icon

Mám po výpovedi nárok na podporu?

kajka2022
21. máj 2025

Viete mi prosím poradiť? Keby dám výpoveď v praci mám nárok pol roka na podporu či ako je to?ale ja som bola na materskej 1,5 roka a vratila som sa do práce tak neviem ako sa to berie🤦‍♀️ďakujem za rady

sisa_s
21. máj 2025

1.5 roka si na materskej nebola...
Ak za posledne 4 roky mas 730 dni nemocenskeho poistenia, tak mas narok na podporu

kajka2022
autor
21. máj 2025
@sisa_s

1.5 roka si na materskej nebola...
Ak za posledne 4 roky mas 730 dni nemocenskeho poistenia, tak mas narok na podporu

@sisa_s no hej bola som na materskej aj pracovala ale až ked mal maly 1,5 roka som isla do práce vtedy nemocenske platí za mna štát?

elanor
21. máj 2025
@kajka2022

@sisa_s no hej bola som na materskej aj pracovala ale až ked mal maly 1,5 roka som isla do práce vtedy nemocenske platí za mna štát?

@kajka2022 daj realne datumy za posledne 4 roky, kedy bola praca, kedy bolo co.
Stat ti nemocenske neplatil. Maximalne tak zdravotne a dochodkove.

balerina2025
21. máj 2025
@kajka2022

@kajka2022 kolko ti realne za 4 roky trva Pracovny pomer?
lebo podmienka je mat 730 dni poistenia.

chrobak7
21. máj 2025
@kajka2022

@kajka2022 Na materskej si nemohla byť 1,5 roka. Materská dovolenka je v trvaní 34 týždňov. Potom si bola na rodičovskej dovolenke, čo je úplne iný inšttitút.

Obdobie materskej sa ti započítava do doby potrebnej pre určenie podpory, doba rodičovskej nie.

Inak takých tém je to mrte, stačí si len vyhľadať:

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...