Majú manželove sestry právo na vyplatenie z domu?
Manželove sestry nás požiadali, aby sme ich vyplatili z domu. Podotýkam dom je stále na svokra. My tam nebývame a ani neplánujeme. Jedna zo sestier tam bývalá par rokov a aj si horné podlažie prerobila no potom sa odsťahovali. Má na to právo, pripadá mi to neetické ved ešte žije svokor.
Pises ze pozemok je na 3 casti,
Iba dom je cely na otca,
neziadaju ony za svoj podiel na pozemku?
@luccija pisala ze "pozemok je na 3 casti",
asi mysli ze su 3 spoluvlastnicky,
neviem mozno to este objasni,
ak by boli spoluvlastnicky pozemku na ktorom stoji otcov dom,
V tom pripade by teoreticky mohli chciet vyplatit, mozno napise nejaky pravnik,
Pise ze jej muz zdedil byt, neviem co sestry
v kazdom pripade je to cele divne a toto je len 1 strana mince,
Pravda bude niekde uprostred
@b_a_m_b_i veľa ľudí je s prepáčením tak obmedzených, že nerozumejú súvislostiam možno toto je ten prípad.Cely dom je písaný na otca nikto nemá koho vyplácať.Ak to otec za života daruje jednej z nich je to len jej, ak to prepise na jednu z nich, tak tá musí ostatné vyplatiť.Kto vie či sa vôbec dobre pochopili čo chce sestra, či to otec dobre povedal atď...
No , dievcata prispievatelky.
Odporucam dat si do vyhladavaca celeho fora nick autorky. Budete oci otvarat a boj za spravodlivost vas hned prejde😁
https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=micha...
Suhrnne - raz ma brata a dve sestry, inde ma iba brata, deti ma dve ale - v roku 2022 maju deti 7 a 9 rokov, v ten isty rok maju 10 a 12 rokov, no a v ten isty rok v inej teme je bez penazi na materskej dovolenke. Neviem, s ktorym, ci tym 7, 9, 10 alebo 12 rocnym😁. A docitate sa vselico. Majetky, prepisy, neveru v zarodku, zle svagrine, rady sa o kupe mobilu v roku 2019 pre 9 rocneho syna a ziju vo Viedni atd atd...Odporucam , robte si kavu a citajte😁
Neviem ako mohlo prebehnúť to delenie, domy byty iné budovy sa deliť môžu pozemky (parcely) čo majú pod jeden hektár sa deliť nesmú,je to tak už najmenej 10 rokov, iba ak by dom stál na troch parcelách, čo parcela to vlastník, tak by to možné bolo. Ten pozemok kde sú traja spoluvlastníci, je to vôbec ten pozemok pod tým domom?

@michaltat to nie je dôvod ab ich tvoj muž vyplatil. Veď som mu nepatrí. A otec môže so svojím domom urobiť čo chce či sa to dospelym deťom páči alebo nie