Mám dať synovi auto z príspevku pri osemnástke?
Pekný dobry den.
Prosím chcela by som si vypočuť názor aj iných.
Sna syna za bral opätovný príspevok na auto ZŤP.
Všetko sa vybavilo auto vybraté a stalo 26500€
Poslednú rovinke divný.
Keď príde od rodiny môjho ex…
Nikdy sa onho otec nestaral za cel zivot dve dovolenky a alimenty 60€ posledné roky 90€(Posledné tri roky)
Niečo sme sa bavili a on mi hovorí to auto je moje….
Takže v 18 mám auto.
Bola som nemilo prekvapena aký je..
Povedal mi vďaka mne je príspevok.
Ajto je jeho ma nanho pravo.
Ale nezda sa mi normálne mu dať velke SUV auto keď bude začínať jazdiť.
Som zlá matka veď mne sa to zdá trošku choré.
Som povedala,že mu kupim niečo lacnejšie nech sa naučí.
Je na tom niečo zle preboha.
Raz to auto bude jeho ale tak skoro mu ho dať nwni to choré?
@anonym_autor Skús ešte raz a zrozumiteľne. Lebo z toho, čo si napísala sa ani divá sviňa nevyzná.
@anonym_autor Skús ešte raz a zrozumiteľne. Lebo z toho, čo si napísala sa ani divá sviňa nevyzná.
@anonym_503289 syn je ZŤP .
Brali sme príspevok na auto .
Ale ja dom doložila polovicu toho auto zo svojich peňazí.
A syn mi hovorí auto je moje.
Takže k 18 nebude fabia ako sme sa bavili .
Veď ja auto už mám.
Bola som zaskočená veľmi.
Serem auto ale to ako sa chová ja mu to auto nechcem zobrať ale dať mu SUV auto hneď po vodičáku je trošku cez čiaru.
Ja mu dám všetko .
Kazd hovorí akého mám uzastneho syna je dobre vychovaný.
To myslím naozaj.
Ale posledné obdobie ma až boli ako sa chová.
Veď ja auto už mám.
Serem auto ale to ako sa chová ja mu to auto nechcem zobrať ale dať mu SUV auto hneď po vodičáku je trošku cez čiaru.
Ja mu dám všetko .
To myslím naozaj.
@anonym_autor nech ti da tu polovicu, co si dolozila ty
Veď ja auto už mám.
Ja mu dám všetko .
To myslím naozaj.
@anonym_autor mňa by zaujímalo či bude pracovať alebo chodit ešte do školy, lebo keď nie, tak treba vrátiť príspevok (7 rokov musí spĺňať túto podmienku). A teda keď bude chodiť pracovať a mať nad 18 rokov, auto musí byt využívané prioritne na to, na čo bolo priznané. Čiže s nim musí chodiť do prace alebo do školy. Takže ak ho nemieniš voziť ty, tak áno, auto musí mať on
@anonym_autor mňa by zaujímalo či bude pracovať alebo chodit ešte do školy, lebo keď nie, tak treba vrátiť príspevok (7 rokov musí spĺňať túto podmienku). A teda keď bude chodiť pracovať a mať nad 18 rokov, auto musí byt využívané prioritne na to, na čo bolo priznané. Čiže s nim musí chodiť do prace alebo do školy. Takže ak ho nemieniš voziť ty, tak áno, auto musí mať on
Skola momentálne 4 roky a potom praca.
Skola momentálne 4 roky a potom praca.
@anonym_autor a vozíš ho tam alebo budeš?
@anonym_autor a vozíš ho tam alebo budeš?
@anonym_0115f8 áno vozim každý den do školy a zo školy.
@anonym_0115f8 áno vozim každý den do školy a zo školy.
@anonym_autor tak musíš ale celých 7 rokov čo máš auto. Tak podľa toho sa zariaď či mu to auto dáš alebo nie. Inak budeš musieť vrátiť príspevok
@anonym_autor tak musíš ale celých 7 rokov čo máš auto. Tak podľa toho sa zariaď či mu to auto dáš alebo nie. Inak budeš musieť vrátiť príspevok
Dakujem za odpovede.
