icon

Mám nárok na invalidný dôchodok?

29. nov 2022

Liecim sa uz od augusta 2020 na tazku depresiu. Bola som aj hospitalizovana na psychiatrii. Mam narok na ID ?

xsimonkax
•
29. nov 2022

To budeš vedieť keď prejdeš posudkom od posudkového lekára na sociálnej poisťovni. Nikto Ti nezaručí že áno alebo nie.

autor
•
29. nov 2022

@xsimonkax dakujem

martul
•
29. nov 2022

Pracuješ? Si na PN? Koľko? Tvoj doktor čo hovorí? Toto je dosť ťažká otázka treba sa pýtať odborníka a ľudí od ,, fachu ".
Tu ti ťažko poradíme

derdia
•
29. nov 2022

Ahoj, mozem sa ta spytat, vies aj napisat, preco si ochorela? Dokazes pomenovat s cim si sa v zivote nevedela zmierit? 😊Myslim si, ze castokrat spustacom je to, ze nieco nie je v nasom zivote tak ako by sme chceli😊velmi ma to zaujima. Dakujem😊😊😊
Chcela by som len vediet, ci si ty take nieco uvedomujes, ci to tiez tak pocitujes. 😊

derdia
•
29. nov 2022

Aby si si nemyslela, ze rypem, alebo nieco take😊len ma to zaujima😊

martul
•
29. nov 2022

@derdia moja mama je tiež psychiatrický pacient. Hlava jej funguje na 100% len proste krivdy, neprávosť v práci, veľa práce, zodpo všetko spustili. Všetko si uvedomuje, len ju to premáha, nevladze bojovať 😟

derdia
•
29. nov 2022

@martul pisala si o mame ci o sebe?

martul
•
29. nov 2022

@derdia o máme, napísala som to na začiatku

vulka
•
29. nov 2022

Ak si nebola PN a nebola si predvolaná pred posudkovú komisiu a nedosiahla si tých predpísaných 45%(tu sa v tom čísle možno mýlim) miery funkčného poškodenia, tak nie.

derdia
•
29. nov 2022

Takze ty mas depresiu, lebo tvoja mama je na tom zle? Tak to mam chapat?
Ak je to tak, pozri kam ta to dostalo.Staraj sa o svoju dusu, o seba, nie o druhych

martul
•
29. nov 2022

@derdia neviem či táto odpoveď patrí mne, ak áno vysvetlím asi sme sa nepochopili. Pýtala si sa autorky či vie pomenovať čo bolo spúšťačom depresie či je niečo o inak ako sme si predstavovali, či si to uvedomuje. Ja som ti odpisala, že moja mama ma depresie ako autorka a všetko si uvedomuje a vie čo bolo spúšťačom depresií. Moja skúsenosť s mojou mamou. Ja som ok, aspoň dúfam 😀

derdia
•
29. nov 2022

@martul 😀😀😀😀😀ahaaaa

petedea
•
28. jan 2023

@martul Odbornika sa budes darmo pytat, on ti proste odpovie, ze nie je posudkovy lekar.
Od odbornika si mozes vyziadat popis diagnozy, ktory posudkovy porovna s tabulkami.
Cim tazsia diagnoza a cim pokrocilejsie stadium a samozrejme, cim podrobnejsi popis, tym vacsia sanca na uznanie ID a tiez vysky %.

petedea
•
28. jan 2023

@vulka A toto mas odkial???
Co sa toho tyka, nieco take, ako dlhodoba PN, ako podmienka uznania ID, neexistuje.
Pleties si to s tym, ze pokial si dlhodobo PN, tak si ta Soc.poistovna predvola, na posudenie.
Spravidla vtedy, ked sa narok na nemocenske chyli ku koncu a je predpoklad, ze PN bude trvat dlhsie, ako 1 rok.
Ale kvoli uznaniu ID, ako takeho, nemusis byt PN vobec, potrebujes len vysledok vysetrenia odbornikom.