icon

Mám nárok na nezamestnanecké, keď poberám rodičovský?

lucif1
11. sep 2013

Dievčatá, rozmýšľam nad výpoveďou v práci, ale ešte stále poberám RP. Som zamestnaná od 1.1.2009 a 9.1.2012 som bola na MD. Keď mal malinký rok tak som nastúpila späť do práce, ale teraz som zistila, že sa toho veľa zmenilo tak by som rada dala výpoveď a začala si hľadať novú prácu. Problém je v tom, že neviem či niečo dostanem. Neviem ako sa to ráta...tuším posledné tri roky, ale nevadí keď som bola rok na MD??? Ďakujem

slavka034
12. sep 2013

Ahoj...Čo ja mám informácie tak doba keď si na MD a RD a tvoj pracovný pomer trvá celý čas sa započítava do dĺžky nároku na podporu v nezamestnanosti.
Ale keď si si nie na 100% istá stačí zavolať na príslušnú pobočku Sociálnej poisťovne a tam ti dajú info

katy1979
12. sep 2013

Nemozes poberat davku v nezamestnanosti a sucasne rodicak. Ak tak musis prerusit RD a nahlasit sa na urad prace na pol roka. Potom sa kludne vrat na RD. Na tych pol roka treba zahlasit manzela ze je na RD.

kaktusik007
12. sep 2013

nie

treba prepisat rodicovsky prispevok na inu opravnenu osobu, t.j. manzela. potom sa da ze ty budes poberat podporu v nezamestnanosti a on bude poberat rodicovsky prispevok.. ale ty sama tieto dva prispevky poberat nemozes, vylucuju sa

janka2501
12. sep 2013

ale ked das vypoved ty, tak myslim ze nemas narok na podporu, lebo si sama z vlastnej iniciatuivy dala vypoved.

gapa
12. sep 2013

je jedno, kto ukončí prac.pomer, nárok na podporu to neovplyvnuje. Aj dni čerpania md a rd v zamestnaní sa rátajú do potrebných dní na vznik nároku na podoru, ale len počas trvania prac.pomeru (lebo ak si nezamestnaná, tak len poberáš materské alebo rodič.príspevok, no nečerpáš už md a rd, to je názov len pre ospravedlnené volno v zamestnaní). Ako je tu písané, ak poberáš RP, tak nemôžeš poberať podporu, treba prepísať RP na manžela. Je to potom viac papierovania, no dá sa. tiež vybaviť zdr.poistovnu...