Mám ako osamelý rodič nárok na OČR s 12-ročnou?
Dobrý deň, prosím Vás o radu či ako slobodná matka 12 r. dieťata mám nárok na OCR (novelu zákona som si prečítala 🙂 ) ale bola som upozornena že by mi patriť nemala pretože dieťa nie je ZTP.Dakujem pekne
@janinah
Hovorím že som s dr. volala. Pracujem ako policajt, moje dieťa je už tretí týždeň u brata( ktorý pracuje z domu), moje dieťa je vyše 350 km od mňa.
Pracujem na smeny, 12stky, denné, nočné, som samoživiteľka, kým nebola korona bol syn s mojou mamou, čo teraz nie je možné.
A 11 ročné dieťa nenechám samé 12 hodín, ani cez deň ani v noci.
@mondolina som zdravotník,zatial pri nepozit. pacientoch /kto ale dnes v nemocnici 100% zaručí,kto nie je pozitívny?/ moje deti sú zbalení a v prípade potreby odchádzajú mimo mesto....manžel lekár,u nás je otázkou času kto skôr domov koronu donesie....ja píšem o tom,že lekári sú a budú kontrolovaní,takže žiadať očr,ak má zdravé dieťa 12rokov,matka pracuje 7-15hod a dôvodom má byť len to,že dieťaťu treba presne o 12tej podať obed,tak toto neobstojí....
@janinah zabúdate na to, že deti nechodia do školy a musia sa učiť doma. Ja som na očr s 11-ročnou práve preto. Nie každé dieťa v tomto veku zvládne samoštúdium. Moja je slabá na matiku a angličtinu a aj so slovenčinou jej pomáham. Keby šlo len o to , aby bola sama doma, tak v pohode. Lenže teraz je iná situácia a asi aj preto umožnili očr aj pre staršie deti. Mne ju vypísala lekárka.
Milé mamky rada by som dodala že bežne pracujem od 7.30 do 16.30 čiže 9 hodín denne by bol môj syn sám to aby som len uviedla na správnu mieru,po druhé nepracujem pretože firmu nám zavreli keď vyhlásili karanténu a zatvorili školy a po ďalšie ak spomínate babičky atď. tak ja už mamku nemam a otec má choré srdce vek 75 r.Dakujem za pochopenie.Urcite nejde o servis teplého podavaneho obeda o 12 hod.ako bolo vyššie uvedené tak prosím nemajte komentáre tohto typu nakoľko je každý osud iný...😘

@suzanne13 očr na zaklade choroby, nie kvoli karantene