Manžel je pozitívny, ja negatívna. Môžem ísť do lekárne a do potravín?
Dnes sme prisli s manzelom domov on pozityvny ja negativna....je izolovany v oddelenej izbe...napriek tomu ze som negativna nemozem ani do potravin ani do lekarne?
Mate link co mozem a co nie?
Daj si do lupy, uz tu toho bolo na mrte min.tyzden.
Nesmiete nikam. Poproste znamych, vyuzi donasku. Ak sa neda poradia na obecnom urade. Socialne zariadenie mate predpokladam spolocne.
Nie nemôžes nikam... My sme tak už týždeň a ešte nás týždeň čaká ☹
aj socialne zariadenie, aj riady aj neviem co. a navyse k nakazeniu mohlo dojst uz pred testovanim. toto testovanie je nepresne, preto sa nemusi prist na pozitivitu kratko po nakazeni.
poznam najmenej 5 ludi, co mali priznaky covidu do 3 dni po testovani s naslednym opatovnym pretestovanim, co im nakazu potvrdilo. antigenovy test najlepsie odhali infekciu, ktora uz prebieha, cize je vo faze, ked je clovek najinfekcnejsi a aj ma uz prejavy. samozrejme,a le kazdy neochorie, cize moze prebiehat u niekoho bezpriznakovo, pripadne sa mu priznaky zakratko prejavia, alebo ma len nejake minimalne prejavy. id o to, ze je to niekolko dni po nakazeni, aspon 5-6dni. je to asi trosku aj individualne a v zavislosti od mnozsva virusov, ktore sa preniesli.
a teda ti co poznam, museli byt nakazeny urcite uz pred testovanim.
@majamat precitaj to ešte raz a pozorne co napísala...
4stanka4
•
Dnes o 16:45
Nie nemôžes nikam... My sme tak už týždeň a ešte nás týždeň čaká
Takže nie 10 dní, ale budú doma 14...
@maciatkolulu precitala som si to dobre akurat som si neuvedomila a nepouzitla slovo este
a teda pytala som sa preco este tyzden? kedze tyzden a tyzden je 14dni a bezne je karantena 10dni.
@majamat jaaaaj😉
@majamat pretože manžela poslal obvodak na PCR a včera nám volali z hygieny že karantenu mame rátať od pozitívneho PCR testu a nie antigenoveho ako nám tvrdil doktor. Švagriná je tiež pozitív na PCR ísť nemusela... Každý robi ako jemu pasuje ☹ manžel je od utorka úplne v poriadku
@4stanka4 to ej blbost veru, my sme si toto vsetko vytelefonovali aj na hygiene.
napr, kamoska bola asi o tyzden skor v karantene . ona bola testovana v robote a to jeden den antigenovym ( 22.10.), dalsi den PCR ( 23.10.). oba pozitivne., nasledujuci tyzden jej volali z hygieny, ze ma teda karantenu a ze ju pretestuju a aj jej starsiu dceru a mamu. no jej sms s terminom PCR neprisla. prisla len jej dcere a mame a to na 5.11. z hygieny jej povedali, ze ak niektora z nich vyjde pozit, budu vsetci dalsich 10dni doma.
kamoske sa hne dpo testovani zacali prejavy a do 10dni sa jej polepsil, aj ked ju este boli ucho, ale zabera jej Burow alkohol, cize ani ATB nepotrebuje, jej mama ochorela o 1-2dni neskor ako kamoska. cize boli chore sucasne, ale kedze nebola testovana, tak sa jej rata karantena 10dni od pozitivneho testu. cize od toho 5.11. kamoske zas volali z hygieny, ze jej mama je pozitivna a teda tentokrat jej povedali uz inu info, tu co som jej hovorila aj ja, ze ona uz nemusi byt v karantene, len jej mama a dcery. ona uz covid prekonala, uz ho teraz nejaky cas nedostane a uz nie ej infekcna, cize kludne moze karantenu ukoncit.
u mna to bolo tak, ze ja som den pred plosnym testovanim ochorela, tak mi antigen, vysiel pozitivny. mm bol negativny. preto sme toto zistovali.
@majamat áno toto hovorili aj manželovi že ak by som bola ja pozitívna-bola som na PCR o 2 dní neskôr tak ja si musím odrátat 10 dní od môjho testovania karantenu kdezto manžel by ju ukončil od jeho pozitívneho PCR testu.... A švagriná ta konci karantenu zajtra a ona vôbec nemusela na tie PCR tomu fakt nerozumiem lebo nám hneď po tom ako vyšiel manželovi pozitív antigénový tak nás hneď zobrali na bok a vojak nám hovoril ze určite na PCR aby sa to potvrdilo alebo vyvratilo
To je jedno že je v inej izbe, ste brani ako obaja pozitivni, napr. Ty môžeš byť pozitívna až o pár dní, zatiaľ si mala toho vírusu v sebe malo, tak ťa to nezachytilo. Nasťastie je donáška, potraviny domov, dúfam, že vydržíte nejako 🙏
@majamat no môj brat bol negatívny druhý, deň teploty, a pozitívny
@ice8 veru, bude to rozdiel, lebo v 2-gener. dome vacsinou byva rodina, ktora sa kontaktuje. v bytovke, sme dens 10den v karantene a ked vybehnem na chodbu ( mame tam vrecia s triedenym odpadom ) , tak nikde nikto. celych 10dni som na nikoho nenatrafila,a j ked samozrejme von moc nechodime.

obaja nemozete nikam