Mám nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?

5. máj 2021

Ahojte, mám takú otázku už do budúcna, som na začiatku tehotenstva, zmluvu mám od 3.2.2020 a mám ju na dobu určitú do 31.1.2022 (v tomto čase už budem na materskej) a teda predpokladám že mi ju nepredĺžia a teda budem nezamestnaná potom.
Budem mať nárok na podporu po rodicaku? Viem že je podmienka 2 roky zamestnania za posledné 4 roky, avšak tu mi bude asi pár dní chýbať 🤔 vôbec sa neviem z toho vysomarit, pred týmto zamestnaním som čerpala podporu zo zamestnania predtým a vyčerpala som celých 6 mesiacov. Ak by sa našiel niekto, kto mi vie poradiť budem veľmi vďačná.

snehulak77
5. máj 2021

Ahoj. Skúšala si volať do socialky? Keď im nadiktujes rodné číslo, tak ti budu vedieť presne povedať.
Ja som riešila niečo iné, ale vedeli mi pekne povedať, aký mám nárok. Alebo ešte je kontaktný formulár na stránke a keď t napíšeš, tak ti odpisu. Mne odpísali asi na druhý deň úplne jasnú odpoveď. Podľa mňa je toto najlepšie, lebo oni vidia presne koľko dní máš zaplatených a vedia ti povedať aj ochrannú lehotu pri jednotlivých prípadoch.

draik
5. máj 2021

Ak nebudete mať 730 dní PvN za posledné štyri roky (resp. od poslednej podpory), tak sa môžte poistiť dobrovoľne.

autor
5. máj 2021

@snehulak77
@draik vďaka 😊

autor
5. máj 2021

@draik práve som to vyrátala vychádza to presne 729 dni 🤦🏻‍♀️ neviete poradiť akým spôsobom sa to dá potom doplatiť? Vďaka

draik
5. máj 2021

Uzatvoriť dobrovoľné PvN (dá sa len v balíku s inými).