icon

Mám nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?

mikina1
14. feb 2013

Ahojte, v októbri mi končí predĺžená rodičovská dovolenka, zdrv.stav dieťaťa ...., chcem sa spýtať mám nárok na "niečo", predtým som bola riadne zamestnaná.

dijefcatko
•
14. feb 2013

tak toto aj mňa zaujíma a budem vďačná za názory. Ja som síce na "klasickej" rodičovskej, ale spolu s ukončením materskej dovolenky (tých prvých 6 mesiacov) mi skončila aj pracovná zmluva a keďže môj bývalý nadriadený mi ju práve kvôli tomu, že som matka a podľa jeho názoru to nejde dokopy s vedeckou kariérou, nepredĺžil, s nástupom na rodičovskú som sa stala vlastne nezamestnanou. Tak tiež neviem, či po jej ukončení budem mať nárok na podporu alebo vôbec na nič 😒

ziggina
•
14. feb 2013

no dobra tema,mna to tiež zaujima,pretože nastupom na matersku,teda po porode mi skončila pracovna zmluva a taktiež sa moja šefka rozhodla že po 8 rokoch som už nepotrebna a prepustila ma.Takže som zvedava ako to vlastne je. 😖

evita68
•
14. feb 2013

ak pred zaevidovaním na úrad práce nebudete mať poistenie v nezamestnanosti 730 dní v posledných troch rokoch, tak nárok na podporu nebude.. poistenie v nezamestnanosti trvá aj počas RD, ak trvá aj váš pracovný pomer..

ziggina, počas materskej a rodičovskej ti firma nemohla dať výpoveď, len ked sa ruší firma.. ak si dostala výpoveď, môžeš napadnúť jej neplatnosť.. ale ak si podpísala dohodu o skončení pracovného pomeru, tak je to škoda, lebo nebudeš mať teraz nárok na podporu

adka.8
•
20. feb 2013

ahojte, mňa by zaujímalo keďže mi končí materská 8/2013 a na 99,9% dostanem výpoveď pretože to u nás v práci vypadá katastrofálne či by som si mohla dákym spôsobom zvýšiť podporu v nezamestnanosti keďže podpora z práce mi vyjde veľmi veľmi nízka.