icon

Maródka po výpovedi

karina79
28. okt 2018

Prosim o radu ak som dala vypoved ku 31.10 a od 1.11 pojdem na Pn co sa pise na tu kladenku? Kedze uz niesom zamestnana tak zamestnanie ake? Dakujem ☺

Strana
z2
gondyo
28. okt 2018

nezamestnaná,ale podla mna sa musíte prihlásiť na UP a odniesť práceneschopenku aj tam...

bona69
28. okt 2018

@karina79 buď začni pn ešte do konca mesiaca alebo 2.11. sa eviduj na UP a v pondelok,5.11. PN, ochranná doba je 7dni od ukončenia zamestnania. Ak začneš PN ešte počas zmluvy, bude tam meno zamestnávateľa, ak potom keď budeš na UP, myslím že tiež tam bolo meno zamestnávateľa ale bolo uvedené že je to v ochrannej dobe, ak sa mýlim opravte ma 😀

nivea777
28. okt 2018

Hned od 1.11.by som sla na PN nech tam nemas hluche obdobie..len neviem kto ta vypise 1.11. Alebo potom 31.10.zacat s PN a za ten jeden den to vyplatí PN zamestnávateľ

karina79
autor
28. okt 2018

@bona69 To neviem ci najprv urad tak Pn .citala som ze ochranna doba je 7 dni a ked pojdem teran na pn tak pocas nej sa nemozem zaevidovat .Tak neviem ako

karina79
autor
28. okt 2018

@nivea777 2.11 som uz objednana takze od 2.11 by som bola PN

bona69
28. okt 2018

@karina79 ak chces byť evidovaná na UP tak tam musíš byť minimálne 1den, s tým že keď tam pôjdeš 2.11,tak ťa evidujú normálne od 1.11., nevýhoda je ten víkend, ale v pondelok je len piateho a to v pohode ochrannú dobu spĺňas.
Mne tiež končila končila teraz zmluva a tak už som PN, na úrad sa pôjdem nahlásiť po skončení.
Tak ja by som išla na tvojom mieste k dr v pondelok alebo stredu,kým ešte robíš

rossio
29. okt 2018

@karina79 chod hned druheho k doktorke na PN da ti ju od 2 heho a ten jeden den si doplatis v poistovni cca 3az4 eura. Plati ti ochrana doba a Pn budes mat vypocitanu z tvojho predosleho platu. A pise sa ti tam zamestnavatel byvaly kedze si v ochranej dobe. Ak by si sla na urad uz by ti neplatila ochrana doba a pn by sa ti ratala cca 60 eur mesacne ako nezamestnanej co je v podstae nic, kedze k lekarom precestujes viac. Ak chces napis IP.

rossio
29. okt 2018

@bona69 ak pojde az v pondelok bude si musiet doplatit tie chybajuce dni sama a bude mat pn az od5 teho a tie 4 dni bude doma a nikto jej to neuhradi. Cize neodkladat a ist hned 2 heho nech potom nemas zbytocbe nedoplatky. VIEM o com pisem.

tykat
29. okt 2018

@karina79 lekar vie dat PN aj spatne, jeden den by nemal byt problem (nas vie dat PN od piatku ked pridem v pondelok). Pripadne zavolaj cim skor dr. nech ta vypise od 1.11.

rossio
29. okt 2018

@tykat ale dr ti nemoze dat pn na den kedy nepracuju nato je zakon. Ved ako by aj mohlaked ten den tam nikto nebol. A taktiez dene su uzavierky cize ak nejaky lekar dava aj spatne isto nie na datumy volna a vikendy. Bavime sa cisto o pn nie o ocr a podobne. Zaroven pn v ochranej dobe ma svoje pravidla cize treba dat nato pozor.

bona69
29. okt 2018

@rossio no neviem, ale keď som ja bola PN,evidovala som sa na UP, nasledujúci deň som išla na PN a mala som ju normálne,žiadne 60€,ale nejdem sa hádať,možno sa to za tých pár rokov zmenilo, a ešte do toho piateho som písala že keď bude na UP tak jej úrad platí do zdravotnej poisťovne nie? Písala som len z vlastnej skúsenosti, nerobím nikde na úrade tak ak sú nejaké nové zákony,resp.pravidla tak tie neovládam 😀 snáď teda poradí niekto kto do vidí viac 🤗

nikoll29
29. okt 2018

Pn budes mat ale aj tak az od 2.11, kedze je 1 sviatok.... Pochybujem, ze by ti ju vedel dat spatne. S tym by som nejak nepocitala

