som fakt vďačná, že som jedináčik toto riešiť za života rodica

b_a_m_b_i
22. aug 2024

@luccija pisala ze "pozemok je na 3 casti",
asi mysli ze su 3 spoluvlastnicky,
neviem mozno to este objasni,
ak by boli spoluvlastnicky pozemku na ktorom stoji otcov dom,
V tom pripade by teoreticky mohli chciet vyplatit, mozno napise nejaky pravnik,
Pise ze jej muz zdedil byt, neviem co sestry
v kazdom pripade je to cele divne a toto je len 1 strana mince,
Pravda bude niekde uprostred

maranco
22. aug 2024

@b_a_m_b_i otec má dom, pozemok rozdelil trom deťom, jej muž nezdedil žiaden byt, otec ešte žije

luccija
22. aug 2024

@b_a_m_b_i veľa ľudí je s prepáčením tak obmedzených, že nerozumejú súvislostiam možno toto je ten prípad.Cely dom je písaný na otca nikto nemá koho vyplácať.Ak to otec za života daruje jednej z nich je to len jej, ak to prepise na jednu z nich, tak tá musí ostatné vyplatiť.Kto vie či sa vôbec dobre pochopili čo chce sestra, či to otec dobre povedal atď...

b_a_m_b_i
22. aug 2024

@maranco
aha, pisala ze zdedila byt, ale po jej rodicoch,
Ale ja pisem ze ked dal pozemok 3 detom - ci su v spoluvlastnickom vztahu,
alebo ma 3 parcely a kazdu dal jednemu, to je rozdiel
A hlavne ak na tom istom pozemku stoji dom o ktorom je rec

luccija
22. aug 2024

@b_a_m_b_i ona ako švagriná zdedila byt po svojich rodicoch a ten si nechali plus majú byt, ktor prenajímajú čo mali s mužom prvý byt.Do toho jeho sestrám nie je nič to sú dedičstva a majetky z jej strany.

luccija
22. aug 2024

@b_a_m_b_i aj, keby rozdelil dlhú záhradu za domom a každému z deti ho dal na 3 casti....nikto nemusí nikoho vyplácať...až, keď sa dedo pominie sa dohodnú čo s domom a pozemkami

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
hefo
22. aug 2024

@b_a_m_b_i Ja mám pocit, že už dávnejšie nejde len tak previesť pozemok, na ktorom stojí dom, samostatne na niekoho iného, kto nie je (spolu)vlastníkom domu.

To by teda ešte autorka mohla dovysvetliť, ako sa presne ten pozemok má k domu a aké sú tam podiely a parcely...

andrea78
22. aug 2024

No , dievcata prispievatelky.
Odporucam dat si do vyhladavaca celeho fora nick autorky. Budete oci otvarat a boj za spravodlivost vas hned prejde😁
https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=micha...

Suhrnne - raz ma brata a dve sestry, inde ma iba brata, deti ma dve ale - v roku 2022 maju deti 7 a 9 rokov, v ten isty rok maju 10 a 12 rokov, no a v ten isty rok v inej teme je bez penazi na materskej dovolenke. Neviem, s ktorym, ci tym 7, 9, 10 alebo 12 rocnym😁. A docitate sa vselico. Majetky, prepisy, neveru v zarodku, zle svagrine, rady sa o kupe mobilu v roku 2019 pre 9 rocneho syna a ziju vo Viedni atd atd...Odporucam , robte si kavu a citajte😁

jamidea
22. aug 2024

@michaltat toto som si musela 3x precitat, lebo sice mam uz roky,no neberie mi to hlava. Cele vtipne, inak sa to ani neda komentovat. Sestry na niecom ficia?

suptdi
22. aug 2024

Neviem ako mohlo prebehnúť to delenie, domy byty iné budovy sa deliť môžu pozemky (parcely) čo majú pod jeden hektár sa deliť nesmú,je to tak už najmenej 10 rokov, iba ak by dom stál na troch parcelách, čo parcela to vlastník, tak by to možné bolo. Ten pozemok kde sú traja spoluvlastníci, je to vôbec ten pozemok pod tým domom?

michaltat
autor
22. aug 2024
michaltat
autor
22. aug 2024

Spoluvlastníctvo
@b_a_m_b_i spoluvlastníctvo

michaltat
autor
22. aug 2024

@hefo