icon

Mám právo na príspevok na bývanie?

16. aug 2021

Ahojte chcem sa opýtať s priateľom žijeme v spoločnej domácnosti je riadne zamestnaný. Ja som na rodičovskej dovolenke. Niesme manželia. Alimenty nemáme určené. Chcem sa opýtať mám právo nám príspevok na bývanie pokial žijeme v podnájme?

Strana
z2
autor
16. aug 2021

@c_est_la_vie fajn keď tá moje velkohube vyjadrenie pobúrilo😂 pracovala som rok a potom bohužiaľ prišla jedna pani a začalo sa prepúšťať (zjavne to bola moja vina, pretože som chcela byt bez prace, s pôžičkou na krku). Nejde o to, že som pracovať nechcela. A hovorit nepriamo o tom, že som si dieťa urobila aby som odrbavala stať si odpusť. Ja som si malú neplánovala no prišla a snažím sa o ňu starať ako mi najviac ide. A chcela som len vedieť či nemám nárok na pomoc keď už jej otec nepomáha tak ako by mal, čo zjavne je moja vina že je idiot. A neviem no stať dáva hlavne tým, na kolóniách doslova im núkajú načo majú nárok a to som mala možnosť vidieť na vlastne oči. Netvarme sa že štát tým prispevkom na bývanie nám dáva nejaké stovky EUR. V dnešnej dobe má problém vyžiť normálne pracujúca rodina bez Detiii!!!!!!! A to mi nepovedz že nie.
@sissy27 nie každý sa na materstvo stihne pripraviť a ide s tým co je. Bývam v meste nemám s tým problém. Takze niesom z dediny. Všetko tu je.

autor
16. aug 2021

@sissy27 preboha 😂😂😂😂😂😂 hej 5 deti mám a chcem aby sa o ne stať staral tu končím. Urážať sa nenechám. Bola normálne otázka keďže poznám ľudí ktorí takí žijú ako ja a hmotnú núdzu majú. Dovidenia.

sissy27
16. aug 2021

tak potom kde je problém? žiješ v meste, kde všetko je - práca, jasle, mhd.
Ja som reagovala na otázku inej užívateľky, ktorá sa pýtala čo v prípade, ak možnosti jednoducho nie sú. Ty ich očividne máš, ale odmietaš. Ak poznáš ľudí, ktorí žijú ako ty a hn dostávajú, tak prečo sa nespýtaš rovno ich ako to vybavili? Ale prvý predpoklad na získanie hn je mať vyriešené výživné na dieťa. To nemáš, takže problém vyriešený.

c_est_la_vie
16. aug 2021

Povedz mi v ktorej vete som naznačila, že si si urobila dieťa aby si odrbala štát.
Ak si pred tehotenstvom pracovala, nárok na MD sa ľahko získa obnovenim nemocenského. Naozaj sa mi nechce veriť, že by si si nechala celú materskú i vyšší rodičovský utiecť.

Problém je tvoje vyvinovanie- za to, že tebe je zle, môže otec dieťaťa, lebo je debil, plus štát, lebo ťa odrbava ( prosím, ešte raz mi povedz že v čom, neodpovedala si).

S tým debilom si spala ty. Ak si ho ešte dostatočne nepoznala, dnes je kopec možností antikoncepcie. Či i tá záhadne zlyhala? ( Po pretrhnuti kondómu ešte existujú tabletky po napr.)

Každý robí v živote faily ( aj ja), len niekto väčšie, niekto menšie. Ale treba sa postaviť na nohy a vziať život do vlastných rúk. Keď je tatko debil a nepomáha s nájmom- vystahuj ho a pýtaj výživné. Aj tak nestačí? Jasle zaplatíš rodicakom a zostane ti plat a výživné. Alebo môžeš pár eur zarobiť upratovaním, stráženim cudzích detí, venčenim psov niekomu cez dovolenky.

Ale tento prístup je cesta na dno.

heleninamama
16. aug 2021

Mňa len zaujíma, kto Tebe a podobným mladým dievčatám, ktoré sa náhodou stali matkami, samozrejme bez akéhokoľvek zabezpečenia, nahovoril, že sa má o Vás postarať štát?
Veď v prvom rade sa má o dieťa 80postarať rodič, pripadne požiadam o pomoc niekoho zo širšej rodiny - určite máš rodičov, súrodencov, ale napr. sú tu aj rodičia toho Tvojho oplodniteľa, tak nech pomôžu s vnúčaťom.
Ale tu sa fakt vždy opakuje len, nech mi dá štát, štát... A pomaly už príspevok na všetko.

ukulela
16. aug 2021

@catherinah ja robim celu matersku aj rodicak z domu. kolko chcem a ako mi vyhovuje. mam to ale dohodnute so zamestnavatelom, potrebuje ma a je ustretovy .....
autorke - nie, nemas narok na ziadne specialne davky, lebo nie si v hmonej nudzi. navyse si nevycerpala vsetky moznosti (alko urcenie vyzivneho) - skratka sa musite dohodnut na spolocnom fungovani a financovani domacnosti. a ak to nejde, musis najst sposob, ako si privyrobit. budpracou z domu, alebo vikendove brigady, ked sa o dieta moze starat otec a pod. roznasat letaky ozes aj s dietatom v kociku/nosici a podobne.
@sissy27 a svata ravda, cim vyssi rodicak, tym viac zeny pindaju (chceli by hadam ozaj minimalne cisty plat cele tri roky, ked nie viac .... :( pritom ozaj teraz je to uplne paradne - tehoenske (bohynu, cisty populizmus),porodne (pokryje pomaly celu vybavicku) a materska na urovni mzdy pol roka a potom 370 rodicak? oproti dvom stovkam, co som dostavala pri starsom je to nebo a dudy 🙂 keby som nemala 40+, strihnem si aj tretie dieta aktualne 🙂

ukulela
16. aug 2021

prepac, ale stat nuka len tym, co maju podla zakona narok. vyska hmotnej nudze je rovnaka tak v osade, ako v panelaku ... a ked ty mas rodicak, mas zarabajuceho chlapa, tak skratka hmotnu nudzu nesplnate. ze je chlap debil a nevidi, ze ty teraz nerazabas a nemas co jest, to mi je luto. skoda - ak si pracovala rok, bolo tam reale pred porodom vyriesit matersku nejakym sposobom, asi si to nevedela. s chlapom, ktory ta necha o 14€ z rodicaku a ries si svoje sa neda fungovat. to si y musis premysliet, co s takym zivotom. bud sa pozhovarate a zacnete riesit veci spolocne, alebo skratka ziadat vyzivne a hotovo.

Strana
z2