icon

Rodičovský a sociálne príspevky v hmotnej núdzi

emkaemuska2895
1. feb 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi vzniká nárok aj na iné príspevky alebo dávky v hmotnej núdzi ak poberám rodičovský, prídavok na dieťa a som na invalidnom dôchodku. Celkovo mi vychádzajú príjmy približne 550€, čo mám na bývanie a nič mi nezostane. Na 1mesačné dieťa som momentálne sama, nakoľko priateľ musel na pár mesiacov odísť vrámci SR.

heleninamama
•
1. feb 2023

Robíš si srandu alebo chceš takto zrána nasrať ľudí, ktorí sa chystajú do práce? Veď poberáš od štátu všetko, čo sa poberať dá a ničím si do neho neprispela.
Navyše máš priateľa a dieťa má otca - on nevedel, že sa bude musieť postarať o vlastné decko a minimálne dočasne aj ženu, ktorú oplodnil? Sorry, ale načo ste si v takomto vzťahu a v takejto situácii dieťa vôbec robili, keď nie ste schopní prežiť?

sisa_s
•
1. feb 2023

Nech ti plati vyzivne priatel..akoze odisiel a netrapi ho, ze nemate z coho zit? A to, ze "na par mesiacov odisiel" je na inu debatu...ty si nemohla ist s nim? Ved si doma s babatkom

kitycat
•
1. feb 2023

A pan priatel je nemajetny ci ako? Odisiel za pracou, teda a dieta neopustil, ze by sa nepostaral, nie?

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
loginexistuje
•
1. feb 2023

nie nevyjdu ti ziadne ine davky a v prvom rade musis riesit vyzivne a mat ho sudom stanovene bez toho sa ani nema zmysel pytat
takze treba stanovit vyzivne na dieta a mozes ziadat aj na seba od priatela
ak sa ti inak neda chod k rodicom pripadne do azyloveho domu

este mozes skusit poziadat o kompenzacie na upsvar ale to zavisi od toho ake mas ochorenie

mamula20
•
Odpoveď bola odstránená
•
loginexistuje
•
1. feb 2023

opravujem sa dufam ze dieta nema otca v rodnom liste a ty sa dohodni v rodine urcite sa niekto najde kto si to malinke vezme do starostlivosti

mamula20
•
Odpoveď bola odstránená
•
kitycat
•
1. feb 2023

Uz som citala predoslu temu... Dosla som do polovice ako ju 3.r bije alebo tyra a ona sa necha este nabuchat... No spat do detskej izby a snad je ten psychopat uz za mrezami a nie je v RL..

lasona
•
1. feb 2023

Ak sa nemýlim, tak keď pozeráš rodičovský, tak nemáš nárok na hmotnú núdzu. A ak máš nárok na hmotnú núdzu, v prvom rade ich bude zaujímať ci máš poriesene výživné na dieťa.