icon

Maródka a sobáš

kubkovamama
16. sep 2020

Dnes som mala zážitok,normálne som koktala😃Som na rizikovom,PN,mám vychádzky.Nedávno sme sa brali,10min záležitosť na úrade.Dnes telefonát zo soc.či mám potvrdenie o sobáši z Mestského úradu s presným časom a potvrdenie od lekára,že som sa mohla zúčastniť sobáša.Inak mi dávka za august nebude vyplatená.Podotýkam,sobáš bol v septembri.🤦Máte niektorá skúsenosť?Robí sa to bežne?Vraj nestačí kópia PN kde mám vyznačené termíny vychádzok(samozrejme ich dodržiavam,časovo mi vyhovujú,aj čas sobáša bol v rámci)

amelia000
•
16. sep 2020

@kubkovamama ahoj, ano aj mna kontrokovali. Za papier z uradu o case sobasa sa plati 5e a gynekolog pokial mas dobreho ti ten papier da aj dodatocne.

alexandra2468
•
16. sep 2020

@kubkovamama Aj my tak. Ja som nemala vychadzky dokonca. Doktor mi dal papier pre socialnu poistovnu s vychadzkou urcenou na sobas 😃

alexandra2468
•
16. sep 2020

@kubkovamama zasielala som potvrdenie (matrika aj lekar) socialnej poistovni spolu so sobasnym listom tusim.

kubkovamama
autor
•
16. sep 2020

To vážne,ja som bola riadne prekvapkaná,zvlášť teda ak to spada do času vychádzky príde mi to nezmyselné.A okrem toho ak ide o výplatu augustovej PN a sobáš bol septembrový.

petulda333
•
16. sep 2020

Ja som kvoli sobasu prerusila pn na tyzden a vzala dovolenku. Oni nemozu vediet, kedy v akom case bol sobas. A skor si zle pochopila, nevyplatia ti septembrovu pn

lady15
•
16. sep 2020

Ja som tiez na rizikovom ale moj gynekolog mi povedal ze musim den predtym ukoncit. Tak som den pred svadbou ukoncila Pn na dalsi den som mala sobas a o 3 dni som znova nastupila na pn. Taktiez som mala problem so socialkou. A nielen prvy mesiac ale aj dalsi.

mogaa
•
16. sep 2020

@kubkovamama nie, vôbec to nie je nezmyselné....len naivný človek uverí že celá svadba je vybavená za 2hodiny😉teda že je to "len" obrad 😉

alexandra2468
•
16. sep 2020

@mogaa tak ale to je kvoli tomu, ze sa pn-ky rozdavaju len tak. Ja som bola realne na pn od 5tt, neschopna ani sediet. Celu svadbu sme vybavili za 1h aj s cestou.

mogaa
•
16. sep 2020

@alexandra2468 veď ano, veľa tehotných sa dá na PN len preto, že sú tehotné😉samozrejme potom to kontrolujú aj revízni lekári či je tam reálna diagnoza na PN a zo SP sú kontroly tehotných😉

kubkovamama
autor
•
16. sep 2020

@petulda333 nie,pani mi priamo povedala,že augustovú.

kubkovamama
autor
•
16. sep 2020

@mogaa no my sme ale reálne mali iba 10min obrad o dvoch svedkoch.Ja som na rizikovom po x potratoch.Bola by som sprostá robiť normálnu svadbu,mala som dosť dotrepat sa v tom horku na úrad