icon

Mám nárok na nezamestnanecké, keď poberám rodičovský?

lucif1
11. sep 2013

Dievčatá, rozmýšľam nad výpoveďou v práci, ale ešte stále poberám RP. Som zamestnaná od 1.1.2009 a 9.1.2012 som bola na MD. Keď mal malinký rok tak som nastúpila späť do práce, ale teraz som zistila, že sa toho veľa zmenilo tak by som rada dala výpoveď a začala si hľadať novú prácu. Problém je v tom, že neviem či niečo dostanem. Neviem ako sa to ráta...tuším posledné tri roky, ale nevadí keď som bola rok na MD??? Ďakujem

slavka034
•
12. sep 2013

Ahoj...Čo ja mám informácie tak doba keď si na MD a RD a tvoj pracovný pomer trvá celý čas sa započítava do dĺžky nároku na podporu v nezamestnanosti.
Ale keď si si nie na 100% istá stačí zavolať na príslušnú pobočku Sociálnej poisťovne a tam ti dajú info

katy1979
•
12. sep 2013

Nemozes poberat davku v nezamestnanosti a sucasne rodicak. Ak tak musis prerusit RD a nahlasit sa na urad prace na pol roka. Potom sa kludne vrat na RD. Na tych pol roka treba zahlasit manzela ze je na RD.

kaktusik007
•
12. sep 2013

nie

treba prepisat rodicovsky prispevok na inu opravnenu osobu, t.j. manzela. potom sa da ze ty budes poberat podporu v nezamestnanosti a on bude poberat rodicovsky prispevok.. ale ty sama tieto dva prispevky poberat nemozes, vylucuju sa

janka2501
•
12. sep 2013

ale ked das vypoved ty, tak myslim ze nemas narok na podporu, lebo si sama z vlastnej iniciatuivy dala vypoved.

gapa
•
12. sep 2013

je jedno, kto ukončí prac.pomer, nárok na podporu to neovplyvnuje. Aj dni čerpania md a rd v zamestnaní sa rátajú do potrebných dní na vznik nároku na podoru, ale len počas trvania prac.pomeru (lebo ak si nezamestnaná, tak len poberáš materské alebo rodič.príspevok, no nečerpáš už md a rd, to je názov len pre ospravedlnené volno v zamestnaní). Ako je tu písané, ak poberáš RP, tak nemôžeš poberať podporu, treba prepísať RP na manžela. Je to potom viac papierovania, no dá sa. tiež vybaviť zdr.poistovnu...