Manželka na rodičovskej, manžel s minimálnou mzdou - príspevky
Ahojte. Chcem sa opýtať ak som na rod.dovolenke a manžel pracuje za min.mzdu, máme 2 detičky - starší 4roky navštevuje škôlku, mladší 1rok. Máme nárok na nejaké príspevky? Ďakujem
skuste ist na to inak,preco sa nesustredite viac na to ako zarobit viac penazi
nuz okrem beznych ako rodinne pridavky tak nie,...treba hladat sposob ako zarobit viac penazi, muz nech skusi pohladat inu pracu, alebo hladaj aj ty pracu....
Nie, ved jeden z vas pracuje, nech sa chlap popozera po inej praci, alebo chod aj ty do prace, nielen cakat na davky od statu
Autorka ma 1 rok staré dieťa. Asi by rada bola s ním doma. Tak sa slušne opýtala. Nechápem prečo su mnohé z vás vysadené na mamičky, ktoré by chceli pomoc od štátu. Prečo by nemohli využiť všetky možnosti? Cely život človek odvádza dane, tak hádam nie len pre iných do vreciek, ale aj sám pre seba. V zufalych situáciách hľadáme zúfale riešenia. A nemyslím si, ze by jej nenapadlo, ze další príjem zo zamestnania by im uľahčil život. Toto asi nie je pre ňu novinka.
@zuzu15 bemyslim si ze by bol clovek vysadeny aj ja platim cely zivot dane (pracujem od 18 bez prestavky) ale su aj prace z domu, atd je x moznosti ako len ziadat neake davky napr.
A myslis si ze zeny-matky, ktore isli skor do prace by nechceli byt z detmi? Moj mal 8mesiacov ked som sa vratila do prace aj ja by som s nim najradsej bola ale nedalo sa. A tiez som si musela poriesit kde ho dam atd. Vsetko sa da ked clovek chce.
@cawes no toľko tych možnosti zase nie je( práca z domu by jej situáciu určite nevyriešila, skúšali ste to niekedy???) Neviem presne kde a kedy som napísala, ze iné matky nechcú byt so svojimi deťmi doma. Myslim, ze je to prirodzene. Ale nie každá ma tu možnosť. Ja chodím do prace od synovych 4 mesiacov. Tiež je zlá finančná situácia. A musím robiť co sa dá. A keby som nemala kam s malým, plakala by som a hľadala pochopenie možno tiež tu 😨 Len si nemyslím, ze by to ani tuto mamičku nenapadlo. Poznám veľa žien, ktoré z technických dôvodov jednoducho nemajú kde nechať svoje dieťa. A je o este tažšie keď na to este aj nie su peniaze.
@cawes a možno uz len jedna otázka, ak by bola nejaká sociálna dávka, ktorá by vam finančne pomohla, nepožiadali by ste si o ňu??? Lebo ja áno. Vsetko co sa dá, by som si žiadala. Kŕmime v tomto state iných ľudí, ktorí si žijú viac než nadštandardne a nenechala by som im jedinú sociálnu dávku s ktorou by som si prilepšila.
Nech ideteda muz na matersku a ty hladajpracu, alebo akmas perspektivu na lepsie platenu pracu ty, nech muz po materskej ostane na rodicaku a tybudes zivit rodinu....treba hladat sposob ako sa da,...a nie dovodpreco sa neda....
@lara1128 no ako fakt ti ine neostane len si nieco najst na davky v hmotnej nudzi nedosiahnete to by muz nemohol mat ziaden prijem a Aj tak by ste dostali malinko lebo mas rodicak este prispevok na byvanie je naviazany na davku v hmotnej nudzi takze bud skusit najst si pracu a dietatko do jasiel alebo ist napr robit na vecernu smenu do tesca ked je manzel doma alebo potom ak by si muz mohol najst nieco lepsie alebo aj vycestovat a pod odkial ste?

@lara1128 ak máš na mysli dávku v hmotnej núdzi tak nie, nemáte.