icon

Mám na niečo nárok?

28. okt 2020

Ahojte. Píšem anonymne pretože nechcem aby má riešilo celé naše malé mesto keďže má tu ľudia poznajú.
Chcem sa spýtať či mám na niečo nárok z momentálnej pomocí.
Syn dovŕšil v januári 3 roky. Keďže som mala prácu v inom meste dohodli sme sa naskočenie PP dohodou. Čerpala som po tom podporu ktorá mi zanikla v auguste. Bohužiaľ prácu si najist neviem aj keď som poslala žiadosti do všetkých firiem pre mna možnych v našom meste. Sme oblasť veľmi zasiahnutá koronou a všade prepúšťajú, firmy sú zavreté, úrady tiež. Jedine voľbe miesta sú v obchodoch ale kvôli zdravotným problémom nemôžem dvíhať a naťahovať sa s vykladaním. Bez toho má však neprijímu. Žeby iba za kasu alebo piecť pečivo. Tak sa pýtam mysli aj na nás niečí z tej pomocí? Asi nie, čo? Doteraz som od skončenia školy pracovala takze prosím komenty že sa chcem priživovať si odpustíte.

petka35
28. okt 2020

toto by zaujíalo aj mňa, som podobný prípad

erikaa09
28. okt 2020

Upratovanie bytoviek sa ti neda ? Je vela firiem nato skus.

kukulienka83
28. okt 2020

Od štátu nemáš bohužiaľ nárok na nič... Som na tom podobne

klarissa25
28. okt 2020

tak ale predpokladam že si teda od januara resp februara poberala dosť slusnu podporu, resp asi najslusnejsiu, takže čo to ušetrene isto maš...Každopadne brigada v tescu je uplne v pohode, tam sa da že si napríklad len v pokladni....

77katarina
28. okt 2020

Ja som na tom podobne bez 3 mesiacov som pracovala v kuse 24 rokov z toho 21 rokov HM Tescu ... teraz mi končí podpora 15.12. a tiež si nemôžem nájsť ako slobodná matka bez podpory rodiny /mama mi zomrela pred vyše 14 rokmi, otec 72 ročný silný cukrovkár, sestra 100 km odo mňa/ a bez partnera prácu, lebo mám 7,5 ročnú dcéru. Kebyže som sama, tak nemám problém s prácou /lebo práci je dosť - krátky a dlhý týždeň/ ani na úrad nejdem, ale čo ... druháčku nechám samu chodiť domov zo školy a potom sa samú učiť a ja prídem z práce domov o 21,30 hod. ☹ Celé zlééééé

autor
28. okt 2020

@klarissa25 no nemám keďže muž bol kvôli korone od marca do septembra bol skoro bez prijímu. Len brigády kde tu. Žili sme z tej podpory. Teraz dotahujeme z úspor ale tie raz dojdu. No v tescu som sa bola pýtať. Bohužiaľ mi povedali že len vykladať.

77katarina
28. okt 2020

U nás v Tescu v čase prvej vlny prepúšťali a dokonca ani na vykladanie nikoho neberú a keby aj zobrali tak iba na poobedné ☹