icon

Mám platiť poštovné za neprebratú zásielku?

22. jan 2024

Nikdy som sa s týmto nestretla, neviem, čo mám urobiť. Ide o to, že som objednala z eshopu tovar, no zásielku som neprebrala / dôvody nechcem uvádzať, ani nie sú podstatné /
a dnes mi prišiel mail, že sa im zásielka vrátila, a požadujú zaplatiť poštovné, ako som povinná a musím zaplatiť ... + čo všetko neberú ako dôvody neprebratia ....

a otázka znie, musím zaplatiť ?
prvý krát mi nastala situácia, kedy som jednoducho nemohla prebrať a hned takýto mail. Neviem, či platiť alebo nie, čítala som články, niekde radia zaplatiť, niekde nie, že riziko podnikania, majú s tým rátať
nechcem urobiť chybu a platiť ešte viac neskôr, i ked o tom reč nebola, ale ani nechcem platiť ked na to nemajú oni nárok.
Ďakujem za pomoc a užitočné odpovede.

horvathova_ja
•
22. jan 2024

Eshop má právo požadovať úhradu nákladov poštovného ak ste balík neprevzala. Druhá vec je ako v našom štáte je toto ich právo vymožiteľné.

viestta
•
22. jan 2024

Citaj hlavne obchodne podmienky, nie clanky na internete. Ked to maju v obchodnych podmienkach, tak si pri potvrdzvani objednavky suhlasila aj s tym, ze mozu od teba pytat postovne ak nepreberies zasielku.

13uzivatelka11
•
22. jan 2024

A to je taky problém zaplatiť náklady na poštovné? Prečo by to mali oni platiť za teba? Tiež sa mi raz stalo ze sa mi nedala dobierka prebrať a prisiel mi email nech im zaplatím poštovné a nemala som s tým najmenší problém.

13uzivatelka11
•
22. jan 2024

A potom sa ľudia sťažujú keď sa niekde nedá platiť na dobierku. Tak presne pre toto.

simca06022011
•
22. jan 2024

napis email na SOI, nech ti poradia presne napisu, ci je to tvoja povinnost alebo nie. A napisu ti, sice to bude trvat...

tamitamitami
•
22. jan 2024

Normálne zaplať náklady na poštovné ak si ich od teba pýtajú tak je veľmi pravdepodobné že to majú uvedené aj v obchodných podmienkach.
Hádam tie 4€ nestoja za to aby ťa "naháňali" alebo si skončila na "čiernej listine".

tamitamitami
•
22. jan 2024

Ak myslíš túto stránku tak tu máš obchodné podmienky....je to tam všetko uvedené.
https://bieliace-pasiky.com/obchodne-podmienky-i12

patka06
•
22. jan 2024

V obchodných podmienkach máš jasne napísané, ak nepreberieš zásielku, platíš 4 E.
Takže, áno, musíš im uhradiť ich náklady

veronikaszabova
•
22. jan 2024

Fakt robis take rosado za 4€??? 🤷🤦🤦

mk1111111111
•
22. jan 2024

Obrat si to na seba, posles kupujucemu zasielku za postovne 4 eur a on, z dobrej vole, alebo inej vole nepreberie. Pacilo by sa Ti to? Ze si prisla len tak o 4 eur? Ani eshop eura netlaci na tlaciarni, tiez to musia zaplatit "zo svojho"