Mám dať synovi auto z príspevku pri osemnástke?
Pekný dobry den.
Prosím chcela by som si vypočuť názor aj iných.
Sna syna za bral opätovný príspevok na auto ZŤP.
Všetko sa vybavilo auto vybraté a stalo 26500€
Poslednú rovinke divný.
Keď príde od rodiny môjho ex…
Nikdy sa onho otec nestaral za cel zivot dve dovolenky a alimenty 60€ posledné roky 90€(Posledné tri roky)
Niečo sme sa bavili a on mi hovorí to auto je moje….
Takže v 18 mám auto.
Bola som nemilo prekvapena aký je..
Povedal mi vďaka mne je príspevok.
Ajto je jeho ma nanho pravo.
Ale nezda sa mi normálne mu dať velke SUV auto keď bude začínať jazdiť.
Som zlá matka veď mne sa to zdá trošku choré.
Som povedala,že mu kupim niečo lacnejšie nech sa naučí.
Je na tom niečo zle preboha.
Raz to auto bude jeho ale tak skoro mu ho dať nwni to choré?
To,ze clovek dovrsi 18,ho nerobi dospelym.Zvlast,ked ide o cloveka ZTP.Necuduj sa reakciam.Mali ste pravo na auto...dostali ste auto.Len pochop,ze su ludia,rodiny,ktore nemaju ani na bicykel.Ty svoje máš.Syn ma svoje pridelene.Ak ma vodicak,preco by nemohol tomuto používať?To,ze si do neho doplatila vela penazi,uz je s prepáčením trosku tvoja rozmaznanost.,pretoze autá sú aj lacnejšie.Massvoje auto.Syna planujes naďalej voziť.Tvoje bude stáť v garazi a hrdzaviet?Alebo odveziem syna,pôjdeš domov,vymenis auta a pôjdeš po svojom a zase opačne?Otca do toho netahaj.Synovi auto patrí.Nemala si mu platiť vodicak,keď ho chceš naďalej voziť.Naco mu je vodicak?Vyhodené peniaze
@anonym_0115f8 áno vozim každý den do školy a zo školy.
@anonym_autor je ovplyvnený od rodiny ex. Ja by som mu situáciu vysvetlila a ak by nepochopil že není vhodné ako jeho prvé auto SUV za 26000 tak by som mu povedala v poriadku môžeš ho užívať ale prosím si sumu ktorú som doplacala. To čo má za chovanie, úprac ho a neustup. Není samozrejmosť ani že dostane Fabiu veď môže byť rád prepana jana že bude mať auto.
Normálne mi je zle z vašich niektorých odpovedi.
Normálne závidieť auto ,že sme dostali príspevok.
Fuuuuj…
Vy závidite chorobu dieťaťu.
Od prvého ročníka ma problémy.
A vy riešite či ma nárok a nemá nárok.
Keď sme ho dostali asi na to nárok má.
A verte mi všetko by som dala za to aby mal zdravý.
Toto čo sú za ľudia,že závidia chorobu auto ZŤP.
Ja mám svoje auto a nepotrebujem jeho.
Je a bude to jeho auto,s sj vtedy ho budem voziť s tým autom.
Nie je pre mňa to auto ja mám svoje.
Vidím,že ste ma nepochopili poniektorí.
Ale závistlivá slováč sa nezaprie.
@anonym_autor na mieste syna, pripadne ex ta náhlasim na úrad, ze branis vo využívaniu automobilu, ktorý patrí tvojmu synovi. Keď si mu nechcela kupovať tak drahé auto, nemala si byť chamtava a kúpiť mu rovno fabiu.
A nie, nie je mi zle zo seba. Je mi zle z teba a tebe podobných, lebo vy auto mate, čiže toto nevyhnutné nepotrebujete. Nikde nie je napísané, že syn musi mat k 18tke vlastne auto. To si len ty využila situáciu (ako predtym) lebo vsak načerpať si príspevok, keď sa dá. A opakujem, som zvedavá, akú má vôbec diagnózu.
