icon

Maródka po výpovedi verzus úrad práce

luciaa211
1. sep 2021

Dobrý deň, prosím vás o radu. 31.8 mi skončil pracovný pomer . Odpracovala som 1 rok takže nárok na podporu z UP nemám. Je lepšie ísť PN ? A dostanem nejaké peniažky ?

sasa1310
1. sep 2021

na PN bez zdravotného problému?

klarissa25
1. sep 2021

Treba si hľadať novú pracu

ivkazba
1. sep 2021

@sasa1310 @klarissa25 baby, presne tieto 2 veci ma tiež napadli, ale na tie sa autorka otázky asi nepýta 😆😆 ja by som tieto PN v ochrannej lehote zrušila.

luciaa211
autor
1. sep 2021

@klarissa25 do novej práce nastupujem v novembri ... A tieto dva mesiace mám hluché

nina255
1. sep 2021

@luciaa211 tak si najdi aspon nieco docasne nejaku brigadu a pod. Aspon tak by som to riesila ja

zjuzun
1. sep 2021

@luciaa211
Môžte ísť aj na PN, dostane € normálne, % sa Vám budú počítať z platu.
Je to teraz normálna vec, že keď nechceš ostať bez prímu, tak to riešiš PN.
Keď si chceš nájsť brigádu, tak musíš isť aj tak na úrad práce sa zaregistrovať a viac ako cca 40 hodín mesačne nemôžeš odrobiť aby ťa nevyradili, potom by si si sama musela platiť odvody

https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...

mirdita
1. sep 2021

@luciaa211 ahoj, choď PN ostatných nerieš potom šup o 2 mesiace do novej práce.

lucka_ke
1. sep 2021

neviem kde hľadáte takých dr. čo vám dajú PN na požiadanie, moja dr. dáva PN len keď už je ozaj zle a nikdy ju nepredlžuje bez dôvodu... muž mal problémy s chrbticou a po 14 dňoch mu vyčítala, že je dlho doma a ona bude mať kontroly z poisťovne

mamamasama
1. sep 2021

Urcite by som riesila PN...

queenofdisaster_7
1. sep 2021

@ivkazba to u nás jedna kolegyňa nonstop na maródke, keď sa vrátila tak dostala výpoveď ale samozrejme aj odstupné a ešte sa dala aj zase na PN v ochrannej, keď máš známu doktorku všetko sa dá 🙄

martinkatinka
1. sep 2021

@ivkazba alebo doslednejsie kontrolovala....

martinkatinka
1. sep 2021

@luciaa211 no len aby si nebola prekvapena.... Novy zamestnavatel nemusi byt nadseny, ze po PN nastupujes a moze sa citit ohrozeny tvojim zdravotnym stavom a nakoniec ta neprijme.

0silvia0
1. sep 2021

To keby som prisla k mojej lekarke a pytala si PN bez zdravotneho problemu, to by mi normalne dala? To fakt?

sasa1310
1. sep 2021

@luciaa211 no ja byť zamestnávateľ a nový pracovník mi príde z PN, tak končí v skúšobnej dobe. Aj zamestnávateľ si to vie zrátať dokopy, keď už tvoja lekárka nevie

ivkazba
1. sep 2021

@0silvia0 moja lekárka by veru nedala, aj to jej pacienti vedia, že ona dáva PN len keď je tá pnka zdravotne oprávnená.

martinkatinka
1. sep 2021

@ivkazba no moja je zas taka 🤷 ked pridem po lieky na migrenu, vzdy sa spyta, ci si nechcem odpocinut. Ale ona ma uz pozna a vela krat som tam bola po antibiotika, co mavam zapaly a vacsinou na PN neostavam.

luciaa211
autor
1. sep 2021

Ďakujem za vaše rady.

lilinka88
1. sep 2021

@luciaa211 ak pôjdeš na PN, počítaj s tým,že musíš dodržiavať liečebný režim, rozumej sedieť doma a von max cez vychádzky, ak nejaké budeš mať

lilinka88
1. sep 2021

@sasa1310
@klarissa25
@ivkazba tu keď niečo takéto posledné dni napíšete,tak ste označené za sliepky, ktorým treba len zrno hodiť alebo zavistlive a zákerné hyeny čo nechcú dopriať pár eur zdravým ľuďom 🙈🤷 akurát neviem,či to je na smiech alebo plač