Máme nárok na sociálne dávky ak bývame u rodičov?

sofi1230
8. nov 2011

Chcem sa opytat ci nemate niektora skusenost s tym ze ja som na MD a manzel je nezamestnany nas mesacny prijem je moja materska teda 195e plus pridavky na dve deti manzel nedostava nic na socialke nam povedali ze nemame narok na nic pretoze byvame u rodicov prosim o pomoc vopred dakujem.

rybenka79
8. nov 2011

Prispevok na byvanie moze poziadat iba vlastnik, t.j. rodicia a rozkalkuluje sa to na clenov domacnosti - preto ti povedali ze nemas narok ak ste u rodicov. Opytaj sa ich to iste ale v mene svojich rodicov... ale aj tak si myslim ze je to iba cca okolo 50eur.
Tu asi pomoze iba praca a akakolvek a nie iba jedna...

andreah25
8. nov 2011

Pokiaľ máš vek pod 26 rokov a bývaš u rodičov, nedostaneš nič. V tom bude asi ten problém. Ak by ste aj mali nárok náhodou na výpomoc v núdzi, tak to aj tak nebude viac ako myslím 60 eur, čo iste nepomôže. Základ je, aby si manžel našiel rýchlo prácu, akúkoľvek, aj za minimálnu mzdu, ale aspoň čosi nech domov prinesie. Alebo si začnite hľadať prácu obaja a komu sa podarí finančne lepšia, tak ten druhý ostane na MD.

kukucg
8. nov 2011

Je to pravda, bohuzial nemate narok na ziadne davky, ani na pomoc v hmotnej nuzdi... Ako pisu baby, treba hladat robotu, ine vychodisko moc nevidim...