Mám sa odvolať proti rozhodnutiu o príspevku v nezamestnanosti?
Vie mi niekto prosím poradiť? Došlo mi rozhodnutie od sociálnej poisťovni o príspevku v nezamestnanosti kde mi schválili len 50 % to je 15 € je to v poriadku splnila som všetky podmienky poistená som nad 1150 myslím to co ma byt niečo cez 700 dní sa mi zdá ale myslím ze to je malo v živote som na úrade práce nebola a zdá sa mi to strašne málo na mesiac necelých 500 €
Čo sa stane keby som sa odvolala zamietnuť mi to co schválili? A nedostanem peniaze žiadne?
Dakujem za pomoc
@noemika2011 prepáč ale väčšiu skomoleninu si nemohla napísať?
@noemika2011 podpora v nezamestnanosti je vždy 50% denného vymeriavacieho základu, ktorý sa odvíja od tvojej mzdy, ktorú si mala v rozhodujúcom obdobi. Nemyslím si, že odvolanie ti niečo pomôže, proste ti to tak vychádza na základe odvodov, ktoré si odvádzala.
@noemika2011 je to 50%..
@noemika2011 to máš mať na prezitie, nie zivot. Cím skor si treba najst pracu
a čo sa chces odvolávať? Nevieš základné veci, že zákonom je dané 50 percent
@zojazoja
Však to hrubú mzdu som mala 1230 €
@zmrzlinka2021
Ja viem ze to ma bit na živobytie a robotu si hľadám nemám v úmysle ostať na úrade ale aj tak sa mi to zdá málo za celoživotné od robene roky no nič sme na Slovensku co už
tu mas uzitocny link https://www.podporavnezamestnanosti.sk/vypocet.php pocita sa nie z toho kolko zarabas teraz, ale priemer dvz za posledne dva roky. ak sa ti prepoxet nezda, pokojne sa odvolaj, aj im sa moze stat, ze sa pomylia
@noemika2011 to je cca 50 percent. Presne ako ti napísala zero hero..zobrať všetky výplatnej pásky a rátať denný vymeriavací základ..
Tvoja mzda je v hrubom, daj si ju do čistej a delené dvomi. Jednoduché. Výpočet je priemer posledného roku nie dvoch....
Prosím poraďte mi som na podpore a nasla som si prácu na neurčitú dobu podpísala som zmluvu ale vihodili ma mam nárok na odobratie podporí budem musieť čakať zas na virozumenie od sociallky alebo stačí sa zas zaevidovať na úrade práce? Ďakujem
@noemika2011 opat musis vsetko od znovu, najskor ta musia pravoplatne vyradit, potom zaradit po vydani oznamenia o zaradeni ti socialna poistovna za vystavi rozhodnutie o podpore a budes pokracovat v tej co si poberala len sa ti to ponatahuje kym prides k peniazom, kvoli kratkemu PP co si mala to musi ist cele nanovo.
@9lf9
Dakujem dúfam ze to stihnú a peniaze pošlú
Je to nanič aspoň 2 týždne bi mohli čakať a nie viradovat a zas pri radovať tak budem musieť čakať na rozhodnutie odznova? Dobre som to pochopila?
@noemika2011 ano od znova cakat na vydanie zaradenia a nasledne pockat na spracovanie podpory. Nerozumiem ake 2t maju cakat aj ked ti prac.pomer trva len 1 den musim byt zo zakona vyradena a ked nieje evidencia nie je podpora.
@9lf9
Tak som myslela ze zastaviť peniaze a všetko na 2 t aspoň a potom normálne vitadit no nevadí co už nevedela som len teraz dúfam ze mi schvália to co som mala a poberala 1.5 m ďakujem
@noemika2011 budes mat schvalene to co predtym neboj.
@9lf9
Dakujem

@noemika2011 ved príspevok nezamestnosti je 50 percent hrubej mzdy,nie?