rossio
29. okt 2018

@bona69 ano menilo sa to cca pred rokom. A uz to neplati pretoze je vela PN a ak uz ides najprv na urad tak potom na PN musis mat vaznejsi problem a viac to kontroluju plus posielaju ludi domov aj na kontroly kedze patris pod nich. A zbytocne dokladovat kazdy mesac pn uradu. Proste ak vie uz teraz ze ide na pn tak odporucam cim skor nech niesu potom zbytocne problemy

bona69
29. okt 2018

@rossio tak to som potom dobre aj ja urobila, lebo pôvodne som chcela tak že Up a potom PN, ale keďže som ešte k tehu ochorela tak som išla cez zmluvu, keďže mi končí teraz k 31.10. tak ďakujem aj ja za radu🤗

evittam
29. okt 2018

@rossio Ak by nesla na PN v ochrannej dobe t.j.do 7dni tak nedostane nic. Žiadnu platenú PN. Neviem kde si vzala 60Eur.....

gondyo
29. okt 2018

spatne môže dať lekár pn,len ak bol pacient na pohotovosti večer predtým,niekedy sa dalo aj tak

rossio
29. okt 2018

@evittam ak je evidovana na UPSVaR dostane 60 eur, to je zákon, vyplaca to socialka.

evittam
29. okt 2018

@rossio Aj ked nastupi na PN do 7dni od skončenia PP, cize v OL?

rossio
29. okt 2018

@evittam zo zakona mas ochranu lehotu ale ty si uz evidovana na upsvare cize je to komplikovanejsie a kazdy pripad sa riesi zvlast, tu si naschvalenie musis pocat kym ti nepride zo socialky, a taktiez diagnoza musi byt vaznejsia nie kasel, chripka, kedze ako nezamestnana si aj tak doma a nechodis nikde. Preto to viac kontroluju a presetruju.

evittam
30. okt 2018

@rossio V poriadku ale určite nedostanes PN len 60Eur.

ovaaa
30. okt 2018

@rossio PN plati soc.poistovna pocas ochrannej doby ale zdravotne poistenie uz nie, tam si musi doplatit ci?

evittam
30. okt 2018

@ovaaa ZP sa pocas PN neplatí. Nema sa totiž z coho-PN je nezdanitelny príjem.

rossio
30. okt 2018

@ovaaa aj zdravotne ti plati stat, ale nie odvody do socialky ako ked si zamestna iba na nemocenske mas narok. Toto obdobie sa ti nezapocitava do odpracovanych rokoch aj ked je v ochranej dobe

rossio
30. okt 2018

@evittam zp plati ju stat za teba kedze si nemocna, vzdy ju musi nieto platit. ZP jepovinne bez ohladu na vsetko.

evittam
30. okt 2018

@rossio Naozaj? ZP neplatis pocas PN ani ako zamestnavatel za zamsstnanca ci zamestnanec. Nezavádzaj.😉

rossio
30. okt 2018

@evittam nezavadzam je to tak som na PN takto aviem si to pozriet cez epobocku a tam mi jasne pise kto zamnaplati poistne doteraz bol zamestnavatel a odpn je stat. TAkisto som si musela doplatit 3 dni kedze som nesla na pn hned ale az po 3 dnoch, nakolko mudre mamicky tu mi pisali ze je jedno kedy len aby bolo do 7 dni...anieje to jedno. Zdravotne poistenie j povine. Pretoze inac by ta neosetrili nikde. Clovek sa uci navlastnych chybach....a urcite by som si nedovolila tvrdit nieco co by som nemala overene😉

rossio
30. okt 2018

@evittam ak si zamestnana a si na PN plati ho zamestnavatel az do skoncenia zmluvy. Nepisem o nemocenskom ale o zdravotnom poisteni

evittam
30. okt 2018

@rossio Nikto za teba počas PN nič neplatí, ak nie si zamestnany len ti poistenie trva ale nikto nic neplatí. Ty nezavádzaj.
@zalka
@majusqa77
Kočky, zase odborníčka....

evittam
30. okt 2018

@rossio Pocas PN sa neplatia ziadne odvody-ani odvody do SP ani do ZP ani zamestnavatel neplati-nema z coho-PN je nezdanitelny príjem. Prosím ta, nepis dristy. Prepac za vyraz....Ani z prvých 10dni,ktore plati PN zamestnavatel tak sa neplatia odvody. Je to NEZDANITELNY PRÍJEM!

evittam
30. okt 2018

@rossio Počas trvania PN ci MD ci RD neplatí zamestnavatel žiadne odvody!

Strana
z2