Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@lus2909 50% z hrubej mdzy, maximále 925€
@lus2909 Si na RD? Postup som ti napisala. Drz sa ho a budes mat max.podporu. V takomto prípade ide o to vyčerpať 1-2dni dovolenky a ostatnu preplatit. Proste priklad-RD konci napr.12.3.2018, dohoda o skončení PP k 14.3., vycerpes dva dni dovolenky, ostatnu preplatia.
Ty si nemala za posledné dva roky žiadny zdanitelny prijem. Cize tvoj VZ pre podporu bude prijem za tu vycerpanu s preplatenu dovolenku. Povedzme,ze si mala hrubú mzdu 600Eur, mas 20dni dovolenky. Tvoj denny VZ pre dovolenku je cca 30Eur. Vycerpes dva dni ostatnu preplatia. Cize VZ pre podporu 600/2=300Eur/den-max.VZ je 59,96Eur/den.
Vdaka, rada by som vydrzala ved aj tak budem doma so syncekom, len v lete sa stahujeme do zahranicia, tak by som rada vyuzila moznost poberat este podporu. Cize je to jedno ci si dovolenku vyberiem a PP skoncim potom alebo ku dnu skoncenia MD? Vdaka
@evittam prosim, vies poradit aj mne, ci ked som si uz dovolenku vycerpala po MD a teda ziadnu uz nemam, na maximalnu podporu narok mam ci nie? Z prijmu pred MD a RD by mi vysla, len ide o to, ze som 4,5 roka vkuse doma-rezazovy porod. Dakujem
@supolienka Pokial si mala vysoky prijem tak ano-z predpokladaneho prijmu.
@evittam ahoj, prosím ťa vidím, že sa v problematike vyznáš, nevedela by si mi prosím poradiť? Môj prípad je trošku komplikovaný. Zamestnaná som bola od 1.9. 2014 - 31.8.2016 (medzitým som mesiac nepracovala) - dni poistenia v nezamestnanosti = 700. Momentálne poberám RP, syn má 17 mesiacov. Celý august 2016 som v práci čerpala dovolenku, 29.8.2016 som nastúpila na MD, a 31.8.2016 mi pracovný pomer skončil. Rozmýšľam, že by som sa šla prihlásiť do SP na 30 dní na dobrovoľné poistenie (aby som získala 730 dní na dávku v nezamestnanosti), RP by sa dal na manžela a ja by som požiadala o podporu. Teraz moja otázka: z čoho sa mi bude počítať podpora ak by som sa na UP zaregistrovala na konci augusta 2018 ? v rozhodujúcom období by bol ten august 2016 - vtedy som čerpala dovolenku v práci a toto dobrovoľné poistenie, na ktoré sa plánujem prihlásiť. Zaujíma ma, či práve toto dobrovoľné poistenie má nejaký vplyv na výšku podpory, nakoľko bude trvať iba 30 dní ? Alebo to výšku mojej podpory neovplyvní ? Budem veľmi rada ak vieš, či by si mi v tomto neporadila. Ďakujem 🙂

Ahojte dievcata niekto polopatisticky mi to vysvetlite ako to je s tou maxim.podporou po rodicaku lebo citam tu o tom a som z toho jelen dakujem