Mám nárok na PN počas rehabilitácie?
zdravim vospolok
prosim, mam predpisane rehabilitacie na dva tyzdne, ale koliduje sa mi to s pracovnym casom, mozem ziadat moju lekarku o PN?
lebo robim polovicny uvazok a to by som aj tak denne odrobila asi 1,5hod co nedava zmysel.
mam na to narok?
stale mam bolesti, to je druha vec, takze cakam ze mi rehab pomoze.
@strawfield och zajtra idem k lekarke. chapem ze lekari su tlaceni poistovnami nech co najmenej posielaju na mri ci CT lebo sak je to drahe ale preco na ukor zdravia ludi?
tak som aj tucna, urcite b0olesti pripisuju aj obezite.
ale to nie je dovod aby ma odpalkovali.
este ma dokonca poslali rehab na opacnu stranu kde mam menej bolesti takze nechapem.
@strawfield je tosila mna dokonca odpalkuju aj ke dchce obycajne sono akoby to hradili so svojho, caka ma preventivka tak uvidime na krv ma neposlali ziadna punkcia nebola robena.
Nie sú vždy takí neochotní, ide aj o to, že je na tieto vyšetrenia pretlak a často neodhadnú priority. Počas hospitalizácie je to skoro hneď.
Ako to dopadlo u lekárky? Ako to myslíte, že rehabku odporučili na inú stranu? Rehabka by mala byť komplexná, na obe strany, možno u prístrojovej terapie je to inak.
Obezita problémy s chrbticou zhoršuje, po schudnutí by sa vám uľavilo, len netreba to preháňať s diétou, pretože aj nedostatok vitamínov a minerálov to môže zhoršiť.
Pri preventívke budú brať krv, treba pozrieť CRP, vitamíny, krvinky a pod. CRP spravia za pár EUR aj v lekárni. Sono brucha mne spravili na urgente hneď, ale napr. na sono prsníkov dáva papier gynekológ povinne každý rok do veku 40 rokov a treba sa objednať dosť dopredu, ak je to štátne centrum.

Kvôli tomuto príspevku som sa registrovala, lebo mi to príde šialené. Z RTG nezistia nič, pokiaľ tam už nie je nenávratná degenerácia chrbtice. Rehabilitácia môže veľmi uškodiť pri zápale, u mňa to bola hra o život a počítal sa každý deň.
Aký zápal lumbálnej časti máte roky? Potvrdili to na MRI? Spravili biopsiu alebo aspoň krvné kultúry, či tam nie je patogén? Nikto nie je príliš mladý na riešenie chrbtice, ale raz na to bude príliš starý. Kebyže riešia lekári moju chrbticu už v detstve, nemusela som teraz v 30. rokoch skončiť s otravou krvi. Treba vymeniť lekára a prípadne aj investovať do súkromného a urgentnej MRI, ak je to možné. Investícia 300 € dokopy ma zachránila, keďže ma tiež najprv vysmiali a štátne termíny boli neskoro. Bohužiaľ je to bežný prístup, takže to treba vziať do vlastných rúk a potom sa prípadne sťažovať, ak vás to bude trápiť.