Maródka a ošetrenie dieťaťa
Ahojte, uz som si nieco precitala na nete,ale opytam sa či mal niekto skúsenosť..
Som pn, mam vychádzky, aj sa budem snažiť ist v tom case so synom k detskemu lekárovi ,ale keby sa to predĺžilo,a mne pride kontrola zo sociálnej poisťovne,bude mi platiť,keby mi synov lekar potvrdí ze som bola s dieťaťom na ošetrenie? Dakujem za každú odpoveď.
@monicm urcite keby sa to pretiahne cez 10:00 dokedy mám rannú vychádzku si dam vypísať potrebné potvrdenie...ja len ci ako posudkový to uzná,ze som nebola so sebou,ale s dieťaťom... vychádzku dodržujem jak bibliu.
Ja som riešila počas PN to isté a v SP bolo povedané, že je to na posudkovom lekarovi, či to uZna...riešia to asi individuálne...daj si vystavit od lekára dieťaťa potvrdenie, že si tam bola, ak by práve vtedy prišla kontrola
@mariejenka ak máš manžela,tak nie - neuznajú ti to.....počas PN máš dodržiavať liečebný režim a ak je choré dieťa manžel si na neho môže uplatniť priepustku alebo OČR....ale je to vyslovene ako sa na SP k tomu postaví daný človek,ale teda uznať ti to nemusia....dokonca revízny lekár si môže v systéme pozrieť čas kedy bolo tvoje dieťa u lekára, prípadne zavolať detskému lekárovi v akom čase to bolo....
@mogaa ďakujem každej z Vas, stihla som to v čase vychádzok... jasné mam muza,cize dieta otca v spoločnej domácnosti, ale tak vieme ako to je, muz SZČO ma zákazky,terminy, uz korona ho odstavila na tri mesiace bol s malym doma,ja v robote a pisala by som do zblbnutia,jak je to niekedy zložité...diky este raz,za vas.cas a reakcie.

Áno, daj si ale pre istotu potvrdiť priepustku u detského lekara. Na toto som sa pýtala sestricky, keď som bola PN. Toto mi povedala.