Mám nárok na odstupné, ak pracujem na dobu určitú?
Dobry den,chcela by som sa spytat,mam pracovny pomer na dobu urcitu do 31.12.2019,nasla som si vsak od januara inu pracu,musim davat vypoved v terajsej praci?Mam narok na odstupne?Pracujem tam od 1.4.2018,vdaka
@ivik31 na odstupné nemáš v žiadnom prípade nárok. Jedine čo máš dobré je to, že nemusíš nič zamestnávateľovi hovoriť, keďže máš v zmluvu na dobu určitú. Nebudeš mať ani žiadnu výpovednú dobu. Len by si mu mohla dať vedieť, že už od nového roka tam nebudeš aby si v prípade vedeli zabezpečiť niekoho nového. Je to taká slušnosť.
@ivik31 nárok na odstupné máš len ak ti dá zamestnávateľ ukončenie prac.pomeru z dôvodu nadbytočnosti alebo rušenia prevádzky. To len do budúcnosti aby si vedela že ak ukončíš prac.pomer ty - nikdy nič nedostaneš😉 (možno len v ojedinelých prípadoch ak by to bolo napr.zo zdrav.dôvodov a zametnávateľ ti nevie ponúknuť adekvátne miesto - aj tma je to otázne ),rovnako ak ti dá výpoveď zamestnávateľ z dôvodu porušenia prac.disciplíny:slight_smile: N

Ak máš PP na dobu určitú, tak končí dňa 31.12.2019. Od 1.1.2020 môžeš začať pracovať v inej práci, nemusíš nič riešiť...