To,ze clovek dovrsi 18,ho nerobi dospelym.Zvlast,ked ide o cloveka ZTP.Necuduj sa reakciam.Mali ste pravo na auto...dostali ste auto.Len pochop,ze su ludia,rodiny,ktore nemaju ani na bicykel.Ty svoje máš.Syn ma svoje pridelene.Ak ma vodicak,preco by nemohol tomuto používať?To,ze si do neho doplatila vela penazi,uz je s prepáčením trosku tvoja rozmaznanost.,pretoze autá sú aj lacnejšie.Massvoje auto.Syna planujes naďalej voziť.Tvoje bude stáť v garazi a hrdzaviet?Alebo odveziem syna,pôjdeš domov,vymenis auta a pôjdeš po svojom a zase opačne?Otca do toho netahaj.Synovi auto patrí.Nemala si mu platiť vodicak,keď ho chceš naďalej voziť.Naco mu je vodicak?Vyhodené peniaze
@dariaaa spekulantka. Nič viac nič menej. A presne ako píšeš, v iných rodinách nemajú ani jedno auto a majú telesne postihnuté male dieta, ktoré vozia k lekárovi taxíkom. A tu už majú min.druhe behom 7 rokov.
@anonym_autor je ovplyvnený od rodiny ex. Ja by som mu situáciu vysvetlila a ak by nepochopil že není vhodné ako jeho prvé auto SUV za 26000 tak by som mu povedala v poriadku môžeš ho užívať ale prosím si sumu ktorú som doplacala. To čo má za chovanie, úprac ho a neustup. Není samozrejmosť ani že dostane Fabiu veď môže byť rád prepana jana že bude mať auto.
@daaaaaska to auto je jeho. Ona mu nema co príkazovat, ako ho ma užívať tobôž brániť mu ho využívať, lebo bolo údajne drahe
@dariaaa podľa mňa ide aj trošku o princíp. Mama sa o neho stará je ochotná mu zabezpečiť auto a správanie syna není podľa mňa adekvátne. Nemyslím si že mu zákaze na SUV jazdiť ale mal by trochu nabrať prax aj v šoférovani a nie rovno nejakú ozrutu šoférovať.matka možno myslí aj na bezpečnosť ak je to silnejšie auto. Auto majú nato aby mu zabezpečila odvoz čo aj robí. No ja len princípovo keby mi toto povie dcera že auto je moje a mám jej ho dať lebo je vďaka nej by ma nasralo. Matky ztp deti veľa obetujú za život,mnohokrát kariéru,svoje sny niekedy úplne všetko na svoj úkor a potom od toho čo si mu dal všetko ti povie takéto niečo tak to zabolí...ako keby sme sa obohacovali na nich a pritom je to úplný opak
Presne. Polovicu si doplácala ty, takže keď ti doplatí tú čiastku, tak nech si ho vezme.. porozprávala by som sa s otcom syna, či chce o neho prísť pri nejakej havárii, tým aké mu dáva rady a či si to nebude zvyšok života vyčítať. Dať do ruky 18-ročnému SUV je šialenstvo.
A nevšímaj si tie múdre rady a urážky od závistlivých, zakomplexovaných žien. Asi aj ony by mali rady choré dieťa, len aby mali auto, potom by držali ústa...Stačí mu auto za pár tisíc na začiatok, nech je pekné, bezpečné a lacnejšie. V 18tke mu viac netreba. Chcel by sa iba predvádzať a riskoval by pri tom svoj život.
Ja nemám deti, ale pracujem s takýmito deťmi. Oberú vlastnú matku aj o výplatu, nie len o svoj príspevok, keď sú doma a chcú dosiahnuť svoje. Začnú byť aj agresívny a bijú svojich rodičov doma. Kľudne míňajú na hlúposti, aby mohli každý deň jesť v reštaurácii, nakupovať zbytočnosti a podobne.

Normálne mi je zle z vašich niektorých odpovedi.
Normálne závidieť auto ,že sme dostali príspevok.
Fuuuuj…
Vy závidite chorobu dieťaťu.
Od prvého ročníka ma problémy.
A vy riešite či ma nárok a nemá nárok.
Keď sme ho dostali asi na to nárok má.
A verte mi všetko by som dala za to aby mal zdravý.
Toto čo sú za ľudia,že závidia chorobu auto ZŤP.
Ja mám svoje auto a nepotrebujem jeho.
Je a bude to jeho auto,s sj vtedy ho budem voziť s tým autom.
Nie je pre mňa to auto ja mám svoje.
Vidím,že ste ma nepochopili poniektorí.
Ale závistlivá slováč sa nezaprie.
@anonym_autor a ta fabia na ktorej sa má syn ucit je koho? Tvoja?