icon

Mám nárok na dávku, keď je manžel vo väzení?

19. aug 2024

Zdravím ženy, prosím vás, ocitla som sa v ťažkej situácii. Manžela vzali do väzenia, bude stíhaný väzobne, tak skoro sa von nedostane. Som na rodičovskej dovolenke, syn má rok aj pol, druhý je školák. Nemá mi kto pomôcť, mám nárok na nejakú dávku navyše, aj napriek tomu, že poberám rodičák? Syn je chorý, nemám sa ako momentálne dostať na úrady, platíme hypotéku a som ako uzlík nervov, neviem, čo robiť. Ďakujem

Strana
z2
pribinak
19. aug 2024

Máš nárok na výživné pre svoje deti

aurelia2000
19. aug 2024

Veď on tam nejde na rekreáciu, môže tam pracovať a posielať ti €€€

kristinapetronela
19. aug 2024

Nuž takého si si našla .....

andulka1988
19. aug 2024

@kristinapetronela stane sa blbá situácia a môžeš byť na rovnakej lodi ako autorka

maria12334
19. aug 2024

Rodina nepomôže?

markusrasford
19. aug 2024

Žiadaj náhradné výživné

pribinak
19. aug 2024

@aurelia2000 najskôr musí byt odsúdený a až potom mize byt zaradený do prace

Z textu čo píše autorka to vyzerá tak, že je vo vysetrovacke, tam môže byt aj rok.
Čiže to potrvá

Najrýchlejšie riešenie bude výživné

riyadh
Autor odpoveď zmazal
aurelia2000
19. aug 2024

@riyadh Bože prestaňte ju urážať, prečo by bola jednoduchá, v našom meste išiel sedieť muž z dvojkarieroveho manželstva, obaja vzdelaní, super fleky, len teda on nenazrany a pomýlena morálka.

mircalla
19. aug 2024

Nevidim dovod, preco by mali vyplacat davky manzelkam pachatelov tresnych cinov. Treba si do prace, pripadne si nasty brigady

babulkomale
19. aug 2024

@riyadh mas slabu fantaziu, mohlo sa stat vselico, vobec si nemusela brat recidivistu.
Nekric hop, kym nelezis na smrtelnej posteli.

mircalla
19. aug 2024

Nemas sa ako dostat na urady? To seriozne?

alenah31
19. aug 2024

@pribinak aj obvinený - pokiaľ má záujem - môže byť zaradený do práce v súlade s účelom výkonu väzby.

mircalla
19. aug 2024

@babulkomale Ak je stihany vazobne a nie na slobode (zatial len stihany) a dlho bude, pojde o daco zavazne

pink_lady
19. aug 2024

toto su take rady, ze bude jej z basy posielat vyzivne...ako bude musiet, o tom potom, ale co si myslite, kolko to bude? kolko tam zarobia? To vyzivne z basy je minimalne - oni na ruku nedostavaju nic, maju par eur na "minanie" ak si zarobia, to je doslova par eur....Vlastne vsetko ide statu - na elektriku, vodu, proste byvanie v base...
vyzivne bude asi minimalne, t.j. okolo 30e..

predpokladam ze manzelka ze trestnost svojho muza nemoze /inak by tam bola s nim/, v, vlastne cela rodina by mala byt vynechana z ukazovania prstom...Autorka, pokial sa ti bude dat, sa zamestnaj, inak jedine nejaka davka v hmotnej nudzi ak by vam vysla...Drzim palce, nech sa vsetko na dobre obrati...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
19. aug 2024

@mircalla on není odsúdený tak ze sa aj na neho vzťahuje prezumcia neviny. Neodsudzuj človeka nie si súd. A maj v sebe aspoň trosku cloveciny. Jedna sa o deti a trosku empatii by nezaškodilo

markusrasford
19. aug 2024

@1ryba v tejto krajine sa ešte nestalo ze boli ľudia nevinne vo väzbe. Len si treba spomenúť na Rómov co ich Kalinakove komando dalo do smútku

andulka1988
19. aug 2024

@1ryba netvrdím že nemáš pravdu,len netreba odsudzovať autorka za to nemôže. Hľadá len info a odsudzovanie a iné múdre reči nepotrebuje.

mircalla
19. aug 2024

@markusrasford Ak je stihany vazobne, maju k tomu dobry dovod, tieto rozpravocky si nechaj.

mircalla
19. aug 2024

@markusrasford A fakt by si mal prestat zavadzat. Vyhahujes tu jeden pripad romov. Ja ozaj zasnem, ako kazdy v tomto state len natrca paprcu a pytat davky, hoci aj za to, ze manzela vazobne stihaju

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla od teba netreba väčšieho bajkára ani nevieš čo sa stalo. A už vynášať rozsudok

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla nič nevytahujem tych prípadov je dosť ale keby aj len jeden bol čo to mení na situácii nič. Vieš ľudia ako ty žijú len z medializovanych informácií. Život sa odohráva aj mimo kamier. Ty nemáš žiadnu empatiu. Keď ta to trápi ze tu každý len naťahuje ruku tak urob preto niečo aby nenatahoval a nevyplakavaj na MK

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla a čím zavadzam ? Véd ten prípad sa stal ja som si ho nevymyslel. Ty si človek bez empatii a sucitu

mircalla
19. aug 2024

@markusrasford Ja paprcu nenatahujem a nikdy som nenatahovala, viem, ze si v tazkej situacii musim pomoct sama a nie sa spoliehat na stat. My sme tu zvyknuti len na davky a dalsie davky. Na grc. A potom to tu tak vyzera, stedro vyplacame a sme za Rumunskom. Este vynikame v tom ako odrbat stat a hladame diery v systeme

mircalla
19. aug 2024

@markusrasford Ja nevyplakavam, kritizujem chore myslenie zaseknute v sociku

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla co sa dá robiť aj taky chodia autobusom ako ty.

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla kto za socializmu bral sociálne dávky?

markusrasford
19. aug 2024

@mircalla tie štedré vyplatene dávky schvaľujú poslanci NR SR ale ty to nemôžeš vedieť až taky prehlad nemáš kto v tomto štáte schvaľuje zákony. Tvoje prosby adresu Robkovi

mircalla
19. aug 2024

@markusrasford Neviem ci si pribrzdeny, to bola metafora na slovenske myslenie mat vsetko zadarmo a za nic. Presne takyto ludia toho Robka volia, ja nie. Je mi fakt smutno z tejto krajiny, x tem na aku davku ci prispevok mam narok, aj ked nemam.
S tymto mentalnym nastavenim sa necudujem koho volime

Strana
z2