Manžel má pozitívny a ja negatívny test. Môžem byť vonku s dieťaťom?

31. okt 2020

Ahojte.
Manželovi vyšiel pozitivny rýchlo tesst. Mne vyšiel negatívny. Hned po testovaní sa manzel izoloval, už s nami nešiel do nášho bytu.
Teoreticky by som sa ja mohla voľné pohybovať. Ale určite sa chcem dať pretestovat PCR testom.
Nemám v pláne sa s nikým stretávať, ale mám dovolené ísť s dieťaťom vonku?
Tiež jej nedovolím sa hrať s inými deťmi. Pôjdeme sa len prejsť. S negatívnym testom by som mohla to viem. Ale keď budem prihlásená na testovanie PCR testom tak by som mala byť asi 5 dní v karantene či..?

lenkazajka
31. okt 2020

Tiež to tak mame priateľ je pozitív ja so synom negatív /žijeme v spoločnej domacnosti/ po testoch sa izoloval a teraz neviem či aj ja so synom mame byt v 10dnovej karanténe..ci môžeme byť spolu v jednom byte ci byť od seba ako teraz ?

lubka73
31. okt 2020

https://www.somzodpovedny.sk pozri si som pozitivny a rozklikni si o vysledku testu odporucame - podla toho mate ostat cela domacnost v karantene

uhnakova
31. okt 2020

podla mna plati to iste ako v inych pripadoch - kontaktovat praktickeho lekara a ten vypise ziadanku na testy najskor na piaty den od kontaktu s nakazenym, teda odo dneska. Pokial ten test vyjde negativny, tak uz netreba byt dalej v karantene, inak bude nariadena 10 dnova karantena odo dna testu.

uhnakova
31. okt 2020

a do dalsieho testu treba zostat v karantene.

hettinka
31. okt 2020

Prihlás sa na korona.gov.sk a pozvú ta asi na test. Karanténa je 10 dni. Dieťa testovať asi nebudú, ak nemá príznaky. A von v tom prípade nesmieš, len na balkon.

hailey1
31. okt 2020

Vsetci, ktori ziju s niekym, kto je pozitivny maju povinnost ist do karanteny, ci uz zeny, deti, ktokolvek...

zuzubb007
31. okt 2020

presne tak ako píše hailey1 všetci musíte do 10dňovej karantény, a vyjsť akurát tak na balkón nikde inde ani do obchodu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. okt 2020

Hej myslela som si. Aj keď je to také že nežijeme už v spoločnej domácnosti nakoľko sa odsťahoval, a nie je o tiež úplne štandardný prípad keď človek nemá ani 30%pravdepodobnost že je negatívny. Ale tak tiež to tak chápem.. žiaľ.

olinka242424
31. okt 2020
olinka242424
31. okt 2020

Ja už neviem na internete je toto usmernenie ak je osoba bez klinických príznakov rodinní príslušníci nie sú v karantene

autor
31. okt 2020

@olinka242424 ďakujem ale on hneď po testovaní odišiel ja som všetko vydenzifikovala takže užívame normálne celý byt. Len ma asi trafí doma sama tehotná s malým dieťaťom. Ale musíme to zvládnuť. 🙂

noami12
31. okt 2020

Tak izoloval, neizoloval bol s vami do tej doby co sa dal otestovať a mohol Vás nakaziť a aj bez príznakov môžeš byť prenášačom nie dnes ale aj o dva dni môžeš byť nedajbože pozitívna aj ty. Dávali dnes v správach že ak je doma pozitívny a ostatný negatívny tak všetci musia byť v karanténe.

janulla1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
budemmamca
31. okt 2020

Kontakty sa dohladavaju 10 dní spätne

portret7
31. okt 2020

Najskor nech sa dá manžel otestovať na PCR, aby sa potvrdila alebo vyvrátila pozitivita. Von na prechádzku by som išla, samozrejme pre istotu opatrne a držať si odstup.

hettinka
1. nov 2020

Pokial nebudú ľudia, ktorí boli s pozitívnym vysoko infekčným človekom (práve takýchto zachytí antigenovy test), v karantene, tak je cele plošne testovanie zbytočne.
Normálny človek k tomu nepotrebuje nariadenia, stačí použiť zdravý rozum.

noami12
1. nov 2020

@hettinka presne tak veľká nezodpovednosť ľudí a vďaka takým ľuďom budeme stále mať nejaké opatrenia a rúška na tvári.

unicornlady
1. nov 2020

Dohladavaju kontakty sa tu nebudú, veď to vraveli. Človek má len kontaktovať toho, s kým bol posledné dva dni.

celasapremenim
1. nov 2020

Dajte sa testovať obaja riadnymi testami. A ak by bol pozitívny, mal by byť izolovany v spoločnej domácnosti...lebo ak by mu začali príznaky a prerástlo to, kto mu pomôže? Radšej to riešte izoláciou v domácnosti, on nech ma rusko a dezinfikuj často spoločne priestory