Pekný dnik
Pochopil niekto co sa tu rieši? Lebo ja nie 🤔
@anonym_autor no ja chápem že jednoducho ste mali nejakú dohodu že po vodičáku dostane nejakú Fabiu napríklad na začiatok aby sa naučil jazdiť to je logické a normálne.... Ty si na neho zobrala auto (s tým že si polovicu platila zo svojich peňazí a polovicu dal štát) ... Tak mladý si tým pádom zmyslel že to auto je jeho .... Lebo je vlastne pridelené "jemu" ale veľmi rýchlo by som ho z toho omylu vyviedla ...auto by isto nedostal a keď tak ako píšu vyššie by som ho predala kúpila auto sebe a on nech sa stará.... Nech mu kúpi ocko keď po jeho návštevách chodí domov vymenený
@anonym_autor no ja chápem že jednoducho ste mali nejakú dohodu že po vodičáku dostane nejakú Fabiu napríklad na začiatok aby sa naučil jazdiť to je logické a normálne.... Ty si na neho zobrala auto (s tým že si polovicu platila zo svojich peňazí a polovicu dal štát) ... Tak mladý si tým pádom zmyslel že to auto je jeho .... Lebo je vlastne pridelené "jemu" ale veľmi rýchlo by som ho z toho omylu vyviedla ...auto by isto nedostal a keď tak ako píšu vyššie by som ho predala kúpila auto sebe a on nech sa stará.... Nech mu kúpi ocko keď po jeho návštevách chodí domov vymenený
@zanka777 nemoze predat. Vyssie pisali ze 7 rokov mosu byr pouzite na ucel na co dostali dotaciu. Takze 3r este musia pouzivat auto primarne pre potreby syna
Dakujem za odpovede.
Pekný dnik
@anonym_autor isto mu nedavaj Auto..nepises ake ma syn zťp postihnutie...Ak ma cerstvy vodicak ma s niekym rok jazdiť a isto nie sam..presne potom kvôli takym ludom vznikaju dopravne nehody a casto smrtelné...
Nedala by som,za auto si polku zaplatila,je na tvoje meno,takze nie,nedala. Mozno sa zaziadalo ockovi a dava mudre rady
Polovicu penazi nech ti ted da.Druha vec je ta,ze posadit cerstveho vodica do fabie je hazard.Radsej nech rozbije suv a zije ako sa ma zabit v tej plechovke.
Polovicu penazi nech ti ted da.Druha vec je ta,ze posadit cerstveho vodica do fabie je hazard.Radsej nech rozbije suv a zije ako sa ma zabit v tej plechovke.
@mamaaja82
Aj medzi SUV a SUV je rozdiel. Aj tam sú plechovky, všakže 😉.
Tažko povedať, či mu vôbec dať aj tú fabiu, lebo nevieme, aké má ZŤP.
Synovi by som však SUV nedala určite. Polku si dala ty, polku štát, on ani cent. Auto je preto, aby si sa o neho starala ty, nosila, kam treba. Ak by pomoc nepotreboval, nedostal by ani ten príspevok. 18kou starostlivost o ZŤP osobu nekončí, či? Ale ako vravím, nevieme aké ZŤP to je.
Mna by zaujimalo to ZTP, ked mlady zjavne normalne studuje, schopny riadit auto a neskor pracovat. A potom clovek vidi zbierky, ako prispevok na auto nedostane ochrnuty chlapec atd
Mna by zaujimalo to ZTP, ked mlady zjavne normalne studuje, schopny riadit auto a neskor pracovat. A potom clovek vidi zbierky, ako prispevok na auto nedostane ochrnuty chlapec atd
@anonym_de6033 aj ten čo je ztp a dostane auto, môže študovať, pracovať a fungovať. To čo je za úbohý názor? Či má byť zavretý v komore?
@anonym_de6033 aj ten čo je ztp a dostane auto, môže študovať, pracovať a fungovať. To čo je za úbohý názor? Či má byť zavretý v komore?
@luliu tak preco potom su taketo zbierky?
@anonym_autor a synova diagnóza je aká???
A poistku,stk,EK a pohonné hmoty by platil kto?
@luliu nie, nema byt zavretý v komore, aké je evidentne, ze tu poskytnutie príspevku nebolo účelne vynaložené. Ak ti to vôbec niečo hovorí....
Nedala by som,za auto si polku zaplatila,je na tvoje meno,takze nie,nedala. Mozno sa zaziadalo ockovi a dava mudre rady
@petulda333 ak brala príspevok, vlastníkom auta je syn, nie ona.
@petulda333 ak brala príspevok, vlastníkom auta je syn, nie ona.
@lienka.7 aj ked nema 18?
Synačikovy by som veľmi rýchlo zatvorila papulku tým,že jeho je len polovička,a ak sa chce synáčik voziť nech ti tvoju polovicu peňazí dá, pretože čo z toho príspevku ktorý patrí jemu aj druhú polovicu si musela doplácať ty?
Nech ti syn dá polovicu a potom sa môže voziť.
Alebo predať,polovicu peňazí mu daj a nech si auto kúpi zato.
@luliu nie, nema byt zavretý v komore, aké je evidentne, ze tu poskytnutie príspevku nebolo účelne vynaložené. Ak ti to vôbec niečo hovorí....
@lienka.7 podľa toho akú má diagnózu podľa toho môže pracovať ale keď získal ztp a do toho auto určite ak to nie je po známosti je to vazny zdravotný stav keď ho museli vozit
@anonym_autor ked ti doplatí ten rozdiel, lebo si urcite k príspevku doplácala za auto. Tak jasne, kludne mu ho prepis.

Deň pred 18stkou predať a mladý nech ide do riti
Asi mu ocinko dáva rozumy. By som mu povedala pobaľ si svoje caky paky a ťahaj k otcovi