Mám nárok na nejakú dávku z úradu práce?
Prosim vas prisla som o pracu ,mam deti priatel zaraba 700 eur .Ci mam narok na daku davku pokial si nezohnam pracu .Len pre info dakujem
@simona745 mas narok na podporu, ak splnas podmienky.
Na nic ine
@simona745 sorry ale aká vojna? Co ma vojna spoločne s tvojim vyhadzovom? Véd ta je na Ukrajine nie svk
@hesloveslo sú firmy, ktoré sú napojené na dodávateľov či odberateľov z Ukrajiny alebo Ruska a takéto firmy môžu mať kvôli vojne na UA fatálne problémy a ak má firma existenčné problémy, tak je logické, že ako prvé znižuje stavy zamestnancov.
@hesloveslo vsak ale dodavatela ked ma firma odtial takasi logicky ked je tam problem ze bude aj u nas
@simona745 rozhodnutie z UP treba odniest na Socialnu poistovnu (mozno uz su zosietovani, nemamaktualne info, ale to by ti povedala pani na UP). Kazdopadne o priznani naroku na davku v nezamestnanosti mozes kontaktovat prislusnu SP telefonicky a oni ti budu vediet povedat. V pripade, ze nebudes mat narok na podporu, davka v HN ti nevznikne.

Ak mas za posledne 4 roky odrobene minimalne dva, tak je narok na podporu. Na co mas a nemas narok Ti povie pridelena pracovnicka pri evidencii