Mám nárok na podporu po rodičovskej?

barca25
9. okt 2013

ahojte mamicky..chcem sa spytat ci budem mat nejaky narok na peniaze z Uradu prace po ukonceni RD...chcela som nastupit do prace ale miesto zrusili a dohodli sme sa na odstupnom... ako to bude ked skoncimRD na urade prace...od19tich som bola stale zamestnana..t.j.11rokov........dakujem

turistka
9. okt 2013

@barca25 aj si nejaky ten den pracovala, resp. cerpala dovolenku?nemala si to dat ako otazku, lebo sa na to da reagovat iba 1x.

majuska9
9. okt 2013

Máš už podpísanú výpoveď? Kedy sa ti končí RD?

m.i.r.i
9. okt 2013

ak si pred MD a RD riadne pracovala ako pises 11 rokov a bola si zamestnana na dobu neurcitu, tak urcite narod na podporu mat budes..Zalezi na tom ale kedy to ocakavas..Pozeram, ze tvoje druhe dietatko ma 2r a 4m, teda mas este 8 mesiacov do ukoncenia RD, pricom pises, ze si uz podpisala dohodu o ukonceni pomeru a dostala si odstupne...S tym teda pozor...mala by si ist na Urad Prace teraz, ked ti skoncilo zamestnanie sa poinformovat.
Moja dobra kamaratka to tak urobila...bola 6 rokov na RD, hned po skonceni RD dostala vypoved pre zrusenie miesta, isla na UP a dostala pol roka podporu...ona si to platila este aj pocas RD z maximalneho zakladu kedysi, doplacala si a tak mala maximalnu podporu a dalsieho pol roka nemusela robit 🙂 Takze urcite narok mas, len pozor na to kedy budes ziadat..chod sa informovat teraz, ked uz vlastne nie si zamestnana..

strelka11
9. okt 2013

ano máš narok na podporu,bola som sa na to informovať na sociálke,lebo po novom mi kamoška vravela,že podporu už vypláca sociálka a nie úrad práce,takže ked máš odpracované viac ako 3roky tak máš určite narod na podporu,ale len polroka! 🙂

zalka
10. okt 2013

@barca25 od dátumu skončenia PP ak sa zaeviduješ na UP do 364 dní tak Ti nárok na podporu vznikne, ak sa zaeviduješ na UP neskôr napríklad 370 deň od skončenia PP tak nárok na podporu mať nebudeš.