Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
Ešte jedna otázka je jedno ci si vyčerpam jeden deň dovolenky a zvyšok nechám preplatiť alebo nastúpim na jeden deň doprace a dovolenku nechám preplatiť? V oboch prípadoch môže byť max podpora?
@zalka Ahoj...chcem ta aj ja poprosit o radu, v marci ma maly tri roky stale som na RD,poberala som aj MD od marca do oktobra 2015, predtym som bola na pn od novembra 2014 do zaciatku MD ...ale ide o to ze od oktobra 2017 som zacala pracovat na brigadu u ineho zamestnavatela,u staleho zamestnavatela PP stale trva. Mam narok na podporu kvoli tej brigade ci bohuzial? dakujem moc
@adusa9 nárok na podporu máš... ale otázne je v akej výške,
ak chceš mať podporu vo výške 50% hrubej mzdy pred MD .. tak treba ukončiť PP počas RD, samozrejme aj brigádu
ak chceš mať podporu z príjmu z dohody ako 50% z dohody tak môžeš čerpať dovolenku po skončení RD a ukončiiť PP po RD po dovolenke ..
cize napr.9.3. mozem ukoncit PP a potom 12.3.staci sa ist zaevidovat na UP?
Dievcata chcem sa spytat budem mat narok na podporu ked som robila od 1.2.2013-31.1.2014 potom som brigadovala a zacala som robit 1.5.2014-31.8.2017 od maja 2016 som bola pn kvoly tehotenstvu v auguste 2016 mi dali vypoved lebo sa rusila firma aj s odstupnym. Muz chce ist na matersku a ja by som isla na podporu, budem mat narok lebo na upsvar mi to nechcela povedat nemala zaujem. A este jedna otazka ked prerusim rd na pol roka a potom obnovim rd sa mi potom predlzi o tych 6me siacov? Budeme aj rodicovsky vyplacany o tych pol roka alebo len do 3rokov za odpovede dakujem
@zalka ahoj, nevies mi prosim poradit ako to je s podporou ked dam vypoved na konci RD. Ale pocas RD aj MD som pracovala najskor na dohodu a potom 5mesiacov na polovicny uvazok? Mam este aj nejaku dovolenku. Mozem si zvysit zaklad prave tou dovolenkou ked mi ju preplatia alebo to nema ziaddn vplyv v tomto pripade? Dakujem velmi pekne. Uz som zufala.
ahojte poradite mi prosim mam narok na podporu ? od 2009 som zamestanana v roku 2013 som isla na MD,rodicovsku 2015 druha MD rodicovska a konci mi 26.3 2018 mam este asi 24 dni dovolenky ale asi budem musiet ukoncit pp koli malemu ktoreho mam do septembra doma . a v akej vyske by podpora mohla byt ? dakujem

@nicolkae ak si nebola pred md na pn, tak pravdepodobne nie. Berie sa prijem za posledne 2 roky