Mám nárok na dávky v hmotnej núdzi?
Dobrý deň,
mám nárok na dávku v hmotnej núdzi,príspevok na bývanie,atď.keď je priateľ na rodičovskom(350€)a ja na invalidnom(280€)?
Nie.
Nieže treba pracovať
smutne ze ani jeden z vas nemate pracu, ale deti ano,
ako ich chcete uzivit do buducna?
drzim palce
@evickaban ak ste len traja, tak pravpedobodne nie, treba si dať prerátať na úrade. Ďalšia vec je to, že priateľ nech si nájde prácu, trošku zodpovednosti prepána, to akým vzorom chcete ísť dieťaťu? Ukázať mu ako vyžrať dávky štátu?
smutne ze ani jeden z vas nemate pracu, ale deti ano,
ako ich chcete uzivit do buducna?
drzim palce
@balerina2025 takýto ľudia neriešia budúcnosť. Pre nich žiť na dávkach je standard
Tu máš aktuálnu výšku životného minima a výšku RP. Pripocitaj tvoj ID a rýchlo zistíš, že máte viac, ako je akt. životné minimum na dvoch dospelých a jedno dieťa.
@jaga18 inac mna by zaujimalo kto dokaze z tych zivotnych minim vyzit. tie mudre hlavy to podla coho davaju. ved vseko bud zozerie hypoteka ci najom. co im ostane na jedlo.
na zivot.uz ked sme pri tom. tie cisla su hrozne. a su rozne osudy ludi, tazko odsudzovat.ked nepozname. ja osobne poznam prizivnikov, ktory mozno vyziju z ID ale maju minimalne zomrelych rodicov, a maju podedene majetky.
za inych okolonosti clovek vascinou splaca najom ci hypoteku. a to je brutal.
@jaga18 inac mna by zaujimalo kto dokaze z tych zivotnych minim vyzit. tie mudre hlavy to podla coho davaju. ved vseko bud zozerie hypoteka ci najom. co im ostane na jedlo.
na zivot.uz ked sme pri tom. tie cisla su hrozne. a su rozne osudy ludi, tazko odsudzovat.ked nepozname. ja osobne poznam prizivnikov, ktory mozno vyziju z ID ale maju minimalne zomrelych rodicov, a maju podedene majetky.
@balerina2025 človek, ktorý platí účty či nájom, nemá najmenšiu šancu z tohto vyžiť. Na to sa spoliehať nikdy nedá, musí si robiť rezervy, platiť poistky, aby, keď náhodou takáto situácia nastane, neskončil na ulici s celou rodinou, pretože štát ti nepomôže, nik ti nepomôže. Žiaľ, krutá realita rodín, ktoré zasiahne ťažká choroba či už rodičov, alebo detí. Na druhej strane, ľudia, ktorí nikdy nepracovali a využívajú len tieto dávky väčšinou žiadne účty či nájmy neplatia.
@balerina2025 človek, ktorý platí účty či nájom, nemá najmenšiu šancu z tohto vyžiť. Na to sa spoliehať nikdy nedá, musí si robiť rezervy, platiť poistky, aby, keď náhodou takáto situácia nastane, neskončil na ulici s celou rodinou, pretože štát ti nepomôže, nik ti nepomôže. Žiaľ, krutá realita rodín, ktoré zasiahne ťažká choroba či už rodičov, alebo detí. Na druhej strane, ľudia, ktorí nikdy nepracovali a využívajú len tieto dávky väčšinou žiadne účty či nájmy neplatia.
@jaga18 no pokial sa vyslovene bavime o ludoch co nemaju ziadnu pracovnu minulost, tak mas pravdu. do statu nic neodviedli a ziju vlastne z penazi inych. nie je to fer. uz teraz aspon sprisneli tie podmienky pre poberanie HN, asponze tak. pretoze mnohi ludia naozaj nechcu nikdy pracovat a len brat. a toto je chyba, ze sa takym ludom vobec daco dava. zial je to krute ale je to tak. kebyze kazdy z nas zaujmeme tento postoj, tak akoby vyzeral nas stat.
urcite by mala byt vyska HN sa odvijat od toho, co clovek predttym statu oddviedol, takisto ako to je pri PN ci podpore ci materskej.
Mlady nech ide do
roboty a nevysedavajte s jednym dietatom dvaja doma. Potom tu zavidite dochodcom, ktori odrobili po 40 rokov kazde €. Ziadne socialne davky by som nedala zdravym ludom. Stat nie je dojna krava pre roznych lenivych spekulantov. Postaraj sa sam, co budes jest a kde byvat, ak nepracujes. 🤢
Ty ako matka si si mala nechať rodičak prídavky a svoj ID a muž nech ide do práce
@balerina2025 je to spravené tak, aby sme nemali nárok.

nie nemas mate privysoke prijmy na tuto davku, priatel nech ide pracovat