icon

Mám šancu dostať pri odvolaní chýbajúce 1 percento k plnému invalidnému dôchodku?

bubulacikkk
15. jún 2022

Ahojte schvalili mi70percetn invalidneho dochodku .Pani na socialnej poist.mi povedala ze sa mam odvolat kedze mi chyba 1 percento do plneho dochodku.Mate skusenosti vyslo vam to
?Risknut to?Nemozu mi dat potom menej?Nevyznam sa dakujem za rady skusenosti pekny vecer

kacena4
15. jún 2022

otazka je z akeho dovodu chces mat o to jedno percento viac, na sume ti to vela nespravi, len kvoli tomu aby si mala napisane "plny"?? vidis tam niekde vyhody? aby si isla do odvolania?

zero1
16. jún 2022

na sume to 1% zmení veľmi veľa. momentálne je vzorec výsledná suma napr. 300 eur krát 0,7 ale pri plnom dôchodku sa zo vzorca tento koeficient odstráni a už sa tých 300 nenásobí žiadnym koeficientom. takže áno. je to veľký rozdiel. ak si myslíte že máte nárok na viac percent tak sa treba odvolať

bubulacikkk
autor
16. jún 2022

@kacena4 ahoj vidim...mne pani na spcialke povedala ze to1percento mi urobi "dvojnasobok",sumy dochodku.to1 nemali ako.pripocitat ale ze vacsinou to uznavaju kedze diagnozy sa uz zlepsovat nebudu ze isto to mam sksuit len som chcela nejake skusenosti ci to tak aj realne robia dakujem a pekny den
@zero1